Velkommen til studiestart

Studiestart Foto: Thor Nielsen
Fra immatrikuleringen 2019 ved NTNU Foto: Thor Nilsen

Velkommen til studiestart ved NTNU

Ny student 2020

Velkommen til studiestart ved NTNU

Immatrikuleringen 2020

Vi gleder oss veldig til å ønske våre nye studenter velkommen til årets studiestart, og planleggingen er godt i gang! Vi ønsker at alle skal få en så fin start som mulig, og bli en del av det flotte studentmiljøet vi har her på NTNU.

Immatrikulering

Det blir immatrikulering 10. august – som er en felles oppstartsseremoni for alle nye studenter. Her blir det tale fra rektor, presentasjon av studentorganisasjoner, filmer fra campus og mye bra underholdning. Selve seremonien blir digital med påfølgende opplegg på ditt studieprogram.

Vi kommer tilbake med mer informasjon på denne siden om immatrikuleringen.

Fadderuka

Vi anbefaler deg å ta del i Fadderuka – det vil gi deg en enklere hverdag de første ukene på NTNU. Alle nye studenter kan delta, og du blir kjent med dine medstudenter allerede første dag. Her sluses du rett inn i det sosiale studiemiljøet, møter nye venner og får samtidig en effektiv «guided tour» i jungelen av aktiviteter og muligheter.

AktivCampus

Når fadderuka er ferdig tar NTNUI - Norges teknisk og naturvitenskapelige universitets idrettsforening over Trondheim og Gjøvik med aktivCampus. Her får du får mulighet til å møte grupper, teste ut idretter og føle på det grønne blodet bruse gjennom årene!

Ditt studieprogram

ditt studieprogram finner du detaljert informasjon om studiestart, orientereringmøter, fadderordningen, hvilke linjeforening du tilhører og mye mer.

bolig - inst

Trenger du et sted å bo?

Studentsamskipnaden i Trondheim, Gjøvik og Ålesund har mange studentboliger. Å bo i studentby er en fin sjanse til å bli kjent med andre studenter.

Studenter som svarer på Instagram

Følg oss på Instagram

NTNU-studenter deler fra studentlivet, og svarer på spørsmål på Instagram: @ntnustudent

Orienteringsgruppa ved NTNUI Foto: Aapo Laiho

11 grunner til å velge NTNU

Alle studentene har sine gode grunner til å velge NTNU – her er  noen av dem

Undervisning til høsten

Din studiehverdag

Alle studenter skal ha deler av undervisningen sin på campus. I tillegg vil noe foregå digitalt. Så forbered deg på en høst med en kombinasjon av digitale forelesninger, gruppeaktiviteter og faglige treff på campus.  Selv om ingen av oss kan spå fremtiden, så må vi alle se for oss en litt annerledes hverdag, og vi må forvente at smittereduserende tiltak vil gjelde hele høstsemesteret. 

Det er obligatorisk kurs for ansatte og studenter om smittevern. Opplæringen skal gjennomføres før du møter på campus.

Tilrettelegging

Mange har behov for tilrettelegging i løpet av studietiden. Det kan være i kortere peroder eller gjennom hele studiet. Vi vil gjøre alt for å legge forholdene til rette slik at alle studenter får et likeverdig tilbud.

Har du behov for tilrettelegging, kan du sende en e-post til tilrettelegging@st.ntnu.no. Her vil vi oppfordre til ikke å sende sensitiv informasjon. Det kan vi ta over telefon eller i et møte. Mer informasjon om tilrettelegging ved NTNU

opppmøte

Har du spørsmål om opptaket?

Se våre ofte stilte spørsmål og svar om opptaket

Viktige datoer


Trenger du en oppfriskning?

Opppfriskningskurs er et frivillig ekstratilbud til nye studenter ved NTNU som føler de trenger å få frisket opp deler av pensum.