course-details-portlet

KULT1102

Innovasjon, kultur og næring

Undervises ikke studieåret 2025/2026

Studiepoeng 7,5
Nivå Grunnleggende emner, nivå I
Undervisningsspråk Norsk
Sted Trondheim

Om

Om emnet

Faglig innhold

Dette emnet handler om innovasjon og kultur. Det fokuseres på innovativ virksomhet i kulturnæringene, og på ulike kulturer for innovasjon. Det legges vekt på lokalt entreprenørskap og behovet for tverrfaglig kompetanse. Emnet tematiserer slik de humanistiske og samfunnsfaglige fagkunnskapers bidrag i innovasjonsprosesser.

Læringsutbytte

Studenter med dette fagemnet har kunnskaper om:

  • hva innovasjon er og hvordan innovasjon gjøres
  • ulike perspektiver på tverrfaglighet i innovativ virksomhet
  • innovasjon som kommunikasjonsutfordring

Studenter med dette fagemnet har ferdigheter i:

  • å analysere innovasjon som kommunikasjons- og læringsprosesser
  • å analysere tverrfaglige prosesser
  • å skrive argumenterende tekst

Læringsformer og aktiviteter

Undervisningsform er forelesninger, seminarer og gruppearbeid. Representanter fra ulike kulturnæringer vil inviteres til deltakelse i undervisningen. Vurderingsformen er en hjemmeeksamen, som forutsetter en bestått skriftlig øving. Både øvingens og hjemmeeksamenens omfang (antall sider) opplyses i Blackboard etter oppmeldingsfristen.

Obligatoriske aktiviteter

  • En skriftlig øving

Mer om vurdering

Hjemmeeksamen.

Forkunnskapskrav

Ingen

Kursmateriell

Oppgis ved kursstart.

Fagområder

  • Tverrfaglige kulturstudier
  • Teknologi- og vitenskapsstudier
  • Samfunnsfag

Kontaktinformasjon

Eksamen

Eksamen