Emne - Marine lipider 1 - MK211712
MK211712 - Marine lipider 1
Om emnet
Det tilbys ikke lenger undervisning i emnet. Se tidligere studieår for fullstendig emnebeskrivelse.
Vurderingsordning
Vurderingsordning: Mappeevaluering
Karakter: Bestått/ Ikke bestått
Vurdering | Vekting | Varighet | Delkarakter | Hjelpemidler |
---|---|---|---|---|
Mappeevaluering | 100/100 |
Faglig innhold
oppbygging av lipider ulike lipidklasser, med fokus på triglycerider, fosfolipider og fettsyrer; mettede og umettede fettsyrer nomenklatur av fettsyrene; omega-3,-6 og 9, forskjellen på cis- og transfettsyrer variasjon i fettsyresammensetningen til triglyceridene og fosfolipidene flytende og fast fett, ulike fysiske egenskaper lipid i membraner, med vektlegging på fosfolipider fordøyelse og absorpsjon av lipid herding av fett egenskaper til marine lipider harskning, harskningsprodukter og antioksidanter analysemetoder i et lipidlaboratorium (GC : fettsammensetning) råvarekilder for marine oljer bærekraftig havbruksnæring og ressursgrunnlag sett i sammenheng med bruk av marine forråvarer miljøgifter og akkumulering av miljøgifter i ulike arter i næringskjeden forurensning av råstoffkilder Pensumlitteratur bestemmes av foreleser.
Læringsutbytte
Læringsutbytte - Kunnskap: ha bred kunnskap om strukturen og funksjonen til ulike lipider, samt kjenne til ulike fysiske egenskaper. kjenne til lipidenes anvendelse i mat og forprodukter. kjenne til ulike faktorer som påvirker kvaliteten til de ulike lipidene. Læringsutbytte - Ferdigheter: kunne vurdere virkningen som ulike faktorer har på kvaliteten til de ulike lipidene. kunne gjøre rede for grunnleggende analysemetoder. kunne vurdere ulike kilder til marine lipider og kunne vurdere hvilke ressurser som er bærekraftige. kunne gjøre rede for ulike sider av råvareegenskaper for marine kilder. Læringsutbytte - Kompetanse: kompetanse på oppbyggingen, kilde og ulike egenskaper til marine lipider.
Læringsformer og aktiviteter
Pedagogiske metoder: Forelesninger. Gruppeoppgaver med skriftlige innleveringer. En laboratorieøvelse med fokus på fettsyresammensetningen og lipidklassifisering. Obligatorisk deltakelse på laboratoriekurs.
Obligatoriske aktiviteter
- Obligatorisk arbeidskrav
Mer om vurdering
Obligatorisk arbeidskrav må være gjennomført for å gå opp til eksamen. Individuell mappeevaluering.
Ved ny og utsatt eksamen påfølgende semester kan innlevert mappe forbedres.Utsatt eksamen for de som hadde gyldig fravær og de som strøk på siste ordinære eksamen, avvikles i perioden for utsatt eksamen.
Spesielle vilkår
Obligatorisk aktivitet fra tidligere semester kan godkjennes av instituttet.
Krever opptak til studieprogram:
Bioteknologi (427BT)
Ingen
Versjon: 1
Studiepoeng:
5.0 SP
Studienivå: Videregående emner, nivå II
Undervisningsspråk: -
Sted: Ålesund
- Bioteknologi
Eksamensinfo
Vurderingsordning: Mappeevaluering
- Termin Statuskode Vurdering Vekting Hjelpemidler Dato Tid Eksamens- system Rom *
-
Høst
UTS
Mappeevaluering (1)
100/100
Utlevering
18.11.2021Innlevering
25.11.2021
12:00
INSPERA
12:00 -
Rom Bygning Antall kandidater - Vår ORD Mappeevaluering 100/100 INSPERA
-
Rom Bygning Antall kandidater
- * Skriftlig eksamen plasseres på rom 3 dager før eksamensdato. Hvis mer enn ett rom er oppgitt, finner du ditt rom på Studentweb.
- 1) Innleveringsfrist 25.11.2021 kl. 1200.
For mer info om oppmelding til og gjennomføring av eksamen, se "Innsida - Eksamen"