Ph.d.-program (doktorgrad), Trondheim

Elektronikk og telekommunikasjon

– Vil du forske på energisparing og lagringskapasitet?


Om ph.d.-programmet

Ph.d.-programmet i elektronikk og telekommunikasjon er for deg som vil forske på dagens og morgendagens krav til avanserte kommunikasjonsløsninger, energisparing og lagringskapasitet. Vårt samfunn er blitt avhengige av at elektronikken fungerer og du kan spesialisere deg på å løse viktige samfunnsutfordringer som trengs for å opprettholde og forbedre telekommunikasjonssystemer.

I tillegg vil du dra nytte av et bredt spekter av forskningspesialiseringer som tilbys av et stort og forskningsintensivt miljø og du får en inngangsbillett inn til internasjonal forskning.


Søk opptak

For å kunne få opptak til et ph.d.-program må du ha gjennomført en femårig mastergrad eller annen likeverdig utdanning. Du er enten ansatt som stipendiat, finansiert av arbeidsgiveren din eller så har du egen finansiering. Du må ha karakteren B eller bedre på relevant masterutdanning og karakteren C eller bedre på din bachelorutdanning.


Jobbmuligheter

Ph.d.-utdanning er det høyeste nivået for utdanning i Norge. En doktorgrad i elektroteknikk og telekommunikasjon åpner for utallige spennende karriereveier innen akademia, næringsliv og offentlig sektor.


Studiets oppbygging

Ph.d. er et treårig studium som normalt bygger på en femårig mastergrad eller annen likeverdig utdanning. Studiet består av en opplæringsdel på 30 studiepoeng og en doktoravhandling.

 

Fakta

Gradsnivå: Ph.d.
Studieprogramkode: PHET
Normert studietid: 3 år

Campus: Trondheim og Gjøvik
Søknadsfrist: Rullerende opptak

Institutt for elektroniske systemer, Fakultet for informasjonsteknologi og elektroteknikk

Kontakt

Kontaktperson:
Harald Lenschow

Faglig kontaktperson:
Thomas Tybell

Allerede ph.d.-student?

Lær hvordan du gjennomfører en doktorgrad på:

Doktorgrad 1-2-3