Nordisk språk og litteratur (Bachelor)
Nordisk språk og litteratur
3-årig bachelorstudium, Trondheim
Nordisk er et studium for deg som liker språk, tekst og analyse, og som ønsker en utdanning med stor bredde. Bachelorgraden i nordisk språk og litteratur utdanner studenter som kan formidle, reflektere over og bruke språk- og litteraturkunnskap i ulike sammenhenger.
En bachelorgrad i nordisk gir deg muligheter til å spesialisere deg videre i språkvitenskap, litteraturvitenskap og kulturstudier. Etter de obligatoriske innføringsemnene i første studieår, kan du velge blant flere mulige fordypningsemner i nordisk.
Fullført bachelorgrad i nordisk gir grunnlag for videre studier på masternivå.
Nordiskstudiet gir en innføring i litteraturen og språket som har formet norsk kultur og måten vi tenker på. I bachelorgraden i nordisk studerer du språk, litteratur og kultur i Norge og Norden både i et historisk og samtidig perspektiv. Du lærer å analysere og tolke språklige og litterære fenomener. Studiet gir kompetanse i tekst- og språkforståelse, analyse, kritisk tenkning og effektiv formidling.
Du får svar på følgende spørsmål:
- Hvordan forholder vi oss vitenskapelig til språklige og litterære fenomener?
- Hva er språk, og hvordan er språk oppbygd?
- Hvordan varierer språk og litteratur i tid og rom?
- Hvordan henger norsk språk, kultur og litteratur sammen med internasjonale forhold?
- Hvordan påvirkes språk og litteratur av medier og samfunn?
De fleste som studerer nordisk, utdannes til norsklærere. Våre studenter blir imidlertid også forskere og undervisere i høyere utdanning, konsulenter, rådgivere, journalister, forlagsredaktører, kulturformidlere, kommunikasjonsrådgivere og forfattere. I samtlige av disse er god språkbeherskelse og analytisk tenkning del av yrkets nøkkelkompetanse.
Det er et levende studentmiljø på instituttet. Linjeforeninga Gengangere, som er felles for studenter ved nordisk og allmenn litteraturvitenskap, arrangerer blant annet quizer, teaterturer og fester til tillegg til å ha ansvar for faglige arrangement.
Opptakskrav er generell studiekompetanse. Ferdighet i skriftlig bruk av nynorsk og bokmål er også en forutsetning.