Kreftsykepleie - master
Master i kreftsykepleie
NTNU tilbyr fra høsten 2025 Master i kreftsykepleie som en fleksibel og desentral utdanning over 3,5 år (deltid).
Master i kreftsykepleie er studiet for sykepleiere som ønsker spesialisert kompetanse innen kreftsykepleie i spesialist- eller kommunehelsetjenesten. Studiet gir avansert kompetanse i arbeid med pasienter som har eller har hatt kreft, med behov for medisinsk behandling, forebygging, rehabilitering og palliasjon.
Utdanningen gir kunnskap om og innsikt i pasienters og pårørendes behov gjennom hele pasientforløpet. Kreftsykepleierens særegne kompetanse kan også bidra i pleie og behandling av andre pasientgrupper med alvorlig og livstruende sykdom. Utdanninga gir også kompetanse i innovasjon-, forsknings- og utviklingsarbeid innen kreftsykepleie.
Det er et økende behov for kreftsykepleiere både i spesialist- og kommunehelsetjenesten.
Du får avansert kunnskap om kreftsykepleiers ansvar og oppgaver i møte med pasienter med kreft og deres pårørende. Du vil lære å vurdere, beslutte og gjennomføre faglig forsvarlig og omsorgsfull sykepleie til kreftpasienter og deres pårørende gjennom hele sykdomsforløpet.
Utdanningen vil videre gi deg kunnskap om tverrfaglig samarbeid, hvordan koordinere forløp, formidling av kompetanse, samt veiledning av pasient, pårørende og helsepersonell. Du vil også få kompetanse i å initiere og lede forbedringsarbeid, samt bidra til at resultat fra forskning omsettes i praksis.
Som kreftsykepleier får du spesialisert kompetanse til å arbeide i spesialist- eller kommunehelsetjenesten med pasienter som har, eller har hatt kreft.
Fullført utdanning på 120 studiepoeng gir mastergrad i kreftsykepleie. Utdanningen kvalifiserer for arbeid som kreftsykepleier med handlingskompetanse til å bidra i utviklings- og forbedringsarbeid, samt kompetanse i å drive og utvikle kunnskapsbasert praksis innen eget ansvarsområde. Relevante stillinger vil være kreftkoordinator, spesial-/kreft-sykepleiestillinger i spesialist- og kommunehelsetjenesten, fagsykepleier, samt lederstillinger.
Masterutdanningen kvalifiserer også til undervisningsstillinger på universitet/høgskoler, samt kan gi opptak til ph.d.
Samarbeid mellom studenter er vesentlig for studenters trivsel, motivasjon og faglig utvikling. For at studentene skal oppleve et felleslæringsmiljø og øve seg på å lære sammen legges en første samling til campus Ålesund. I løpet av denne samlingen vil studentene deles inn i basisgrupper som vil få felles oppgaver og møteplasser.
Utdanningen tilbys gjennom ukesamlinger, både digitale og fysiske.
Undervisning- og læringsaktiviteter:
- selvstudier
- forelesninger
- casearbeid
- gruppearbeid
- seminar
- simulering
- ferdighetstrening
- praksis
- arbeidskrav
Første studieår vil ha fire fysiske ukesamlinger.De andre ukesamlingene vil foregå digitalt. To av de fysiske ukesamlingene vil tilbys både i Ålesund og Trondheim.
Praksisstudiene vil gjennomføres i spesialist- og kommunehelsetjenesten. NTNU har avtale om praksisplasser i Trøndelag og Møre og Romsdal. Praksis kan være mulig i andre regioner etter egen avtale.
Søknadsfrist er 15. april. Du søker opptak via NTNUs Søknadsweb
For å kvalifisere til opptak må du ha
- Bachelorgrad eller tilsvarende i sykepleie
- Norsk autorisasjon som sykepleier
- Gjennomsnittskarakter C eller bedre i bachelorgraden.
Du kan søke direkte opptak fra bachelorgraden i sykepleie til master i kreftsykepleie.
Du kan også søke om tidlig svar på opptaket. Se mer via lenka under:
Har du spørsmål? Kontakt studieprogramleder eller studiekonsulent.