course-details-portlet

SANT3023 - Feltarbeid

Om emnet

Vurderingsordning

Vurderingsordning: Muntlig eksamen
Karakter: Bestått/ Ikke bestått

Vurdering Vekting Varighet Delkarakter Hjelpemidler
Muntlig eksamen 100/100

Faglig innhold

Hvordan gjennomføres et sosialantropologisk feltarbeid? Etter du har gjennomført emner i metode, teori og prosjektdesign har du en prosjektbeskrivelse som legger grunnlaget for hvor og hvordan du skal gjennomføre ditt feltarbeid. Feltarbeidet varer i minst 5 måneder, og du bestemmer selv både tematikk og hvor du vil gjøre det, om det eksempelvis er på et annet kontinent eller i et norsk lokalsamfunn. Instituttet kan tilby feltarbeidsmuligheter knyttet opp til pågående forskning dersom du ønsker det. Gjennom anvendelse av praktiske og konkrete metoder som deltakende observasjon, samtaler og intervjuer utfordres du til å samle inn et selvstendig etnografisk materiale som skal danne grunnlag for masteroppgaven. Prosjekter basert på andre empiriske undersøkelser enn feltarbeid kan unntaksvis gjøres etter avtale med instituttet.

Læringsutbytte

Når du har gjennomført emnet har du kompetanse i å bruke antropologiske feltmetoder og fremskaffe kunnskap om andre livsverdener. Du har avansert evne til å sette deg inn i andre menneskers ståsted, og se ditt eget ståsted fra utsiden. Du kan skifte perspektiv og stille nye spørsmål i lys av ny kunnskap. Du behersker deltakende observasjon, intervjuteknikker, kildekritikk, tekstanalyse og andre egnede metoder. Du kan også gjøre fortløpende faglige og etisk kvalifiserte vurderinger under hele feltarbeidsprosessen.

Læringsformer og aktiviteter

Feltarbeidsperioden starter 15. mars og skal ha en varighet på minimum fem måneder. Feltarbeidet gjennomføres i eller utenfor Norge. I løpet av feltarbeidet skal du levere inn totalt 4 rapporter. Du avtaler innhold og frister med din veileder. Rapportene må være godkjent av veileder for å kunne avlegge eksamen i emnet.

Obligatoriske aktiviteter

  • Fire feltrapporter

Mer om vurdering

Eksamensform i dette emnet er muntlig eksamen, og eksamen blir vurdert til Bestått/ Ikke bestått. Med utgangspunkt i feltrapportene dine skal du holde en muntlig presentasjon, der du inkluderer erfaringer og refleksjoner som du har gjort deg på feltarbeidet. Presentasjonen skal gjennomføres som en del av et seminar som veiledere, medstudenter og andre studenter kan inviteres til.

Spesielle vilkår

Krever opptak til studieprogram.

Forkunnskapskrav

SANT3020, SANT3021 og SANT3022 eller SANT3000 og SANT3100 samt godkjent prosjektbeskrivelse.

Studiepoengreduksjon

Emnekode Reduksjon Fra Til
SANT3002 15.0 HØST 2018
Flere sider om emnet

Ingen

Fakta om emnet

Versjon: 1
Studiepoeng:  30.0 SP
Studienivå: Høyere grads nivå

Undervisning

Termin nr.: 2
Undervises:  HØST 2023

Termin nr.: 1
Undervises:  VÅR 2024

Undervisningsspråk: -

Sted: Trondheim

Fagområde(r)
  • Samfunnsvitenskapelige fag
  • Sosialantropologi
Kontaktinformasjon
Emneansvarlig/koordinator:

Ansvarlig enhet
Institutt for sosialantropologi

Eksamensinfo

Vurderingsordning: Muntlig eksamen

Termin Statuskode Vurdering Vekting Hjelpemidler Dato Tid Eksamens- system Rom *
Høst ORD Muntlig eksamen 100/100
Rom Bygning Antall kandidater
Vår ORD Muntlig eksamen 100/100
Rom Bygning Antall kandidater
  • * Skriftlig eksamen plasseres på rom 3 dager før eksamensdato. Hvis mer enn ett rom er oppgitt, finner du ditt rom på Studentweb.
Eksamensinfo

For mer info om oppmelding til og gjennomføring av eksamen, se "Innsida - Eksamen"

Mer om eksamen ved NTNU