Utenlandsopphold

Utenlandsopphold

Vi anbefaler alle studenter å legge inn et utenlandsopphold i løpet av lektorutdanningen. Du blir kjent med et nytt land og får språkkompetanse. Samtidig viser et utenlandsopphold at du er selvstendig, tar initiativ og er åpen for nye impulser.  

NTNU har samarbeidsavtaler om studentutveksling med en lang rekke universiteter i verden. Informasjon om utveksling ved NTNU

Når passer det å reise? 

Det passer best med et utenlandsopphold i fag 1 i 6. semester. Dersom du ønsker et utenlandsopphold som del av ditt fag 2, kan du velge å ta 4. semester (vår) i utlandet. Vær oppmerksom på at det ikke er mulig å reise på utveksling i alle fag 2 (for eksempel historie og nordisk).  

Veiledning om utenlandsopphold 

Søknader om delstudier i utlandet må forhåndsgodkjennes av Institutt for språk og litteratur, og du bør ta kontakt med studieveileder i forbindelse med planleggingen.  

Studieveilederne gir deg råd om forhåndsgodkjenning og emnevalg. Internasjonal seksjon hjelper deg med den praktiske delen av planleggingen av et utenlandsopphold, slik som

  • søknadsprosedyrer 
  • frister 
  • stipend 
  • bosted 

 

Praksisperiode ved utenlandsk skole 

Institutt for lærerutdanning har samarbeid med lærerutdanningsinstitusjoner i flere land. Et begrenset antall studenter tilbys mulighet til å gjennomføre en praksisperiode ved en utenlandsk skole.


Lektorstudenter på utveksling

Sommerkurs i Norden (Nordkurs)

Sommerkurs i Norden (Nordkurs)

KvalifNorden logoiser deg i nordisk eller finsk - også om sommaren!

Studerer du nordisk ved eit universitet i Noreg, kan du kvalifisera deg fagleg ved å ta NORDKURS, sommarkurs i nordisk språk og litteratur, i eit anna nordisk land.

  • Du får kurs, reise og opphald betalt
  • Du får godskrive 10 studiepoeng

Kontaktpersonar NTNU: Gerd Karin Omdal og Ragnhild Eik