Deling koronavirus: 1296729870

Immatrikuleringen 2022

Studiestart høsten 2022

Vi gleder oss veldig til å ønske deg velkommen til årets studiestart. Studieåret startet mandag 15. august med immatrikulering – som er en velkomstseremoni for alle nye studenter. Mer informasjon om studiestart på ditt studieprogram.


Studentlivet på NTNU er mer enn studier. Du blir en del av et levende og aktivt studentmiljø.

Møt studentfrivilligheten ved NTNU. Bli kjent med NTNUs linjeforeninger, studentorganisasjoner, studentdemokratiet og andre sentrale aktører som er med på å skape et levende og aktivt studentmiljø.

things todo


Ditt studieprogram

På ditt studieprogram vil du fra midten av juni finne detaljert informasjon om studiestart, immatrikulering, orientereringmøter, fadderordningen og mye mer.

Finn ditt studieprogram


Hva du må gjøre

 – og i hvilken rekkefølge. Når du har takket ja til studieplass ved NTNU er det noen viktige ting du må gjøre.
 

Dette må du gjøre som ny student


"Google maps" for NTNU

Visste du at NTNU har en egen kart-app?

MazeMap viser veien til rommet du er på jakt etter i bygget du ikke visste hvor lå.
 

Last ned NTNUs kart-app

fadderuka og arr

Fadderuka

Vi anbefaler deg å ta del i Fadderuka – det vil gi deg en enklere hverdag de første ukene på NTNU. Alle nye studenter kan delta, og du blir kjent med dine medstudenter allerede første dag. Her sluses du rett inn i det sosiale studiemiljøet, møter nye venner og får samtidig en effektiv «guided tour» i jungelen av aktiviteter og muligheter. Mer informasjon finner du på ditt studieprogram.

Les mer om AktivCampus. Ekstern side.

AktivCampus

Når fadderuka er ferdig tar NTNUI - Norges teknisk og naturvitenskapelige universitets idrettsforening over Trondheim og Gjøvik med aktivCampus. Her får du får mulighet til å møte grupper, teste ut idretter og føle på det grønne blodet bruse gjennom årene!

 

Din velferd som student

Din velferd som student

Sit (Studentsamskipnaden) er her for deg gjennom hele studietiden!

Vi har et bredt tilbud til deg innen blant annet bolig, mat, trening og helse. Som student betaler du semesteravgift to ganger i året, og denne går blant annet til Sit slik at vi kan utvikle og levere tjenester til deg som student. På denne måten er Sit også litt ditt.

TrondheimGjøvik | Ålesund

bolig - inst

Trenger du et sted å bo?

Studentsamskipnaden i Trondheim, Gjøvik og Ålesund har mange studentboliger. Å bo i studentby er en fin sjanse til å bli kjent med andre studenter.

Studenter som svarer på Instagram

Følg oss på Instagram

NTNU-studenter deler fra studentlivet, og svarer på spørsmål på Instagram: @ntnustudent

11 grunner til å velge NTNU

Alle studentene har sine gode grunner til å velge NTNU – her er  noen av dem

Undervisning til høsten

Tilrettelegging

Mange har behov for tilrettelegging i løpet av studietiden. Det kan være i kortere peroder eller gjennom hele studiet. Vi vil gjøre alt for å legge forholdene til rette slik at alle studenter får et likeverdig tilbud.

Har du behov for tilrettelegging, kan du sende en e-post til tilrettelegging@st.ntnu.no. Her vil vi oppfordre til ikke å sende sensitiv informasjon. Det kan vi ta over telefon eller i et møte. Mer informasjon om tilrettelegging ved NTNU

Har du spørsmål om opptaket?

Se våre ofte stilte spørsmål og svar om opptaket

Viktige datoer


 Trenger du en oppfriskning?

Oppfriskningskurs er et frivillig ekstratilbud til nye studenter ved NTNU som føler de trenger å få frisket opp deler av pensum.

Velkommen til studiestart