Emne - Grunnleggende verktøy i designprosess - PD6012
PD6012 - Grunnleggende verktøy i designprosess
Om emnet
Det tilbys ikke lenger undervisning i emnet.
Faglig innhold
Emnet består av ulike moduler innen design som har særlig relevans for arbeid i offentlig eller privat sektor for å skape gode og bærekraftige produkter og tjenester. Emnet fokuser sterkt på mulighetene som oppstår som følge av teknologiutvikling, digitalisering og behovet for bærekraft i fremtidens produkter og tjenester.
Temaet for oppgaver, øvinger og prosjektarbeid i alle moduler vil i stor grad være basert på virksomhetens behov eller kandidatens bakgrunn. Det vil si at øvingsoppgavene og prosjektarbeidet knyttes til konkrete caser som er aktuelle og relevante for virksomheten eller kandidaten. Det betyr at kursdeltakerne i praksis er på jobb under kurset, og kan ta med seg resultatet hjem til sin virksomhet, eller bruke det til å bygge viktig kompetanse for fremtidens arbeidsliv.
Hver modulene gjennomføres som digitale samlinger på 3 x 2 timer, med digital oppfølging av studentene. En konkret gjennomføringsplan i hver modul settes opp umiddelbart etter en eventuell tildeling av midler. Gjennomføringsplanen for den enkelte modul koordineres slik at det er mulig å delta på alle sammen.
Læringsutbytte
Etter å ha gjennomført emnet skal studenten:
- Kjenne til de mest sentrale begrepene og bakgrunnen til tjenestedesign
- Forstå prinsippene rundt hvordan tjenestedesign kan anvendes
- Kjenne til grunnleggende tematikk innen strategisk design i form av å realisere verdien av design og designtankegang i større organisasjoner og bedrifter; inkludert fremtidsrettet konkurransesituasjoner, endring og systemtankegang.
- Forstå verdien av visuell formidling av kompleks kunnskap
Ferdigheter:
- Studenten kan gjennomføre de mest grunnleggende teknikkene i tjenestedesign, visuell formidling og strategisk design.
- Emnet gir en innføring og praktisk trening i forskjellige former for visuell formidling av forskning og kunnskapsarbeid i presentasjoner, postere og tekster.
- Emnet gir kandidaten et godt grunnlag for å lage gode og leservennlige figurer, illustrasjoner og datavisualiseringer til presentasjoner, rapporter og markedsføringsmateriell.
- Studentene lærer praktiske måter å bruke visuelle kommunikasjonsmidler til sine egne prosjekter som presentasjoner og plakater.
Læringsformer og aktiviteter
Hver av modulene gjennomføres som digitale samlinger på 3 x 2 timer, med digital oppfølging av studentene. En konkret gjennomføringsplan i hver samling settes opp umiddelbart etter oppstart. Gjennomføringsplanen for den enkelte samling koordineres slik at det er mulig å delta på alle sammen.
Samling 1 Visuell formidling : 2 timer forelesning med øvelse + selvstudium og oppgaveinnlevering
Samling 2: Strategisk design 2 timer forelesning med øvelse + selvstudium og oppgaveinnlevering
Samling 3: Tjenestedesign og designprosess. 2 timer forelesning + øvelse og oppgaveinnlevering
Mer om vurdering
Tre gruppeinnleveringer i løpet av semesteret. Dersom man ikke består på en av de tre oppgavene, kan man levere den ene oppgaven på nytt.
Spesielle vilkår
Krever opptak til studieprogram.
Anbefalte forkunnskaper
Målgruppen for kurset er ansatte i alle sektorer og fagområder som jobber med produkt- og tjenesteutvikling eller digitaliseringsprosesser i privat og offentlig sektor. Kurset blir særlig relevant for arbeidsledige og permitterte innen virksomheter som har behov for å omstille seg etter koronakrisen.
Forkunnskapskrav
Minimum fullført bachelorgrad i tillegg til to års relevant yrkeserfaring.
Kursmateriell
Kursmateriell avhenger av hvilke innføringsemner som inngår, og deles ut av faglærer i hvert enkelt innføringsemne.
Ingen
Versjon: 1
Studiepoeng:
7.5 SP
Studienivå: Videreutdanning høyere grad
Ingen
Undervisningsspråk: Norsk
Sted: Trondheim
- Designstrategier
- Designmetodikk
Ansvarlig enhet
Institutt for design
Administrativ enhet
Seksjon for etter- og videreutdanning
Eksamensinfo
- * Skriftlig eksamen plasseres på rom 3 dager før eksamensdato. Hvis mer enn ett rom er oppgitt, finner du ditt rom på Studentweb.
For mer info om oppmelding til og gjennomføring av eksamen, se "Innsida - Eksamen"