course-details-portlet

SYT3901

Masteroppgave i jordmorfag

Velg studieår
Studiepoeng 30
Nivå Høyere grads nivå
Undervisningsstart Høst 2024
Varighet 2 semestre
Undervisningsspråk Norsk
Sted Trondheim
Vurderingsordning Masteroppgave

Om

Om emnet

Faglig innhold

Temaet for masteroppgaven kan være knyttet til pågående forskning ved NTNU og samarbeidspartnere. Studenten kan også søke om å få godkjent egne temaer for oppgaven.

Utfyllende informasjon:

Masteroppgaven skal gjøre studenten kvalifisert for utviklings- og/eller forskningsarbeid med relevans for eget fagfelt. Oppgaven skal gjennom bruk av vitenskapsteori, anerkjente forskningsmetoder, vitenskapelig litteratur og veiledning, stimulere til kritisk tenkning og forskningsetiske vurderinger.

Masteroppgaven er et selvstendig arbeid knyttet til et selvvalgt tema eller inngå i eksisterende forskningstema eksternt eller internt ved NTNU. To studenter kan skrive masteroppgaven sammen.

Tema for oppgaven skal være innenfor jordmorfag. De kliniske studier i jordmorfag skal inspirere studentene i valg av problemstillinger og kan gi grunnlaget for datainnsamling. Studentene skal utarbeide en prosjektplan som skal godkjennes av veileder.

Nærmere informasjon gis i retningslinjene for masteroppgave ved Fakultet for medisin og helsevitenskap.

Læringsutbytte

Kunnskaper

Studenten skal:

  • kunne anvende et kritisk og analytisk syn på jordmorfag og jordmorvirksomhet
  • ha analytisk kompetanse til å utføre kunnskapsbasert praksis, og se behovet for egen kontinuerlig utvikling og læring
  • ha avansert kunnskap om krav til forskningsetikk og dokumentasjon i henhold til lovverket

Ferdigheter

Studenten skal:

  • kunne gjennomføre et forskningsprosjekt og anvende anerkjente vitenskapelige metoder, oppdatert litteratur samt datainnhenting
  • kunne gjennom arbeid med masteroppgaven videreutvikle den kunnskap og kompetanse som hun/han har tilegnet seg gjennom de øvrige delene i studiet, og videreutvikle denne på et teoretisk og empirisk grunnlag
  • kunne anvende teori, gjennomføre metodologiske overveielser, analysere og konkludere på en måte som demonstrerer forståelse av forholdet mellom problemformulering, teoretisk rammeverk og det empiriske materialet eller teoretiske funn
  • kunne diskutere selvstendig ulike forskningsperspektiv, avgjøre valg av metode i relasjon til forskningsspørsmålet, utforme fremgangsmåter for datainnsamling, samt bearbeide data og presentere forskningsresultatet
  • kunne kommunisere jordmorfaglige problemstillinger, analyser og konklusjoner til helsetjenesten og allmenheten

Generell kompetanse

Studenten skal:

  • ha kompetanse til å initiere og gjennomføre avgrensede forsknings- og utviklingsprosjekter i fremtidig yrkesutøvelse
  • kunne vurdere metodiske og teoretiske forutsetninger for vitenskapelige undersøkelser
  • kunne formidle resultater av egen forskning
  • kunne analysere etiske dilemmaer innen jordmorfaget og andre fagområder

Læringsformer og aktiviteter

  • Ressursforelesninger
  • Seminarer
  • Studentpresentasjoner
  • Selvstudie
  • Veiledning

Hver student tildeles en hovedveileder og skal ha veiledning som spesifiseres i egen veiledningsavtale. Er faglig hovedveileder ekstern oppnevnes en biveileder blant de vitenskapelig ansatte ved NTNU.

Hver student har krav på inntil 30 timer veiledning på masteroppgaven. Veiledning inkluderer veileders for- og etterarbeid. Veileder tildeles etter at studentene har valgt problemstilling for oppgaven, og er kommet i gang med utforming av prosjektplan. Veiledning kan gis både individuelt og i grupper, for eksempel i form av et seminar. Standard masteravtale som sikrer student kontakt med veileder gjennom hele forskningsprosessen, underskrives.

  • Alternativ 1: Fagartikkel samt en kappe på 7000 ord, (+- 10 %)
  • Alternativ 2: Monografi med et omfang på 15000-20000 ord

I masteroppgaven må studentene vise at de har oppnådd forventet læringsutbytte i form av avansert kunnskap om aktuell teori og forskning fra det området oppgaven omhandler. Studentene deltar på obligatoriske seminarer hvor de presenterer problemstillinger relatert til eget prosjekt og får tilbakemeldinger fra lærere og medstudenter. Fokus på seminarene vil være problemstillinger som angår metode, analyse og substansielle emner for studentenes prosjekter. Prosjektbeskrivelse må utarbeides og godkjennes av veileder før studenten kan starte arbeidet med masteroppgaven.

Obligatoriske aktiviteter

  • Obligatorisk seminarer

Mer om vurdering

Masteroppgaven bedømmes ut fra det skriftlige arbeidet og en muntlig eksamen.

Sensorene setter en foreløpig karakter på masteroppgaven i forkant av muntlig eksamen. Studenten gjøres kun kjent med endelig karakter. Hvis karakteren på det skriftlige arbeidet vurderes til F (ikke bestått) avholdes det ikke muntlig eksamen. Muntlig eksamen kan benyttes til å justere karakteren på det skriftlige arbeidet med inntil én karakter opp eller ned. Ved muntlig eksamen presenterer studenten masteroppgaven i inntil 20 min, etterpå har ekstern og intern sensor 30-40 min på utspørring. Ved samarbeid to studenter imellom på masteroppgave presenterer begge studentene oppgaven hver for seg til muntlig eksamen. Hvis studenten ikke består emnet, må studenten levere en ny/omarbeidet oppgave innen en frist som fastsettes av instituttet.

Spesielle vilkår

Krever opptak til studieprogram:
Jordmorfag (MJORDMOR)

Forkunnskapskrav

Opptak til master i jordmorfag ved NTNU. Alle tidligere teori- og praksisemner som inngår i masterprogrammet (til sammen 90 studiepoeng) skal i utgangspunktet være bestått før masteroppgaven leveres inn.

Studiepoengreduksjon

Emnekode Reduksjon Fra
JOR3900 30 sp Høst 2024
Dette emne har faglig overlapp med emnet i tabellen over. Om du tar emner som overlapper får du studiepoengreduksjon i det emnet du har dårligst karakter i. Dersom karakteren er lik i de to emnene gis det reduksjon i det emnet som er avlagt sist.

Fagområder

  • Helse- og sosialfag
  • Sykepleie og jordmor

Kontaktinformasjon

Emneansvarlig/koordinator

Ansvarlig enhet

Institutt for klinisk og molekylær medisin

Eksamen

Eksamen

Vurderingsordning: Masteroppgave
Karakter: Bokstavkarakterer

Ordinær eksamen - Høst 2024

Masteroppgave
Vekting 100/100 Eksamenssystem Inspera Assessment

Ordinær eksamen - Vår 2025

Masteroppgave
Vekting 100/100 Eksamenssystem Inspera Assessment