Mekatronikk og produktdesign

Mekatronikk og produktdesign

Bachelor i ingeniørfag, mekatronikk og produktdesign

Børge Sandnes/NTNU

studyprogramme-autofacts-portlet

  • BachelorFulltid, 3 år
  • Studiested Ålesund
  • Opptakskrav Se opptak
  • Studieplasser 22
  • SpråkNorsk
  • Søknadsfrist 15. april
BIMEPRO, Wed Dec 06 15:50:30 CET 2023 | B3

Mekatronikeren er fremtidens maskiningeniør

Har du tenkt på hva som får en robotarm til å utføre en arbeidsoperasjon? Robotarmen består av mekaniske deler og elektronikk som er programmert til å sette den i bevegelse. Dette er mekatronikk.

På studiet kan du bruke interessen din for realfag og teknologi til å lære å utvikle de nye produktene som bidrar til et bærekraftig samfunn. Produkter tilpasset brukeren, laget av resirkulerte materialer med nye og avanserte produksjonsmetoder. Produkter som har samspill med energisparende algoritmer, og gir beskjed om vedlikehold eller bytte av reservedeler.

Har du lyst å lære å utvikle nye produkter? Er du interessert i robotisering og designprosesser? På dette studiet lærer du hvordan å utvikle og designe produkter som består av både mekanikk, elektronikk og programvare. Her inngår bruk av 3D-verktøy, det å lage prototyper og teste disse.

Vi har en praktisk tilnærming til emnene og jobber mye i laboratorier med prosjekter.

Les mer om hva du lærer

Mekatronikkingeniører er ettertraktet nasjonalt og globalt. Du vil kunne arbeide med mekatroniske løsninger innen et spekter av bedrifter og bransjer, som spenner fra helse, industri til maritimt. Jobben kan dreie seg om å lage alt fra droner til styringssystemer i skip.

Les mer om jobbmulighetene

Som student ved NTNU i Ålesund blir du en del av et tett studiemiljø med kort vei til forelesere og tilgang til laboratorier.

Førsteårsstudentene våre får også oppfølging av en studentmentor som hjelper med å forme et godt klassemiljø. 

Linjeforeningen Sigma arrangerer sosiale og faglige aktiviteter gjennom studieåret og sørger for et godt studiemiljø. Foreningen har også egen seilbåt.

Les mer om studiemiljøet

Fra første dag på studiet vil du dykke inn i den mekatroniske verdenen. I løpet av studiet vil du ha emner som produktdesign, mekatronikk, maskindeler, og simulering av dynamiske systemer. 

I tredje studieår kan du fordype deg i det du syns er mest interessant, ha praksis i bedrift, og skrive bacheloroppgave om en reell case sammen med bedrift. 

NTNU har avtaler med universiteter over hele verden. Har du lyst til å dra på utveksling, er det lagt til rette for det i femte semester. 

Les mer om studiets oppbygning

Opptakskravet til mekatronikk og produktdesign er:

  • Generell studiekompetanse, matematikk R1+R2 og fysikk 1
  • eller Forkurs for ingeniørutdanning

Alternative opptaksveier:

  • TRES
  • Y-VEI

Les mer om opptak og opptakskrav

Hvis du har spørsmål, ta kontakt med oss.

Kontakt og veiledning