Antikkens kultur og klassiske fag

Antikkens kultur og klassiske fag

Bachelorprogram 3. årig, Trondheim

Foto: Lena Knutli

studyprogramme-autofacts-portlet

  • BachelorFulltid, 3 år
  • Studiested Trondheim
  • Opptakskrav Se opptak
  • Studieplasser 10
  • SpråkNorsk
  • Søknadsfrist 15. april
BHIST, Wed Apr 17 02:17:54 CEST 2024 | B3

Vil du ha kunnskaper som har skapt fremtiden i tusener av år? Skaffe deg nøkler til å åpne klassisk historie litteratur, språk, mytologi, retorikk, politikk og dagligliv? Da bør du ta bachelor i antikkens kultur.

Du får kunnskaper om det klassiske språket latin og/eller gresk, og om klassisk kultur: historie, mytologi, religion og retorikk. Du får ferdigheter i kritisk å analysere kilder til den antikke epoken, og innsikter i den gresk-romerske kulturens relevans og aktualitet gjennom tidene.

Les mer om hva du lærer

Latin og antikkens kultur er et VGS-fag, du kan bli lærer; du kan også bli oversetter, forfatter og selvstendig næringsdrivende med mulighet til å bidra i bokserien Kanon, et samarbeid med NTNU og Gyldendal norsk forlag; du kan bli bibliotekar, eller jobbe med kultur og kommunikasjon; med master i antikkens kultur og klassiske fag, og/eller i kombinasjon med andre fag kan du også bli forsker, eller vitenskapelig ansatt ved universitet eller høyskole. NTNU har også rekruttert flere kandidater fra antikkens kultur-fag til næringslivet. Det er muligheter for utplassering i næringslivet som en del av BA-graden.

Les mer om jobbmulighetene

Tre faktorer bidrar særlig til et godt læringsmiljø; 1) et håndterlig antiall studenter – man forsvinner ikke i mengden, 2) en aktiv og inkluderende linjeforening, Ilion, med både ferske og «viderekomne» studenter og 3) lærere som, ifølge tidligere studenter, er vennlige, hjelpsomme og kunnskapsrike.

Les mer om studiemiljøet

Bachelorstudiet i antikkens kultur og klassiske fag er en treårig utdannelse og består av 180 studiepoeng. Fordypningdelen består av emner på 90 studiepoeng, hvor du spesialiserer deg i enten antikkens kultur eller klassisk språk og litteratur (latin eller gresk).

Les mer om studiets oppbygning

Søknadsfrist 15. april Opptakskravet er generell studiekompetanse. Har du utenlandsk opptaksgrunnlag må du søke innen 1. mars.

Les mer om opptak og opptakskrav

Dersom du har spørsmål knyttet til fagområdene arkeologi, historie, antikkens kultur, kulturminneforvaltning, klassiske fag eller europastudier kan du ta kontakt med våre studieveiledere enten per mail til: studieveiledning-ihs@hf.ntnu.no
eller direkte til studieveilederen for respektive fagområde.

Du kan også booke en veiledningstime

Kontakt og veiledning