Materialteknologi (MSMT)
Materialteknologi
Ønsker du å være en del av en innovativ, fartsfylt bransje?
Materialer er overalt: i telefonene våre, i bygningene våre, i bilene våre, i matemballasjen vår og kanskje til og med i kroppen vår! En mastergrad i materialvitenskap omfatter studiet av materialer fra atomskala til makroskala. Det er grunnleggende opptatt av effekten av prosesseringsmetoder, samt struktur og kjemi, på egenskapene til materialer.
En MSc-grad i materialvitenskap og ingeniørfag inkluderer også bruken av disse ingeniørmaterialene i forskjellige miljøer, samtidig som de dekker ulike bruksområder og samfunnsområder. Programmet lærer deg hvordan du kan bruke kunnskapen din til å syntetisere nye materialer med unike egenskaper, og til å karakterisere, evaluere og forbedre bearbeidingen og egenskapene til eksisterende materialer.
Det internasjonale masterprogrammet i materialteknologi er et 2-årig program med tre studieretninger:
- Ressurser, energi og miljø
- Materialutvikling og -bruk
- Materialer for energiteknologi
All undervisning på master i materialteknologi foregår på engelsk. For mer informasjon om dette masterprogrammet og søknadsfrister:
Her er noen av emnene du kan lære mer om gjennom MSc-programmet i Materials Science and Engineering:
- Aluminium, silisium og jernlegeringer
- Silisium og solceller
- Karbonmaterialer
- Produksjon av metaller fra deres stabile oksider
- Bærekraftig utvikling, bruk og resirkulering av materialer
- Teknologier for energilagring, som batterier og hydrogen
Velg mellom følgende spesialiseringer for å skreddersy din nisje. Du kan søke direkte til:
- Spesialisering 1: Metallproduksjon, raffinering og gjenvinning
- Spesialisering 2: Materialutvikling og bruk
- Spesialisering 3: Funksjonelle materialer
- Spesialisering 4: Energilagring: Batterier og Hydrogen
En MSc i Materials Science and Engineering vil gi deg et bredt spekter av jobbmuligheter både i Norge og internasjonalt.
Bedrifter innenfor følgende områder trenger materialforskere:
- Metallurgi
- Kjemisk
- Batteri
- Energiteknologi
- DEN
- Transport/infrastruktur
- Rådgivning
- Forskning
Institutt for materialteknologi ligger sentralt på campus Gløshaugen, like ved Trondheim sentrum.
Vi har tilgang til utmerkede fasiliteter og toppmoderne vitenskapelig utstyr, samt et sterkt undervisnings- og forskningssamarbeid med andre institutter ved universitetet. Masteroppgaven din vil bli utført i nært samarbeid med veilederen din og andre forskere eller doktorgradsstudenter som jobber med lignende emner.
Instituttet jobber også tett med norsk industri, og våre masterstudenter jobber jevnlig med prosjekter i samarbeid med industrien.
De toårige MSc-programmene ved NTNU strekker seg over fire semestre og har følgende generelle struktur:
- 1. og 2. semester: Praktiske ingeniøremner basert på valgt studieprogram og fordypning. Tverrfaglig gruppeprosjekt (Eksperter i teamarbeid, EiT). Et ikke-teknologisk tema.
- 3. og 4. semester : Et ikke-teknologisk tema. Fordypningsprosjekt med tilhørende fordypningsemne, normalt videreført inn i avsluttende masteroppgave i 4. semester.
Masteroppgaven kan begynne når alle emner er bestått i utdanningsplanen, og kravet til arbeidslivserfaring er oppfylt. Varigheten av masteroppgaven er vanligvis 20 uker.
For MSc-programmet i materialvitenskap og ingeniørfag kreves minimum BSc/BIng-grad (normalt 3-4 år) i materialvitenskap og ingeniørfag eller metallurgi, med en gjennomsnittskarakter på C eller bedre.
Kandidater med en grad i maskinteknikk, uorganisk/fysisk kjemi eller kjemiteknikk, med sterkt fokus på materialvitenskap og ingeniørfag kan også aksepteres.
For mer informasjon, vennligst følg lenken nedenfor.
Våre studentrådgivere kan kontaktes for alle spørsmål om MSc-programmet i materialvitenskap og ingeniørfag. Ikke nøl med å ta kontakt med rådgiverne dersom du har spørsmål om obligatoriske og valgfrie emner, eksamener, frister eller annet.