Manufacturing 4.0 by Intelligent and Sustainable Technologies

Manufacturing 4.0 by Intelligent and Sustainable Technologies

Erasmus Mundus Joint Master Degree

Studenter fra institutt for vareproduksjon og byggteknikk jobber i Læringsfabrikken. Læringsfabrikken brukes til utdanning og forskning på industri 4.0. Foto: Erik Hansen/NTNU.

studyprogramme-autofacts-portlet

META40, Sun Apr 28 20:08:42 CEST 2024 | M2

Vil du jobbe med å finne løsninger på utfordringer med manufacturing 4.0?

På Master i Manufacturing 4.0 by Intelligent and Sustainable Technologies (META 4.0) får du kompetanse til å blant bruke digitale tvillinger og simuleringsverktøy for å finne løsninger på bærekraftig produksjon

META 4.0 er et 2-årig masterprogram som tilbys sammen med seks universitet i Europa. Du får tilbringe minst ett semester (30 studiepoeng) ved to partneruniversitet.

Koordinatoren av META 4.0 er Ecole Centrale de Lyon (ENISE). Finn mer informasjon om masterprogrammet på nettsiden til ENISE.

På Master i Manufacturing 4.0 by Intelligent and Sustainable Technologies får du omfattende kunnskap om bærekraftige produksjonsteknologier og -systemer. Du kan spesialisere deg i ett av følgende felt innenfor manufacturing 4.0:

  • Digital Manufacturing (NTNU)
  • Clean Manufacturing (Universitetet i Ljubljana)
  • Sustainable Manufacturing (Ecole Centrale de Lyon og Mines Saint-Etienne)
  • Smart Manufacturing (Technische Universitet Chemnitz TUC)

 Du lærer blant annet om:

  • "bottom-up" og "top-down" produksjonsmetoder
  • digitale tvillinger og modellerings- og simuleringsverktøy
  • cyber-fysiske produksjonssystemer
  • industriell robotikk, industriell automasjon og reguleringsteknikk

Gjennom masterprogrammet får du designe produksjonsutførelsessystemer, forske på produksjonsteknologi og gjøre livssyklusanalyser.

Med en Master i Manufacturing 4.0 by Intelligent and Sustainable Technologies kan du jobbe i produksjonsindustrien. Men, kompetansen du får på masterprogrammet er også ettertraktet og relevant for andre industrier enn produksjonsindustrien. 

Master i Manufacturing 4.0 by Intelligent and Sustainable Technologies er også et springbrett for en akademisk karriere. 

Les mer om jobbmuligheter for studenter på Master i Manufacturing 4.0 by Intelligent and Sustainable Technologies på nettsiden til ENISE.

Som student på Master i Manufacturing 4.0 by Intelligent and Sustainable Technologies blir du del av et internasjonalt studiemiljø.

Forelesninger, prosjektarbeid, flipped classroom og praktiske oppgaver i laboratorier brukes som undervisningsmetoder. Studenter som tar ett semester ved NTNU i Gjøvik vil ha undervisning sammen med studenter på master i bærekraftig vareproduksjon. 

Som student på NTNU i Gjøvik blir du del av et levende og aktivt studentmiljø med cirka 4 000 studenter. Når du studerer er det viktig å trives både faglig og sosialt. Gjøvik er et studiested hvor det er lett å bli kjent med medstudenter, også på tvers av studieretning, og du får tett og god kontakt med forelesere og fagmiljø.

Master i Master i Manufacturing 4.0 by Intelligent and Sustainable Technologies er et 2-årig fulltidsstudie og består av 120 studiepoeng. Masterprogrammet er internasjonalt og undervises på engelsk.

Du får tilbringe minst ett semester (30 studiepoeng) ved to partneruniversitet.

Partneruniversitetene som samarbeider om masterprogrammet er:

  • Ecole Centrale de Lyon (ENISE), Frankrike
  • Universitetet i Ljubljana, Slovenia
  • Technische Universitet Chemnitz TUC, Tyskland
  • Politecnico di Torino, Italia
  • NTNU i Gjøvik, Norge
  • Mines Saint-Etienne, Frankrike

Se studieplanen til Master i Manufacturing 4.0 by Intelligent and Sustainable Technologies på ENISE sin nettside.

Master i Manufacturing 4.0 by Intelligent and Sustainable Technologies tilbys sammen med seks universitet i Europa. Søknad om opptak må sendes gjennom ENISE sin søknadsportal.

Se nettsiden til ENISE for informasjon om søknadsfrist, opptak og opptakskrav.

Vi kan hjelpe deg med utdanningsplaner, fagvalg, jobbrelevans og generelle spørsmål om studieprogrammet.

Finn kontaktinformasjon på ENISE sin nettside.

Kontaktinformasjon til studieprogramleder på NTNU: Niels Peter Østbø