course-details-portlet

NEVR2010

Innføring i nevrovitenskap

Velg studieår
Studiepoeng 15
Nivå Videregående emner, nivå II
Undervisningsstart Høst 2023
Varighet 1 semester
Undervisningsspråk Engelsk
Sted Trondheim
Vurderingsordning Digital hjemmeeksamen

Om

Om emnet

Faglig innhold

NEVR2010 gir en grundig innføring i moderne nevrovitenskap. Emnet gjennomgår sentrale tema fra de ulike fagdisipliner innen nevrovitenskapen. Dette inkluderer nevronet og det nevrale nettverk, oppbygging og utvikling av sentralnervesystemet, systemer i sentralnervesystemet inkludert de sensoriske og motoriske system samt elementer fra kognitiv og klinisk nevrovitenskap.

Emnet er sterkt anbefalt som forberedelse til det internasjonale masterprogrammet i nevrovitenskap, men kan også tas av studenter fra ulike fagområder på bachelornivå. I teknologiutdannelsen egner emnet seg for studenter fra for eksempel biofysikk, elektronikk, databehandling og teknisk kybernetikk. Emnet vil også være nyttig for humanister og samfunnsvitere som ønsker en innføring i det nevrale grunnlaget for tenkning, språk og bevissthet.

Emnet inneholder en kort muntlig presentasjon på et forhåndsdefinert tema. Temaet kan velges fritt, men det må være relatert til minst en av forelesningene og/eller lesematerialene som er tilgjengelige. Presentasjonene vil gjøre det mulig å gå dypere inn i ett av de foreleste temaene og øve på presentasjonsferdigheter. Oppgaven vurderes til bestått/ikke bestått.

Læringsutbytte

Etter fullført og bestått emnet skal studenten:

  1. ha innsikt i grunnleggende struktur og funksjonen til nervesystemet fra det molekylære nivå til systemnivå, inkludert generell kunnskap om den helhetlige organiseringen og funksjonene til sensoriske og motoriske systemer, inkludert deres kortikal og subkortikal komponenter, hovedmodulerende systemer, hjernestamme og ryggmarg.
  2. forstå hvordan nevrale system medvirker til sensoriske opplevelser, tanker, følelser og atferd. Dette inkluderer struktur og funksjon til nevronen, synaps og synaptisk overføring, membran sin potensial, metoder for å undersøke hjerneaktivitet, nevralintegrasjon og modulering.
  3. kjenne til sentrale teorier innen nevrofilosofi.
  4. være istand til å reflektere over vintenskapelige literatur som er reflektert i å forberede og presentere en sammenhengende kort presentasjon/kort essay.

Læringsformer og aktiviteter

Forelesninger og oppgave. Kurset holdes på engelsk med tanke på det høye antallet utvekslingsstudenter som tar kurset. Ordinær avsluttende eksamen gis kun i høstsemesteret. Studenter som har gyldig forfall eller får karakteren F ved avsluttende eksamen i høstsemesteret har mulighet til å avlegge eksamen på nytt i vårsemesteret. Ved få kandidater kan våreksamen arrangeres muntlig.

Det er obligatorisk oppmøte for alle kursdeltakere til alle presentasjoner.

Obligatoriske aktiviteter

  • Muntlig presentasjon

Mer om vurdering

Obligatorisk kort muntlig presentason: Godkjent oppgave er en forutsetning for å ta avsluttende eksamen. Godkjent oppgave er gyldig kun i to akademiske år. Obligatorisk aktivitet fra tidligere semester kan godkjennes av instituttet.

Ordinær eksamen avholdes kun i høstsemesteret. Eksamensoppgaven er på engelsk, men studenter kan svare på engelsk, bokmål eller nynorsk. Studenter som har gyldig frafall eller får karakteren F ved avsluttende eksamen i høstsemesteret har mulighet til å avlegge eksamen på nytt i vårsemesteret.

Forkunnskapskrav

Ingen

Kursmateriell

Utvalgte kapitler fra Neuroscience by Purves et. al, 5th edition Sinauer. Forelesningspresentasjoner.

Studiepoengreduksjon

Emnekode Reduksjon Fra
NEVR2020 7,5 sp Vår 2006
NEVR3010 15 sp Vår 2006
NEVR2030 7,5 sp Høst 2009
PSYK4419 7,5 sp Høst 2023
PSY2102 7,5 sp Høst 2023
Dette emne har faglig overlapp med emnene i tabellen over. Om du tar emner som overlapper får du studiepoengreduksjon i det emnet du har dårligst karakter i. Dersom karakteren er lik i de to emnene gis det reduksjon i det emnet som er avlagt sist.

Fagområder

  • Nevrovitenskap
  • Biofysikk
  • Biokjemi
  • Biologi
  • Cellebiologi
  • Filosofi
  • Fysikk
  • Kjemi
  • Medisin
  • Psykologi

Kontaktinformasjon

Emneansvarlig/koordinator

Faglærere

Ansvarlig enhet

Kavliinstitutt for nevrovitenskap

Eksamen

Eksamen

Vurderingsordning: Digital hjemmeeksamen
Karakter: Bokstavkarakterer

Ordinær eksamen - Høst 2023

Digital hjemmeeksamen
Vekting 100/100 Dato Utlevering 21.12.2023
Innlevering 21.12.2023
Tid Utlevering 09:00
Innlevering 11:00
Varighet 2 timer Eksamenssystem Inspera Assessment

Utsatt eksamen - Vår 2024

Digital hjemmeeksamen
Vekting 100/100 Dato Utlevering 03.06.2024
Innlevering 03.06.2024
Tid Utlevering 09:00
Innlevering 11:00
Varighet 2 timer Eksamenssystem Inspera Assessment