Fasiliteter ved Kunstakademiet i Trondheim

Fasiliteter ved Kunstakademiet i Trondheim


Maleri

Maleri

Malestudio KIT

Maleri

I malestudioet er det plass til å jobbe med blant annet tilbereding av pigmentblandinger, limkoking og andre aktiviteter. Her finner du også produkter for herding, tynning og pigmenter tilgjengelig.
Lerret og papir kan bestilles direkte fra studioassistenten.
Inne i selve studioet er det også et separat ventilert rom for arbeider med kjemikalier og annet som avgir gasser og som  krever ekstra ventilasjon.
Hvis du trenger ekstra lagringsplass finner du også det her.

Fotografering og trykk

Fotografering og trykk

Mørekrom KIT

Fotografering og trykk

I vårt store fotostudio kan du jobbe både i fullt mørke og i dagslys. Det er utstyrt med ulike bakgrunner, har god høyde under taket og muligheter for å dokumentere det du har jobbet med, blant annet malerier. Studioet er utstyrt med det du har behov for, deriblant fire 1000w blitzer, softboxer og paraplyer.

Du har tilgang til tre mørkerom fullt utstyrt med fremkallere og forstørrere for 35mm til 5"x4" format. Ved mørkerommene er det plass til tørking av film og foto.

I et eget rom for digital utskrift og trykk finner du fire arbeidsplasser med mulighet for å jobbe på Mac. Disse er koblet opp mot skannere og skrivere. Her finnes tre Epson Pro A4 flatbed skannere og en Hasselblad Imacon roll bed skanner. I tillegg har vi to Epson A2 skrivere, en 1,10 m bred og en 1,60 m bred Epson som kan produsere opp til 30 m lange utskrifter.

Media; lyd og bilde

Media; lyd og bilde

Fotostudio KIT

Media; lyd og bilde

Media-arealet består av filmstudio og prosjektrom tilrettelagt for animasjon, to klipperom og eget rom for lydproduksjon. Vi låner ut produksjonsutstyr til både studenter, ansatte og prosjekter i regi av KIT.


Filmstudioet på 50m2 benyttes både til video-opptak, dokumentering, workshops og undervisning. Studioet er utstyrt med prosjektorlerret, white board og portabelt prosjektorlerret. Utlån av utstyr til produksjon av video, foto eller lyd avtales i hvert tilfelle.

Våre to klipperom er utstyrt med MacPro-maskiner og FinalCut-programvare.

Lydrommet benyttes til opptak og mixing, og er utstyrt med iMac med Nuendo mixing programvare. Utlån av mikrofoner og opptaksutstyr avtales i hvert tilfelle.

 

Lyd- og videoutstyr:

 • Digitalt:
  fem full HD, 3500 lumen Optima prosjektorer
  to små håndholdte batteridrevne prosjektorer med innebygd minnekort
  to Canon 5D Mark III og Mark II DSLR kamera
  2,5 K Black Magic Cinema Camera
  to  GoPro-kamera
  ett Sony handycam
  to-kanals-, og seks-kanals inn lydmiksere

 • Analogt:
  Lysbildeprosjektor
  Overhead-prosjektor

 • Skjermer:
  flere tv-skjermer og skjermer i ulike størrelser, fra 10 inch til 40 inch, i både LCD og CRT.

 • Tilbehør:
  tripod
  studiolys
  kabler
  headset

Tre og metall

Tre og metall

Verksted trearbeid - KIT


Tre og metall

Vi tilbyr fullt utstyrte verksted for arbeider med tre og metall. I naboverkstedet kan du jobbe med gips og gipsformer, samt keramikk og glassfiber.

Treverkstedet er utstyrt med manuelle og elektriske verktøy for ulike prosjekter og konstruksjoner:

 • bord- og båndsag
 • stasjonær boremaskin
 • dykkertpistol
 • pussemaskiner
 • høvlemaskiner
 • laserkutter for ulikt materiell

I metallverkstedet kan du jobbe med mindre metallprosjekter. Vi har:

 • sveiseutstyr
 • pussemaskiner
 • drill
 • metallkutter

Galleri KIT

Galleri KIT

Galleri KIT


Galleri KIT

Galleri KIT er instituttets utstillingslokale lokalisert ved instituttet.
Her presenterer vi primært utstillinger av studentarbeider og inviterer til ulike eventer arrangert av medlemmer av akademiet andre institutt ved NTNU eller andre aktører innen kunstmiljøet i Trondheim.
Galleriet måler 350m2 og består av fire rom og en black box for filmvisning. Parallelt med galleriet har vi også et vindusgalleri - KITx - som viser rullerende ukentlige utstillinger av studentarbeider.

Galleriet ledes og kureres av et styre som består av fire studenter, en faglig ansatt, to administrativt ansatte og en teknisk medarbeider.

Bibliotek

Bibliotek


Bibliotek

KIT har sitt eget instituttbibliotek, som har vært en del av KIT siden 1988, før akademiet ble slått sammen med NTNU i 1997. KITs bibliotek er en del av NTNU Universitetsbibliotek.
Biblioteket har en utstrakt samling bøker, oppslagsverk og journaler innen relevante fagområder i tillegg til ulike grafiske trykk. Her finnes også en samling fanziner, kunstnerbøker og dvd'er.
I biblioteket kan du finne deg en arbeidsplass for konsentrasjon og egne studier, eller for gruppearbeid. Vi har også grupperom du kan reservere ved behov.
Vi har pc, Mac, skriver og skanner til bruk for studenter og ansatte.

Vi sørger for å skaffe deg det vi ikke har selv av bøker og annet, fra andre bibliotek. Du kan også søke selv, i basen Oria.