Engelsk

Engelsk

Bachelor i engelsk

Foto: Elin Iversen/NTNU

studyprogramme-autofacts-portlet

  • BachelorFulltid, 3 år
  • Studiested Trondheim
  • Opptakskrav Se opptak
  • Studieplasser 45
  • SpråkNorsk
  • Søknadsfrist 15. april
BENG, Tue Apr 23 20:59:01 CEST 2024 | B3

Engelsk er et av de mest spennende og nyttige universitetsfagene du kan ta. Engelsk har en unik rolle som kommunikasjonsspråk verden over, og med solid kunnskap om engelsk språk, litteratur og kulturhistorie får du en kompetanse samfunnet har bruk for og arbeidsgivere etterspør.

Studiet omfatter engelsk språk, litteratur og kulturhistorie. Du lærer om det engelske språkets struktur og grammatikk, om ulike litterære perioder og sjangere, og du ser nærmere på politiske, sosiale og kulturelle spørsmål i engelskspråklige land, både historiske og dagsaktuelle.

Les mer om hva du lærer

Gode engelskkunnskaper er etterspurt i mange jobbsammenhenger både nasjonalt og internasjonalt. Du blir i stand til å kommunisere profesjonelt på engelsk, og du opparbeider deg en interkulturell kompetanse som du vil få god bruk for i mange yrker.

Les mer om jobbmulighetene

Som engelskstudent ved NTNU er du del av et stort og internasjonalt studentmiljø. Engelsk er et populært fag som er kjent for å ha gode og engasjerte forelesere.

Språkstudentenes linjeforening, Babel, er drevet av og for studenter, og de arbeider for å skape et godt sosialt miljø blant studentene.

Gå til InstagramFølg NTNU Kultur på Instagram. 

 

Les mer om studiemiljøet

Les mer om studiets oppbygning

Opptakskravet til bachelor engelsk er generell studiekompetanse. I undervisningen forutsettes det også at du har kunnskap og ferdigheter i språket som tilsvarer en god karakter i engelsk som studieretningsfag på allmennfaglig studieretning i videregående skole.

Les mer om opptak og opptakskrav

Kontakt og veiledning