Bakgrunn og aktiviteter

Ansvarsområder

Den daglige driften av fotoavdelingen inkludert mørkerom, digitale rom, fotoutstyr og utstyrsbutikken. Innkjøp av utstyr og materialer innenfor gitt budsjett. Hjelper ansatte og studenter med skanning og utskrift. Dokumenterer utstillinger og aktiviteter ved Kunstakademiet for bruk ved fakultetet, NTNU, eksterne organer og presse. Kjører praktiske og tekniske kurs for studenter ved Kunstakademiet og ulike institutter både innenfor AB fakultetet og NTNU. Gir fotografiske råd til noen master- og doktorgrad-studenter ved NTNU. Leder og lærer for BK4100 & BK4250 Arkitektur og fotografi, et to ukers "perspektivemne" hvert semester. Gir råd om gjestelærere og støtte.

Kompetanse

Analog fotografering i farger og sorthvitt med lite-, mellomstor- og storformat kamera. Digital fotografering med småformat kameraer. Fotografering på location og i studio med både tungsten og blits. Behandling og fremkalling av farge og sorthvitt film. Skanning og utskrift av bilder opptil 1,60m bredt og opp til 30m langt. Kalibrering av digitalt utstyr for å optimalisere perfekt fargegjengivelse og kvalitet. Jeg har studert kunst og alltid hatt en interesse for kunst. Mitt fotografiske arbeid har inkludert arbeid for kunstmuseer og offentlige rom. Jeg er en aktiv fotograf på fritiden.

Bakgrunn

Jeg har over 30 års erfaring som profesjonell fotograf som spesialiserer seg hovedsakelig i dokumentar fotografi. Jeg er utdannet både som arkeolog og fotograf. Jeg har jobbet mye i utlandet på prestisjeprosjekter som har resultert i utstillinger og publikasjoner. Jeg flyttet til Trondheim fra London i 1993, hvor jeg har jobbet som fotograf innenfor kultursektoren. Jeg har vært ansatt ved Kunstakademiet i Trondheim siden 2005.