Miljøledelse, sirkulærøkonomi og bærekraft i hele verdikjeden - Kurs
Miljøledelse, sirkulærøkonomi og bærekraft i hele verdikjeden

Professor Annik Magerholm Fet er faglig ansvarlig for dette kurset om nye bærekraftige forretningsmodeller. Foto: Elisabeth Sperre Alnes
Start:
19.03.2025
Søknadsfrist:
02.03.2025
Undervisningsform:
Nettstudium med digitale samlinger
Sted for samlinger:
Ålesund/Nett
Pris:
24000 Kr
Studiepoeng:
7.5
Emnekode:
AV600520
Det er dessverre for sent å søke på dette kurset. Du kan finne alternative kurs på våre nettsider.
Bedrifter blir stadig oftere utfordret på bærekraft i sine forretningsmodeller. Nye rapporteringskrav, standarder for sirkulærøkonomi og loven om bærekraftig produkt-utvikling er eksempler på slike utfordringer. Bærekraftskrav må settes inn i et helhetlig livsløpsperspektiv.
Emnet kan inngå i Erfaringsbasert master i teknologi og digital omstilling, spesialisering i Digital økonomi eller Teknologibasert omstilling.
Emnet har endret navn i vår. Det het tidligere Kapasitetsbygging innen bærekraft, miljøledelse og sirkulærøkonomi.
Personer som har behov for å lære mer om de stadig strengere kravene til miljø- og bærekraft i en grønn omstilling for ulike typer virksomheter.
Kurset er systematisert i fire nivåer:
1. Miljøanalyser og KPIer knyttet til ressursforbruk og produksjon
2. Livsløpanalyser (LCA), utvikling produktdeklarasjoner (diverse «footprints», EPD og DPP) og øko-design prinsipper
3. Standarder for innføring av bærekraftkriterier i virksomhetens strategiarbeid
4. Samarbeid på tvers for industriell symbiose og økt sirkulære løsninger
Kurset gir deltagerne en verktøykasse for å arbeide og forbedre seg på disse fire nivåene, Det betyr at kurset er organisert i fire tilsvarende moduler med presentasjon av tilhørende analyseverktøy, rapporteringsstandarder og strategiske verktøy for overgang til forretningsmodeller for økt bærekraft.
Læringsmetoder og aktiviteter
Kurset vil bli gjennomført med digitale samlinger og gruppebaserte aktiviteter med oppfølging i perioden mellom samlingene (avtales underveis).
Opptakskravet er todelt:
1. Bachelorgrad eller tilsvarende avsluttet utdanning av minimum 180 studiepoengs omfang, og
2. Minimum to års relevant arbeidserfaring
Nye søkere må dokumentere utdanning og arbeidserfaring innen søknadsfristen for å få søknaden behandlet.
Krav til dokumentasjon
Gjeldende rangeringsregler
Arbeidsforhold må dokumenteres med attest fra arbeidsgiver som beskriver stillingstype/arbeidsoppgaver, stillingsprosent og varighet.
Hvis du ikke har en bachelorgrad eller tilsvarende avsluttet utdanning på minst 180 studiepoeng, kan du be om en realkompetansevurdering av opptaksgrunnlaget ditt.
Tid og sted for undervisning
Obligatoriske digitale samlinger våren 2025:
- første samling,19. mars
- andre samling, 9. april
- tredje samling, 27. mai
Alle samlingsdager fra kl. 10.00 - 15.30.
Særskilte krav til utstyr og dataverktøy
Eksamensbeskrivelse
Eksamen er en skriftlig oppgave der deltager skal demonstrere bruk av «verktøykassen» for overgang til nye rapporteringsrutiner og forretningsmodeller for økt bærekraft. Oppgaven kan ta utgangspunkt i behovet i egen virksomhet eller til en valgt case-studie.
Kurset er meget aktuelt og inneholder alt en trenger for å bli oppdatert på temaet bærekraft og bærekraftig utvikling. Foredragsholder er så engasjert at det smitter over på studentene. Sitter igjen med en følelse av å fått ett nytt syn på verden og hvordan bli med å påvirke miljøarbeid i egen virksomhet og på privaten. Dette er et kurs jeg mener alle ledere burde ta for å få en forståelse av bærekraft og hvordan de kan bli med å bidra. Kurset Kapasitetsbygging i bærekraft og miljøledelse har gitt meg en kjempegod og unik kombinasjon av en praktisk verktøykasse for å komme i gang med miljørapportering i bedriften min, samt en solid faglig utvikling innenfor bærekraft. Hvis du har lyst at din bedrift skal komme i gang med bærekraftsrapportering eller i det minste bli klar over hva det innebærer, er dette kurset en fin inngangsbillett til det!