Konserter og arrangementer

Konserter og arrangementer

Studenter fra jazzlinja på scenen på Dokkhuset
Foto: Thor Egil Leirtrø/NTNU

Konsert- og arrangementskalender

Konsert- og arrangementskalender


Mini calevent portlet

Kalender

Hva er en forskningskonsert?

Hva er en forskningskonsert?

Logo NTNU Forskningskonsert

På Institutt for musikk foregår det både vitenskapelig forskning og kunstnerisk utviklingsarbeid i en bredde vi svært gjerne ønsker å vise fram, men som ikke alltid er like enkel å verken forklare eller vise. Konsertformatet gir oss muligheten til å vise noen av prosessene mens de foregår, på en måte som i alle fall musikere er vant til. Vi vil gjerne også gi et lite innblikk i hvordan våre ansatte jobber, hva publikum ellers ikke ser på scenen, noe som kanskje kan sammenlignes med perspektivet «behind the scenes» i filmens verden. 

Vi kan snakke om øvingsteknikker og vise dem fram, og vi kan se ulike sammenhenger når musikken framføres, men sentralt i den tause kunnskapen vi finner i kunstnerisk forskning og -utviklingsarbeid, er at musikken ofte må oppleves fysisk på kroppen. Den står i forhold til en prosess som ikke alltid lar seg formidle med ord. Målet med forskningskonsertene våre er å vise hva slags forskning og kunstnerisk utviklingsarbeid vi driver med på vårt institutt, og prøve komme så nære vi kan i å formidle og vise hvordan. 

Noen av våre ansatte vil legge mer vekt på selve musikken og mindre på snakking og multimediavisninger, mens andre vil ta utgangspunkt i mer tradisjonelle vitenskapelige presentasjoner. Begge formene er aksepterte og velkomne, og må til for nettopp å kunne vise bredden i det vi driver med på Institutt for musikk. Vi ønsker også å vise fram det tverrfaglige samarbeidet vi driver med, og vi har derfor på flere av disse forskningskonsertene invitert kolleger på NTNU fra andre fagfelt for å belyse deler av vår egen forskning, slik at både publikum og utøvere enda lettere kan forstå hva vi driver med.