Masterstudiet ved IKM

Masterstudiet ved IKM

Masterfest på IKM. Foto.
Foto: IKM

Generell informasjon

Generell informasjon

Alle masterstudenter ved HF kan søke om lesesalsplass. Søknadsfristen er 25. august i høstsemesteret og 25. januar i vårsemesteret. Du må søke på nytt hvert semester.

Søknadsskjema

Som masterstudent skal du undertegne en masteravtale så snart du har fått tildelt veileder for masteroppgaven. Avtalen er en retningsgivende samarbeidsavtale mellom deg som student og instituttet, og omhandler både dine rettigheter og dine plikter som masterstudent. 

Masteravtalen
 

Som masterstudent ved NTNU får man tildelt en veileder innenfor det fagområdet som din masteroppgave tilhører.

Veiledningsforholdet er ment som en støtte og oppfølging i arbeidet med masteroppgaven. 

Normert antall veiledningstimer for masteroppgaver ved Det humanistiske fakultet kan du lese om i masteravtalen. 

Masteravtalen

Det er viktig at du tenker gjennom hvordan du ønsker å disponere kontakttiden, og da kanskje spesielt tid som brukes til e-post-korrespondanse: husk at det ofte tar mer tid å svare på e-post enn bare den tiden det tar å skrive den, og at selv et kort spørsmål kan kreve at veilederen din må bruke tid på å finne informasjonen du etterspør, i tillegg til å strukturere og skrive et svar. Generelt er det også slik at det ligger en atskillig større andel av veiledning i sluttfasen av arbeidet når teksten skal bearbeides, justeres og gjennomarbeides for innlevering.

Hoveddelen av veileders jobb skal være tekstrespons, og du kan derfor ikke forvente at veileder setter av tid til e-poster eller samtaler med mange detaljspørsmål. Du kan heller ikke forvente at veileder alltid vil være tilgjengelig på kort varsel og med kort responstid. Dette er det viktig å være oppmerksom på for at du skal få et best mulig utbytte av veiledningen, og fordi masterarbeidet skal være et selvstendig forskningsprosjekt som du selv utvikler og gjennomfører.

Følgelig forventes en betydelig større selvstendighet i arbeidet med masteroppgaven enn i oppgavene du har skrevet tidligere i studieløpet. Du har selv ansvar for å disponere tilgjengelig veiledningstid på best mulig måte helt fram til innleveringsdato. Vær tydelig ovenfor veilederen din allerede fra starten om hvilke forventinger du har til veiledningen, blant annet når det gjelder hvilke arbeidsmåter du foretrekker og hvilket ambisjonsnivå du har for oppgaven din.

Tidlig i det siste semesteret på masterprogrammet vil du få tilbud om en midtveissamtale med studieveileder der du kan vurdere fremdriften i arbeidet ditt og diskutere veien videre. Husk samtidig at du har lov til å justere ambisjoner, ønsker og behov underveis i prosessen. Ta kontakt med studieveileder for å finne en god løsning. 

I sjeldne tilfeller fungerer ikke samarbeidet mellom veileder og masterstudent. Dersom du opplever at det er vanskelig å samarbeide med din veileder, kan du be om å få bytte veileder. Ta kontakt med studieveileder for ditt studiefag. 

Skrive og levere masteroppgaven

Skrive og levere masteroppgaven

Det er ditt ansvar å informere veileder om at du planlegger å levere oppgaven din i god tid før innleveringsfristen. Veilederen din skal godkjenne at du leverer. Dersom veileder anbefaler at du utsetter innlevering, bør du tenke deg godt om før du eventuelt velger å levere likevel. Vær oppmerksom på at du ikke kan levere en bestått oppgave på nytt for å forbedre karakteren: karakteren du oppnår på masteroppgaven er derfor endelig. Ved stryk gjelder egne regler for ny levering (se nedenfor).

Husk at du alltid må melde deg opp til vurdering i masteroppgaven i det inneværende semesteret du skal levere. Fristene er innen 1.februar for vårsemesteret og 15.september for høstsemesteret.  

Viktig informasjon om skriving og innlevering av masteroppgaven finner du på Innsida:  

Skrive og levere oppgaven

Alle masteroppgaver ved Institutt for kunst- og medievitenskap leveres i Inspera Assessment. Du skal ikke lenger å levere inn trykte versjoner av masteroppgaven din.

Institutt for kunst- og medievitenskap har løpende frister for innlevering av masteroppgaven. Innleveringsdato for masteroppgaven er 1. desember i høstsemesteret og 20. mai i vårsemesteret. Til denne dato skal elektronisk utgave av masteroppgaven være levert. 
Sensurfristen for masteroppgaver er inntil tre måneder, men i den grad det lar seg gjøre vil instituttet legge til rette for at sensur foretas innen utgangen av samme semester som du leverte oppgaven i. Dette så fremt du leverer innenfor ordinær frist.

NTNU har plikt til å oppbevare alle innleverte oppgaver digitalt. Hvor tilgjengelige disse skal være for offentligheten, bestemmer den som har skrevet dem. Oppgavene vil plagiatsjekkes.

