Engelsk

Engelsk

Bachelor i engelsk

Foto: Elin Iversen/NTNU

studyprogramme-autofacts-portlet

  • BachelorFulltid, 3 år
  • Studiested Trondheim
  • Opptakskrav Se opptak
  • Studieplasser 45
  • SpråkNorsk
  • Søknadsfrist 15. april
BENG, Fri Sep 29 23:34:50 CEST 2023 | B3

Engelsk er et av de mest nyttige og spennende universitetsfagene du kan ta. Vi går i dybden på det engelske språket, på engelsk litteratur og kultur - og du får en kompetanse samfunnet har bruk for og arbeidsgivere etterspør.

Som engelskstudent ved NTNU er du del av et stort og internasjonalt studentmiljø. Engelsk er et populært fag som tiltrekker seg mange ivrige studenter, og som er kjent for å ha gode og engasjerte forelesere.

Som bachelorstudent i engelsk jobber du innenfor tre ulike forskningsdisipliner: språk, litteratur og kulturhistorie.

Les mer om hva du lærer

Gode engelskkunnskaper er etterspurt i mange jobbsammenhenger både nasjonalt og internasjonalt og vil gi deg et fortrinn på arbeidsmarkedet. Du blir i stand til å kommunisere profesjonelt på engelsk, og du opparbeider deg en interkulturell kompetanse som du vil få god bruk for i mange yrker.

Les mer om jobbmulighetene

Undervisingen foregår som forelesninger og seminarundervisning. I seminarundervisningen legger vi til rette for at du kan delta aktivt i diskusjoner og øvinger.

Språkstudentenes linjeforening, Babel, er drevet av og for studenter, og de arbeider for å skape et godt sosialt miljø blant studentene.

Les mer om studiemiljøet

Les mer om studiets oppbygning

Opptakskravet til bachelor engelsk er generell studiekompetanse. I undervisningen forutsettes det også at du har kunnskap og ferdigheter i språket som tilsvarer en god karakter i engelsk som studieretningsfag på allmennfaglig studieretning i videregående skole.

Les mer om opptak og opptakskrav

Kontakt og veiledning