For deg som er student ved IKM

For deg som er student ved IKM

Studenter på IKM. Foto.
Foto: IKM

Studiestart og studiehverdagen

Studiestart og studiehverdagen

Vi oppfordrer alle våre studenter til å delta på orienteringsmøte ved studiestart.

Det er obligatorisk oppmøte på orienteringsmøtet for nye bachelorstudenter ved film- og videoproduksjon og drama og teater. Hvis du ikke kan komme til orienteringsmøtet, må du si ifra ved å sende e-post til: kontakt@ikm.ntnu.no.

Hvis du ikke gir beskjed vil du miste studieplassen din på bachelorprogrammet i film- og videoproduksjon og årsstudium/bachelorprogrammet på drama og teater.

Du finner emnebeskrivelser, timeplan og eksamensdato for hvert enkelt emne på emnesidene. Oversikt over all emner finner du på NTNUs emnesider. Emnene som tilhører ditt program finner du på studieprogramsidene, under studiets oppbygning. 

Du må selv sette sammen timeplanen din for alle emner du skal ta i løpet av et semester. Vær oppmerksom på at det kan bli gjort endringer i timeplanen helt fram til semesterstart, og du bør derfor sjekke timeplanen og e-læringsplattformen Blackboard så nært opp til undervisningsstart som mulig. 

Det finnes en egen studentutviklet timeplangenerator ved NTNU. Merk at denne ikke alltid er pålitelig for emner fra campus Dragvoll. 

Informasjon om eksamen finner man også på Blackboard og Studentweb.

Enkelte emner har krav om obligatorisk oppmøte til undervisning for å få avlegge eksamen. Informasjon om dette finner du i emnebeskrivelsen. Dette gjelder spesielt for deg som går på film- og videoproduksjon og drama og teater. 

Selv i emner der undervisningen ikke er obligatorisk, bør du delta på forelesninger og gruppetimer eller seminarer så ofte som mulig. Du kan ikke forvente at faglærer vil gjøre informasjon og oppgaver som blir presentert i undervisningen tilgjengelig på andre måter (for eksempel via Blackboard).

Å studere er ment å være en heltidsjobb. Dette betyr at det er forventet at du jobber like mye med studiene som du ville ha gjort i en hvilken som helst annen jobb.

Dersom du følger vanlig studieprogresjon, skal du avlegge 30 studiepoeng hvert semester. Hvor mye undervisning du da har vil variere, men du må regne med å ha ca. fire forelesninger og fire gruppetimer eller seminarer hver uke. Totalt utgjør det 10-12 timer undervisning. Resten av arbeidstiden er egenstudier.

Vi regner derfor med at du som fulltidsstudent hos oss studerer ca. 40 timer hver uke. Det betyr at du skal jobbe om lag 30 timer med studiefaget ditt (selvstudium, forberedelse og etterarbeid til undervisning) utenom de timene du tilbringer på forelesning og i seminarer/gruppearbeid. 1 studiepoeng tilsvarer mellom 25-30 effektive arbeidstimer.

Film- og videoproduksjon og drama og teater har en god del praktisk undervisning som gjør at du kan forvente flere arbeidstimer på campus. 

Vi oppfordrer deg til å starte dagen med å sjekke din NTNU e-post , Innsida og Blackboard gjennom hele semesteret.

Dette er de kanalene faglærere, studieveiledere og andre ved NTNU vanligvis vil bruke for å formidle viktige beskjeder og informasjon, og du er pliktig til å holde deg oppdatert på informasjonen som vi gir deg via disse kanalene.

Linjeforeningene ved IKM er med på å skape et sosialt og faglig fellesskap på instituttet. Foreningene drives av og for studenter.

Linjeforeningen for studieprogrammet ditt er et godt sted å starte hvis du vil engasjere deg sosialt og faglig, eller knytte kontakter mot kultur- og næringsliv. Her kan du bidra til arrangementer med ulike gjesteforelesere, fagdager, bedriftspresentasjoner, og bestemme hvor og når festlige sammenkomster skal finne sted.

Studieveiledning

Studieveiledning

Hvis du har spørsmål eller trenger veiledning, kan du enten komme innom kontorene våre eller sende oss e-post. Du kan også nå oss på telefon dersom du foretrekker det.

Vi har kontortid kl 09.00 - 15.00. Vi har som regel åpne dører, så bare kom innom dersom du har spørsmål eller vil avtale tid for veiledning. Vi vil gjerne legge til at vi synes det er veldig hyggelig å møte dere ansikt til ansikt, så kom gjerne innom og si hei!

Spørsmål eller booking av veiledningstime kan sendes til IKM Hjelp eller kontakt@ikm.ntnu.no

Vi er først og fremst eksperter innenfor det studietekniske området, og kan hjelpe deg med utdanningsplanen din, emnevalg, progresjon, eksamen, utveksling, jobbrelevans, generell veiledning for våre fag og lignende. 

Vi har også taushetsplikt og er tilgjengelige når du ganske enkelt trenger noen å snakke med, f.eks. dersom du sliter med motivasjonen eller om du har det litt vanskelig for tiden. I tillegg har vi oversikt over de andre tilbudene som finnes på NTNU, og kan gi deg informasjon om hvem du kan snakke med hvis vi ikke kan hjelpe deg.

Vi vil gjerne møte deg, så ikke nøl med å ta kontakt med oss dersom du har spørsmål eller trenger hjelp!

Som student har du mange rettigheter, men du har også mange plikter. Oversikt over disse finner du i Studiehåndboka og i NTNUs studieforskrift. Vi anbefaler at du setter deg inn i disse så snart som mulig.