Masteroppgaven har en egen karakterbeskrivelse og den finner du på NTNU sine wikisider om karakterskalaen:

Karakterbeskrivelse

 

Om man vil trykke oppgaven for sin egen del, så vil det være muligheter for det ved NTNU Grafisk senter. IKM betaler for ett trykt eksemplar som går til deg. Ved bestilling må du oppgi tilhørighet – Institutt for kunst- og medievitenskap.

I bestillingsskjemaet må du angi hvor mange trykte eksemplarer instituttet skal betale for og hvor mange du skal betale for selv. Du står selvsagt fritt til å bestille flere for egen regning. 
 

Det er kun legeerklæring eller sykemelding som gir rett til noe utsettelse innenfor samme semester.
 

Det er studentens ansvar å ta kontakt med studieveileder ved behov for utsettelse, justering av progresjon, sykemeldinger, permisjoner og annet. Da vil du få riktig informasjon og veiledning i hvordan en forsinkelse i progresjon skal håndteres og hvilke konsekvenser det innebærer for student- og veiledningsforholdet.

Siste frist for å justere utdanningsplanen er 15. februar for vårsemesteret og 15. september for høstsemesteret. 

De karrieremessige og økonomiske konsekvenser ved eventuelle utsettelser er studentens ansvar å følge opp. 
 

Den nye masteroppgaven skal leveres senest ett år etter første innlevering. Du må søke om utsettelse til instituttet dersom du har behov for utvidet tid. Søknaden må begrunnes.

Dersom du stryker på masteroppgaven, kan du søke instituttet om å få levere masteroppgaven på nytt én gang. For at du skal få levere masteroppgaven på nytt, må oppgaven være helt ny eller så omarbeidet at den kan betraktes som en ny oppgave. I søknaden til instituttet må du gjøre rede for hvilke endringer du planlegger å gjøre i masteroppgaven. For at oppgaven skal betraktes som ny, må du stille og gi svar på nye problemstillinger, og/eller:

  • trekke inn nytt empirisk materiale (kilder/data), og/eller
  • foreta en radikal endret analyse og tolkning av din opprinnelige empiri

Du kan ikke ta opp igjen masteroppgaven for å forbedre karakteren din dersom oppgaven er bestått.

De samme retningslinjene og fristene for levering av eventuelt krav om begrunnelse og/eller klage på karakter gjelder for masteroppgaven som for andre emner ved NTNU. 

Mastereksamen

Mastereksamen

Mastereksamen organiseres forskjellig på de ulike studieprogrammene. 

Se emnebeskrivelsene for ditt masteremne for mer informasjon om vurderingsordningen. 

Informasjon om sted og tid for mastereksamen vil du motta pr. e-post fra administrasjonen. Dato fastsettes ikke før masteroppgaven er innlevert.

Masterfesten

Masterfesten

Masterfesten ved Institutt for kunst- og medievitenskap avholdes hvert år ved avslutningen av vårsemesteret, vanligvis en kveld i midten av juni. Dette er en festlig markering av uteksaminerte masterstudenter med taler, forfriskninger og kulturelle innslag, samt utdeling av diplom til de som har avlagt sin mastereksamen.

Nærmere invitasjon og informasjon kommer i vårsemesteret.

Bibliotek – og læringsressurser

Bibliotek – og læringsressurser

Her kan du søke på bøker, tidsskrifter, artikler, bilder og musikk.

Søkefunksjonen Oria 

Se bibliotekets egen fagside for kunst- og medievitenskap for oppdatert informasjon om fagspesifikke ressurser. 

Nettressursen VIKO gir deg informasjon og tips om oppgaveskriving, skriving av referanser, referanseverktøy m.m.

EndNote er en av flere programvareløsninger for skriving og håndtering av referanser. Programmet er tilgjengelig for studenter ved NTNU. Biblioteket tilbyr kurs og veiledning i bruken av dette programmet.  

NTNU Open gir deg tilgang til tidligere innleverte masteroppgaver ved NTNU.

Studentrepresentasjon ved IKM

Studentrepresentasjon ved IKM

Studentrepresentantene ved instituttet jobber for studentenes rettigheter.
De er tilstede og taler studentenes sak ved Studentrådet HFs møter, samt andre kurs og møter vervet krever.

Instituttillitsvalgte ved IKM:


Bilde av Rawan Jouhar, bachelorstudent på drama og teater. Foto.

Rawan Jouhar
Bachelorstudent på drama og teater


Bilde av Theo Viken, bachelorstudent på medievitenskap. Foto.

Theo Nørving Viken
Bachelorstudent på medievitenskap


Instituttillitsvalgte kan kontaktes på e-post: Studentrad_hf-ikm@org.ntnu.no

Programmtillitsvalgte kan kontaktes via instituttillitsvalgte.

Jobbrelevant erfaring?

Jobbrelevant erfaring?

NTNU Bridge - NTNUs koblingsportal mellom studenter og arbeidslivet i samarbeid om tema til oppgaver, praksisplasser og jobber.

NTNU Karriere - Hjelper deg med å forstå hvilke muligheter du har. NTNU Karriere tilbyr blant annet kurs i bevisstgjøring av kompetanse, arbeidslivsrelevans og jobbsøking.