Ingeniør/masterprogram 2-årig, Ålesund

Skipsdesign

Velkommen til studiestart 2018

Immatrikulering onsdag 15. august

Onsdag 15. august blir det immatrikulering for alle nye studenter ved NTNU i Ålesund. Møt opp fra kl. 10.00,  velkomstseremonien starter kl. 11:00. Etter den blir det samling på instituttene, før Fadder tar over programmet. Samlingen til institutt for havromsoperasjoner og byggteknikk (IHB) finner sted i gymsalen

Sted: NTNU i Ålesund, hovedbygget (vrimlearealet).

Oppstart for studiene

Torsdag 16. august

Tidspunkt  Sted Aktivitet
Kl. 11:00-11.45 Auditorium Fogdegården Kurs i Blackboard og studentweb for alle nye studentar ved institutt for havromsoperasjoner og byggteknikk
Kl. 12.00 Rådhusplassen Lunsj med ordfører, i regi av fadder. Bussavgang fra NTNU kl. 12.00

Fredag 17. august

Tidspunkt  Sted Aktivitet
Kl. 09:00-11:30 Auditorium Fogdegården

Felles samling for alle nye studentar ved institutt for havromsoperasjoner og byggteknikk, v/instituttleder. Presentasjon av programansvarlige, og samling i etterkant på grupperom:
A334 - nautikk, bachelor
A335 - skipsdesign, bachelor
B229 - skipsdesign, bachelor
Aksla - bygg, bachelor
B228 - vann- og miljøteknologi, bachelor
Sukkertoppen - shipping management, bachelor + shippingledelse, årsstudium

 

 

Mandag 20. august

Tidspunkt  Sted Aktivitet
Kl. 09:30-13:15 Auditorium Brosundet

Instituttet inviterer til felles samling for alle nye studenter. Vi samles i auditorium Brosundet der det blir kort informasjon om dagens program og inndeling i grupper. Deretter går vi til Norsk Maritimt Kompetansesenter der vi prøver å gi et innblikk i mulighetene som ligger i fremtidens yrkesliv. Vi avslutter med lunsj i kantina på NMK.

Velkomstdag for jenter 14. august

Før immatrikulering og offisiell studiestart inviterer Jenteprosjektet Ada til velkomstdag for de nye jentene. Her får du møte de andre jentene som skal gå på samme studieprogram som deg og jentene fra de studiene som ligger nærmest ditt eget. 

Du får informasjon om de ulike tilbudene som Jenteprosjektet Ada har til jentene på studiene og du får en snikktitt på NTNU, før det braker løs for alvor.

Denne dagen er et frivillig tilbud; du går ikke glipp av noe faglig hvis du ikke kan være med. Her skal vi bare bli kjent med hverandre, spise god mat og ha det gøy sammen.

Program for velkomstdagen

NB! Søknadsfrist 1. mars

Søknadsfristen for dette programmet er 1. mars for norske/EU/EEA-studenter

Om skipsdesign

Designere har en evne til å se forbi det eksisterende. De løser gamle problemstillinger med nye vinklinger som ivaretar helhet og funksjonalitet på positive måter. Skipsdesign blir stadig mer utfordrende på grunn av strengere krav til ytelse, mer avanserte systemer og økt integrasjon ombord i nye fartøy.


Opptakskrav

Bachelorgrad i ingeniørfag marintekniske fag eller tilsvarende utdanning. Fordypning i matematikk tilsvarende 30 studiepoeng. Søknadsfristen er 1. mars.


Jobbmuligheter

Som oftest vil arbeidsgiver være et engineeringfirma eller verft, men kan også være institusjoner som rederi, klasseselskaper (DNV) og myndigheter.


Studiets oppbygning

Søkere som har to års relevant erfaring innen skipsdesign eller konstruksjon får anledning til å ta en såkalt erfaringsbasert mastergrad (1,5 års fulltidsstudium eller for eksempel tre års deltidsstudium). For dem som ikke har nødvendig erfaring er studietiden to år fulltid eller for eksempel fire år deltid.


Studieveiledning

Ta gjerne kontakt med våre studieveiledere. De svarer på faglige spørsmål om studiet.


Fakta

Gradsnavn: Master i skipsdesign
Studiepoeng: 120/90

Institutt for havromsoperasjoner og byggteknikk

Sted: Ålesund
Søknadsfrist: 1. mars

Informasjonen gjelder for inneværende studieår. 

Søk opptak

Du registrerer søknaden din på NTNUs søknadsweb.

Søk opptak