Mekatronikk og produktdesign

Børge Sandnes/NTNU

Mekatronikk og produktdesign

Bachelor i ingeniørfag, mekatronikk og produktdesign

studyprogramme-autofacts-portlet

  • BachelorFulltid, 3 år
  • Studiested Ålesund
  • Opptakskrav Se opptak
  • Studieplasser Se opptak
  • SpråkNorsk
  • Søknadsfrist15. april
BIMEPRO, Sat Apr 01 03:43:24 CEST 2023 | B3

Mekatronikeren er fremtidens maskiningeniør

Som ingeniør i mekatronikk kan du være med å utvikle de nye produktene som bidrar til et bærekraftig samfunn. Produkter tilpasset brukeren, laget av resirkulerte materialer med nye og avanserte produksjonsmetoder, og har samspill med smarte energisparende algoritmer. Produkter som gir beskjed om vedlikehold eller bytte av reservedeler i stedet for bruk og kast. 

De mekatroniske systemene løser store og små oppgaver gjennom programvare som kommuniserer med omverden. Teknologien er så selvfølgelig at vi ikke tenker over det. Vi finner det i el-sykler, robotgressklippere, selvkjørende biler og roboten Perseverance som leter etter liv på Mars. 
 

Har du lyst å lære å utvikle nye produkter? Er du interessert i robotisering og designprosesser? På dette studiet lærer du hvordan å utvikle og designe produkter som består av både mekanikk, elektronikk og programvare. Her inngår bruk av 3D-verktøy, det å lage prototyper og teste disse.

Vi har en praktisk tilnærming til emnene og jobber mye i laboratorier med prosjekter.

Les mer om hva du lærer

Fordi vi omringes av mekatroniske systemer vil du kunne jobbe innen mange bransjer. Med utgangspunkt i kontakten NTNU i Ålesund har med næringslivet er veien kort fra studier til spennende jobber. 

Som mekatronikkingeniør kan du være med å muliggjøre produksjon av produkter vi trenger i fremtiden.

Les mer om jobbmulighetene

Som student ved NTNU i Ålesund blir du en del av et tett studiemiljø med kort vei til forelesere og tilgang til laboratorier 24/7.

Førsteårsstudentene våre får også oppfølging av en studentmentor som hjelper med å forme et godt klassemiljø. 

Linjeforeningen Sigma arrangerer sosiale og faglige aktiviteter gjennom studieåret og sørger for et godt studiemiljø. Foreningen har også egen seilbåt.

 

Les mer om studiemiljøet

Fra første dag på studiet vil du dykke inn i den mekatroniske verdenen gjennom emner som produktdesign, mekatronikk, maskindeler, og simulering av dynamiske system. Du vil også legge et godt underlag for ingeniørutdannelsen din gjennom grunnleggende emner som mekanikk, matematikk, fysikk og statistikk.

På tredje året har du valgfrihet til å fordype deg i det du syns er mest interessant, ha studiepoenggivende praksis i bedrift, og skrive bacheloroppgave om et aktuelt case sammen med bedrift. 

NTNU har avtaler med over universiteter over hele verden, så et utenlandsopphold kan være nært forestående.

Les mer om studiets oppbygning

Opptakskravet til mekatronikk og produktdesign er:

  • Generell studiekompetanse, matematikk R1+R2 og fysikk 1
  • eller Forkurs for ingeniørutdanning

Alternative opptaksveier:

  • TRES
  • Y-VEI

Les mer om opptak og opptakskrav her

Vi kan hjelpe deg med spørsmål om studieprogrammet, jobbmuligheter, individuelle utdanningsplaner, fagvalg og andre spørsmål.

 

Kontakt og veiledning