Bakgrunn og aktiviteter

Håkon Magnar Skogstad (f.1989) er en allsidig pianist med utøvende klassisk utdannelse fra Norges Musikkhøgskole i Oslo, Institutt for Musikk i Trondheim og Manhattan School of Music i New York. Han har mottatt en rekke priser og utmerkelser for sitt spill, bl.a. Fulbright-Stipendet, Malvik Kommunes Talentpris, TÆL-stipendet, Performing Artist in Residence ved International House i New York og nyligst Paul Okkenhaug-prisen i 2018. Skogstad har bred konserterfaring med konserter over hele Norge både som solist og i en rekke internasjonalt anerkjente ensembler. Han har også holdt konserter i USA, Argentina, Østerrike, Tyskland og Sverige. Han er for tiden ansatt ved NTNU i Trondheim som kunststipendiat (PhD i Kunstnerisk Utviklingsarbeid).

I prosjektet "Playing in the Manner of Ricardo Viñes" bruker han historiske innspillinger som kilde når han forsker på framføringspraksis i klaververker fra romantikken og impresjonismen. Arbeidsmetoden består av å kopiere, rekonstruere og kroppsliggjøre de historiske innspillingene i en så stor grad at det er mulig å spille synkront sammen med originalopptaket. Den kunstneriske og utøvende kunnskapen som kommer ut av dette blir et redskap for å utvikle nye interpretasjoner, samt et viktig bidrag i feltet historisk framføringspraksis. 

Som «tangopianist» har Skogstad snart 15 års erfaring i en rekke internasjonalt anerkjente ensembler og har turnert i hele Norge og i utlandet. Han har gjennom disse grupper som Tangueros del Norte, Los Osos Polares og "Skyt meg med tre Roser" utgitt tre kritikerroste album. Den fjerde og nyligste utgivelsen, «Two Hands to Tango», er Skogstad første soloplate og består av egne arrangementer og komposisjoner. Plata ble innspilt i New York gjennom Avantango Records med Grammy-nominerte Pablo Aslan som produsent. Plata har høstet flere titalls strålende kritikker fra USA, Argentina, Storbritannia, Polen, Kroatia, Italia, Russland og Norge.