Konserter og arrangementer

Konserter og arrangementer

Jazzduo spiller foran et publikum
Foto: Lena Knutli

Konserter

Konserter


Mini calevent portlet

Kalender

Arrangementer

Arrangementer


Hva er en forskningskonsert?

Hva er en forskningskonsert?

Logo NTNU Forskningskonsert

På Institutt for musikk foregår det både vitenskapelig forskning og kunstnerisk utviklingsarbeid i en bredde vi svært gjerne ønsker å vise fram, men som ikke alltid er like enkel å verken forklare eller vise. Konsertformatet gir oss muligheten til å vise noen av prosessene mens de foregår, på en måte som i alle fall musikere er vant til. Vi vil gjerne også gi et lite innblikk i hvordan våre ansatte jobber, hva publikum ellers ikke ser på scenen, noe som kanskje kan sammenlignes med perspektivet «behind the scenes» i filmens verden. 

Vi kan snakke om øvingsteknikker og vise dem fram, og vi kan se ulike sammenhenger når musikken framføres, men sentralt i den tause kunnskapen vi finner i kunstnerisk forskning og -utviklingsarbeid, er at musikken ofte må oppleves fysisk på kroppen. Den står i forhold til en prosess som ikke alltid lar seg formidle med ord. Målet med forskningskonsertene våre er å vise hva slags forskning og kunstnerisk utviklingsarbeid vi driver med på vårt institutt, og prøve komme så nære vi kan i å formidle og vise hvordan. 

Noen av våre ansatte vil legge mer vekt på selve musikken og mindre på snakking og multimediavisninger, mens andre vil ta utgangspunkt i mer tradisjonelle vitenskapelige presentasjoner. Begge formene er aksepterte og velkomne, og må til for nettopp å kunne vise bredden i det vi driver med på Institutt for musikk. Vi ønsker også å vise fram det tverrfaglige samarbeidet vi driver med, og vi har derfor på flere av disse forskningskonsertene invitert kolleger på NTNU fra andre fagfelt for å belyse deler av vår egen forskning, slik at både publikum og utøvere enda lettere kan forstå hva vi driver med.