Bachelorprogram 3-årig, Ålesund

Økonomi og administrasjon

Velkommen til studiestart 2019

Oppstart mandag 12. august

Mandag 12. august 2019

Tidspunkt Rom Utdanning Aktivitet
14:00 - 18:00  Oppmøte i auditorium Fogdegården Bachelorstudenter økonomi og administrasjon, bachelorstudenter markedsføring, innovasjon og ledelse, studenter ved ettårig studium i økonomi og ledelse Faglig og sosial oppstart av studiene. Obligatorisk oppmøte.

Immatrikulering onsdag 13. august

Tirsdag 13. august 2019

Tidspunkt Rom Utdanning Aktivitet
11:00 - 12:00  Vrimlearealet Alle nye NTNU-studenter Velkomstseremoni for alle nye NTNU-studenter. Møt opp i god tid før seremonien starter. Les mer om immatrikuleringen.
12:00-13:30 Fogdegården Bachelorstudenter økonomi og administrasjon, bachelorstudenter markedsføring, innovasjon og ledelse, studenter ved ettårig studium i økonomi og ledelse Formell studiestart. 
13:30- Campus Alle studenter Grilling med fadder

 

 

Program for 14. - 16. august

Under følger en oversikt over aktiviteter i Oppstartsuka for studenter ved Institutt for internasjonal forretningsdrift (IIF). Aktiviteter merket med stjerne* har obligatorisk oppmøte.

Onsdag 14. august 2019

Tidspunkt Rom Utdanning Aktivitet
10:00 - 12:00  3. etasje Fagskolebygget Bachelorstudenter økonomi og administrasjon, bachelorstudenter markedsføring, innovasjon og ledelse, studenter ved ettårig studium i økonomi og ledelse Introduksjon i matematikk**
12:15 Ålesund sentrum Alle studenter Lunsj på Rådhuset og byvandring med Fadder

Torsdag 15. august 2019

Tidspunkt Rom Utdanning Aktivitet
10:00 – 12:00  3. etasje Fagskolebygget Bachelorstudenter økonomi og administrasjon, bachelorstudenter markedsføring, innovasjon og ledelse, studenter ved ettårig studium i økonomi og ledelse Introduksjon i matematikk**
12:00-14:00 Fogdegården Bachelorstudenter økonomi og administrasjon, bachelorstudenter markedsføring, innovasjon og ledelse, studenter ved ettårig studium i økonomi og ledelse Veien til suksess – fra student til arbeidslivet*

Fredag 16. august 2019

Tidspunkt Rom Utdanning Aktivitet
09:00 - 11:00   3. etasje Fagskolebygget Bachelorstudenter økonomi og administrasjon, bachelorstudenter markedsføring, innovasjon og ledelse, studenter ved ettårig studium i økonomi og ledelse Introduksjon i matematikk**
11:00- Campus Ålesund Alle studenter Karrieredag med fadder

*obligatorisk oppmøte
**obligatorisk del av fagene AR100919 og AR101015 derfor obligatorisk oppmøte

Ordinær undervisning fra mandag 19. august
 
Tirsdag 20. august vil den første timen i AM101108 markedsføring (kl.10.15-11.00 i auditorium Fogdegården) erstattes av kurs i bruk av studentsystemer. De påfølgende tre forelesningstimene i AM101108 markedsføring vil gå som vanlig denne dagen.

Praktisk informasjon og fadderperiode

Kom i gang som student

Studiestart og registrering:

Hva må du ordne de første dagene.

Adgangskort

Skaff adgangskort. Kortet fungerer som lånekort til biblioteket, adgangskort til rom og til utskrifter. Du tar bilde til adgangskort i fotoboksen i 2. etasje i vrimlearealet i Hovedbygget. Hent adgangskortet ditt i ekspedisjonen.

Timeplaner

Finn din timeplan.

Bøker og pensum

Bøker får du kjøpt i bokhandelen Sit Ålesund på campus. På Bokdagen i Fadderuka (dato kommer) kan du kjøpe brukte bøker. Pensum finner du i emnebeskrivelsen for hvert emne.

Tilrettelegging

Trenger du tilrettelegging? Se hvilke muligheter du har på NTNU

Adgangskort og fotografering

NB! Brukerkontoen din må være aktivert før du kan få adgangskort.

  1. Gå til fotoautomaten i "vrimlearealet" i 2. etasje i hovedbygget for å ta bilde til studentkortet ditt.
  2. Logg inn med NTNU-bruker og passord
  3. Ta bilde og sett pinkode
  4. Gå til Ekspedisjonen i Ålesund mellom 8-15 på hverdager. Husk gyldig legitimasjon!
  5. Kortet blir trykket opp ved oppmøte, bildet blir også kontrollert

Nyttig å vite

Studieliv

Studentsamskipnaden

Studensamskipnaden Sit er opptatt av å hjelpe deg til å trives som ny student. Sit tilbyr også gratis mestringskurs, og driver studenthybler, rådgivningstjeneste, helsetjeneste m.m.

Buss til og fra NTNU i Ålesund

Stoppested: Campus Ålesund

Parkering

Det er få parkeringsplasser på campus, det anbefales å gå, sykle eller bruke offentlig transport. De første dagene i semesteret er det ekstra mange studenter på campus, så bil anbefales ikke. Vanlige parkeringsforskrifter gjelder i NTNUs nærområde.

Kart over NTNU i Ålesund

Last ned vår kart-app MazeMap | For Android (Google Play) | For iPhone (iTunes)

Bli med på fadderperioden

Fadderperioden ved NTNU i Ålesund varer fra 13. august til 25. august. Allerede første skoledag vil du som ny student få tildelt faddere og en faddergruppe.

www.fadderweb.com/program/

Om økonomi og administrasjon

I et arbeidsliv som stadig endrer seg vil det alltid være behov for generalister, altså mennesker med kompetanse som kan brukes på flere felt. Med en bachelor innen økonomisk- administrative fag vil du få en bred økonomisk og administrativ kompetanse.

NTNU tilbyr også:


Opptakskrav

Generell studiekompetanse (evt. realkompetanse). Det anbefales at studentene har et godt grunnlag i matematikk.

Du søker om opptak via Samordna Opptak. For studieåret 2016-2017 var opptaksgrensen for dette studieprogrammet 41.2 poeng i førstegangsvitnemålskvoten og 44 poeng i ordinær kvote. 


Jobbmuligheter

Du får en solid utdanning som er ettertraktet både i næringslivet og offentlig virksomhet. Du er kvalifisert til stillinger innen alt fra markedsføring og administrasjon til regnskap og økonomi.


Studiets oppbygging

De to første studieårene får du grunnleggende innføring i økonomisk-administrative fag. I tredje studieår velger du å spesialisere deg innen økonomisk styring, internasjonalisering eller logistikk.


Studieveiledning

Ta gjerne kontakt med våre studieveiledere. De svarer på spørsmål om studiet.


Fakta

Gradsnavn: Bachelor i økonomi og administrasjon
Studieprogramkode: ØA369
Studiepoeng: 180
Studiekode: 194 414
Undervisningsform: Heltid

Institutt for internasjonal forretningsdrift

Sted: Ålesund
Søknadsfrist: 15. april