Hva kan jeg bli?

Simulering og visualisering - masterprogram, 2-årig - Ålesund

Hva kan du bli?

Simulering og visualisering tas i bruk på stadig flere områder i samfunnet og etterspørselen for denne kompetansen er derfor økende. Studentene får en tverrfaglig utdanning som gjør at de kan jobbe innenfor svært mange fagområder.

Simulering og visualisering har mange anvendelsesområder og brukes blant annet innen ingeniøryrker, opplæring, utredninger og for eksempel i planlegging av prosjekter.

Jobbmulighetene er avhengige av din bakgrunn, samt spesialiseringen din i masterstudiet i Simulering og Visualisering. Studiet er relevant for jobber i bedrifter og offentlige organisasjoner som bruker simulering, som kan / burde bruke simulering, eller som utvikler simuleringsmetoder eller simulatorer.

Studiet danner grunnlag for videre PhD-studier ved NTNU.
​​​​​​​

Eksempler på simulering og visualisering i arbeidslivet:

  • kirurger som trener på en operasjon i en simulator
  • svermintelligens-metoder for søk og redning
  • automatisering i fabrikker
  • bruke kunstig intelligens for å forutsi når maskindeler må skiftes ut
  • visualisering og simulering av undervannsteknologi
  • maskinlæring for å lage revolusjonær programvare for sjakk
  • bruk av kunstig intelligens i spillteknologi
  • virtual prototyping av skipsdeler
  • utvikle konsepter for smarte byer
     

Videre studier

Etter et masterprogram er det mulig å ta en doktorgradsutdanning (ph.d.). En ph.d. er det høyeste nivået for formell utdanning i Norge.

En doktorgrad fra NTNU kvalifiserer deg for ledende arbeid innen næringsliv, forvaltning, høyere utdanning og forskning.
 

NTNU tilbyr flere aktuelle ph.d.-program:

Integrert ph.d.-utdanning

Integrert ph.d.-utdanning er et alternativt løp fra og med siste året masterstudiet. Fordelen med en integrert PhD er at masteren og Ph.d. er tett knyttet sammen.

Karrieretjenesten og NTNU Bridge (krysspublisert)

Karriereveiledning – hva kan jeg bli?

NTNU Karriere kan hjelpe deg med å sortere dine muligheter, og tilbyr blant annet kurs, foredrag og veiledning innenfor områdene utdanningsvalg, bevisstgjøring av kompetanse og jobbsøking.


Utdannelse og jobbmuligheter

9000 studenter som ble uteksaminert mellom 2019-2021 har fortalt hvordan det har gått med dem etter studiene på NTNU. Les om NTNUs kandidatundersøkelse.


Praksisplasser og jobber

NTNUs studenter er svært attraktive for arbeidslivet. Det lønner seg å komme i kontakt med arbeidslivet før studiene er ferdig. NTNU Bridge kobler NTNU-studentene og arbeidslivet i samarbeid om tema til oppgaver, praksisplasser og jobber.


Bruk NTNU Alumni-nettverket

NTNU Alumni vil være nyttig for deg som student og videre gjennom hele din karriere. Du kan dra nytte av tidligere studenters erfaringer og få innblikk i arbeidslivet nasjonalt og internasjonalt.