Kammermusikk B - Kurs
Kammermusikk B

Foto: Rakel Skaar Kristensen
Start:
15.09.2025
Søknadsfrist:
24.04.2025
Undervisningsform:
Studium med fysiske samlinger
Sted for samlinger:
Trondheim
Pris:
0 Kr
Studiepoeng:
30
Emnekode:
MUSP6006
I emnet Kammermusikk B dyrkes kammermusikkrepertoar, kunstnerisk forståelse og samspillsferdigheter til et høyt nivå.
Emnet kan søkes av musikere og musikanter som holder et høyt nivå på sitt instrument, og som allerede har spilt mye kammermusikk. Kammermusikk B kan som hovedregel søkes av av ensembler, altså ikke av enkeltmusikere. Emnet forutsetter jevnlig og omfattende ensembleøving gjennom hele studieåret, og utgjør i tid halvdelen av et års heltidsstudium.
Emnet passer for deg som ønsker å videreutvikle deg som kammermusiker under veiledning av høyt kvalifiserte musikere/lærere.
Emnet passer særlig for:
- Kulturskolelærere og andre musikklærere som ønsker å fordype seg i samspill.
- Eksisterende kammergrupper som vil videreutvikle sin samspillskompetanse og utvide repertoaret for sitt ensemble.
- Fullførte bachelor- eller masterkandidater som ønsker videreutdanning i kammermusikk.
- Dyktig amatørmusikere som er aktive kammermusikere.
Også aktuelt for sangere som ønsker videreutdanning i vokalensemble/-gruppe.
Undervisning i emnet Kammermusikk B vil foregå på campus Olavskvartalet i Trondheim sentrum. Undervisningstimene kan organiseres bolkvis og samlingsbasert. Studentenes/kammergruppenes øving og aktivitet kan derimot foregå hvor som helst.
Søkere kan enten søke som et ensemble (alle i ensemblet som ønsker ta emnet må i så fall søke for å få studierett og til slutt studiepoenguttelling), eller individuelt. For eventuelle individuelle søkere vil instituttet vurdere om det finnes ensembler de kan gå inn i, da emnet i sin helhet dreier seg om samspill i en kammergruppe.
Faglærere:
- professor Marianne Thorsen
- professor Øyvind Gimse
- førsteamanuensis Trygve Brøske
- førsteamanuensis Mona Spigseth
- professor Tor Espen Aspaas
- førsteamanuensis Yejin Gil
- professor Ragnar Rasmussen
- førsteamanuensis Hilde Gjermundsen
- andre aktuelle faglærere
- Du må dokumentere generell studiekompetanse. Hvis du ikke har generell studiekompetanse, men er minst 25 år (i løpet av 2025) kan du bli vurdert for opptak på grunnlag av realkompetanse. Realkompetanse vil si alle kunnskaper og ferdigheter du har tilegnet deg gjennom utdanning, lønnet eller ulønnet arbeid, organisasjonserfaring m.m.
Hvis du ønsker å bli vurdert på grunnlag av realkompetansen, kan du angi dette i merknadsfeltet i søknaden din. - Du må legge ved en CV med kort beskrivelse av tidligere musikkutdanning og kammermusikkerfaring, inkludert repertoar du har spilt. Beskriv også kammergruppa du søker sammen med, dvs. navn og instrument på alle i ensemblet. Hvis du søker alene/uten gruppe, beskriv hva slags kammergruppe du primært ønsker å spille i under Kammermusikk B-studiet.
Vurdering og rangering av søkere
Etter søknadsfristen vil du fra studieveileder få tilsendt innkalling til opptaksprøve. Prøven vil trolig bli gjennomført i løpet av uke 20, og du/dere bes forberede to kortere stykker eller kammermusikkutdrag i litt forskjellig karakter eller stil, til sammen minimum ti minutter. Dersom du/dere ikke har anledning til å stille til fysisk prøvespill i uke 20, kan dere sende et videoopptak. Videoopptaket må ikke være mer enn et år gammelt.
Opptak til emnet og rangering av søkere skjer basert på resultatet av opptaksprøven.
Tid og sted for undervisning
Høsten 2025 - våren 2026.
Gruppeundervisning i ensemble. Undervisningen planlegges individuelt med hver gruppe og gjennomføres i Olavskvartalet i Trondheim, med 7 timer på høsten og 9 timer på våren.
Eksamensbeskrivelse
Praktisk eksamen i kammermusikk.
Det kreves minst 80 % oppmøte på undervisningen.
Repertoarliste (minimum 90 minutter) inkluderer eksamensprogram og skal sammen med konsertrapporter fra de obligatoriske konsertene leveres med godkjennelse av faglærer/emneansvarlig i midten av april.
Pensumlitteratur/kursmateriell
Repertoarliste som settes opp av studentene og godkjennes av faglærer/emneansvarlig før eksamen.
Pris: 0 Kr
Ingen studieavgift, men semesteravgift på kr 700/740 må betales hvert semester.