Hva lærer du?

Film- og medievitenskap - masterstudium

Hva lærer du?

Førsteamanuensis Christer Bakke Andresen foreleser om emosjonelt engasjement i film. Foto.
Foto: Torstein Olav Eriksen

Om masterstudiet

Mediene former hvordan vi ser verden. Vi møter andre gjennom sosiale medier og nye verdener gjennom fiksjonsfilm. Kunnskap om mediene og mediekultur har neppe vært viktigere enn i dag. Har du lyst å fordype deg i hvordan filmmediet eller andre medier former dagens samfunn? Masterprogrammet i film- og medievitenskap gir deg anledning til å utforske mediekultur, teknologi eller estetikk gjennom ulike fordypninger og selvstendig arbeid veiledet av flere av landets fremste medieforskere. På den nye masteren i film- og medievitenskap møter du andre studenter med interesse for film og medier.


Hva lærer du?

Masterprogrammet i film- og medievitenskap fokuserer på visuelle og audiovisuelle medieuttrykk, og deres kulturelle estetikk og kontekst. Studiet setter visuelle medier og medieteknologi i et aktuelt søkelys, har den hensikt å utvikle dine kunnskaper om medieuttrykkenes mangfoldige virkeområder.

Filmmediet og den visuelle kulturens historie, utvikling og betydning er sentrale temaer for studiet. Gjennom relevante forskningsmetoder og teorier vil du bli gitt verktøyene du trenger for å kunne identifisere, forske på og forstå nye mediekulturelle fenomener, og drive faglig utviklingsarbeid.

Du vil også lære hvordan du kritisk bedømmer kilder og hvordan du strukturerer og formulerer dem til faglige argumenter i egen tekst. Gjennom masteroppgaven vil du lære å planlegge og å gjennomføre et større selvstendig og avgrenset prosjekt. Valg av spesialisering gir anledning til dypdekompetanse enten i filmvitenskap eller medievitenskap.


Masteroppgaven

Masteroppgaven gir deg mulighet til å velge hvilket felt du vil fordype deg i innenfor medievitenskap, som fiksjonsfilm, dokumentarfilm, fotografi, reklame, sosiale medier eller medieteknologi.

Studiet er toårig. Det første året består av obligatoriske emner som utruster deg med relevante kunnskaper og ferdigheter for gjennomføring av masteroppgaveprosjekt. Fagformidling og kulturpolitikk er tema for nye obligatoriske emner som forbereder deg på aktuelle arbeidsoppgaver etter ferdig utdanning.

Masteroppgaven innenfor et selvvalgt emne ferdigstilles i løpet av det andre året.