Det er din plikt å holde deg oppdatert på informasjonen (f.eks. frister, krav og timeplanendringer) vi gir deg via våre nettsider, Innsida, Blackboard og student-eposten din.

Vi oppfordrer deg også til å holde oss oppdatert dersom du får problemer med progresjon, må ta pause fra studiene, blir syk over lengre tid eller lignende. Gi oss gjerne beskjed så tidlig som mulig, så kan vi hjelpe deg å planlegge studiet ditt videre.

Hvis du har studert tidligere kan du ha mulighet til å få godkjent studiepoeng fra andre studiesteder som en del av ditt nåværende studieprogram. Dette kalles innpassing.

For å innpasse emner i graden din må du søke om godkjenning av utdanning. Du kan også ta kontakt med oss så hjelper vi deg med dette.

Har du noen utfordringer som vil påvirke studiehverdagen din, som for eksempel lese- og skrivevansker, syns- eller hørselshemming eller bevegelseshemming? Da kan du få individuell tilpasning av studiesituasjon, tilrettelagt eksamen eller andre tiltak. 

Vi (studieveilederne) er ikke eksperter på dette, men NTNU har en tilretteleggingstjeneste som kan hjelpe deg. Les mer på deres hjemmeside om hva slags tilrettelegging som er tilgjengelig for deg i din situasjon.

Det er viktig å merke seg at man må søke om tilrettelegging i starten av hvert semester. Du må også ha dokumentasjon fra en kyndig fagperson, som feks. fastlege.

Frister for å søke er

  • 15. september (høst)
  • 15. februar (vår)

Dersom du er usikker på hvem du skal henvende deg til, er studieveilederne et fint utgangspunkt. Vi har taushetsplikt, og er tilgjengelige for en prat når du trenger det.

I tillegg har NTNU et bredt utvalg av fagpersoner som kan hjelpe deg med det du måtte trenge:

  • SiTs helsetilbud kan du benytte uten henvisning fra lege. Her kan du snakke med dyktig helsepersonell i trygge omgivelser om både fysisk og psykisk helse.
  • Helsestasjon med helsesøstre og leger som tilbyr legehjelp relatert til seksuell helse.
  • Studentprestene som tilbyr samtaler til studenter som trenger noen å snakke med, og sorggrupper for studenter som har opplevd dødsfall i familie eller vennekrets.
  • NTNU Karriere som gir veiledning innenfor:
    • utdanningsvalg
    • karriereveiledning og jobbsøkertips
    • kombinasjon av studier og toppidrett

Økonomisk støtte og bestilling for studenter

Økonomisk støtte og bestilling for studenter

Hver produksjonsgruppe får dekket utgifter til produksjonene inntil et visst beløp, som oppgis av faglærerne. Produksjonsgruppene må sette opp et budsjett som skal godkjennes av faglærer. Når produksjonene er over skal det innleveres regnskap.

Spørsmål om økonomisk støtte til bachelorproduksjoner kan stilles til IKM’s bestiller (på ekspedisjonskontoret) eller via kontakt@ikm.ntnu.no.

Studenter på de praktiske masterprogrammene i drama og teater og film- og videoproduksjon kan søke om skattefritt studentstipend for dekning av produksjonsutgifter for eksamensproduksjoner.

Søknaden skal vedlegges prosjektbeskrivelsen og budsjettet, og veileder skal godkjenne dette på forhånd. Søknadene vurderes av fagseksjonene. Det kreves ikke at det innleveres regnskap for produksjonsutgiftene, men man må ta vare på alle kvitteringer og annen dokumentasjon på utgifter. (Eventuelt overskudd av stipendet skal innrapporteres til skatteetaten som skattepliktig inntekt. Eventuelle spørsmål rundt dette må rettes til skatteetaten).

Søknad sendes til kontakt@ikm.ntnu.no

Stiftelsen Fritt Ord tildeler inntil tre masterstipend på inntil kr 30 000 hvert år for masterprosjekt med tema som ligger innenfor stiftelsens formål: ytringsfrihet, demokrati og menneskerettigheter.

Det skal sendes inn et kort søknadsbrev med vedlagt prosjektbeskrivelse, framdriftsplan, budsjett, karakterutskrift og CV. Søknadene vurderes av instituttets forskningsutvalg.

Søknadsfristen er 1. mai. Søknadene sendes som PDF til kontakt@ikm.ntnu.no.

Studentrepresentasjon ved IKM

Studentrepresentasjon ved IKM

Studentrepresentantene ved instituttet jobber for studentenes rettigheter.
De er tilstede og taler studentenes sak ved Studentrådet HFs møter, samt andre kurs og møter vervet krever.

Instituttillitsvalgte ved IKM:


Bilde av Rawan Jouhar, bachelorstudent på drama og teater. Foto.

Rawan Jouhar
Bachelorstudent på drama og teater


Bilde av Theo Viken, bachelorstudent på medievitenskap. Foto.

Theo Nørving Viken
Bachelorstudent på medievitenskap


Instituttillitsvalgte kan kontaktes på e-post: Studentrad_hf-ikm@org.ntnu.no

Programmtillitsvalgte kan kontaktes via instituttillitsvalgte.

Jobbrelevant erfaring?

Jobbrelevant erfaring?

NTNU Bridge - NTNUs koblingsportal mellom studenter og arbeidslivet i samarbeid om tema til oppgaver, praksisplasser og jobber.

NTNU Karriere - Hjelper deg med å forstå hvilke muligheter du har. NTNU Karriere tilbyr blant annet kurs i bevisstgjøring av kompetanse, arbeidslivsrelevans og jobbsøking.

Masterstudiet