Kom-i-gang-dag, tirsdag 11. august 2020

Kom-i-gang med studiene!

Denne siden vil gi deg tips til hvordan du kan komme i gang med studietiden din.  Ikke bare den faglige siden, men også praktisk informasjon slik som brukerkonto, tilrettelegging og i tilegg også noen nyttige tips til hva du kan finne på under fritiden din.

 

 

Hva kan du gjøre?

Her finner du informasjon og kontaktinfo til de ulike studentorganisasjonene, samt også praktisk informasjon om hva du bør ordne til studiestart. Siden studieoppstarten i år er litt annerledes, er det viktig at du er nysgjerrig og oppsøker det du synes virker interessant!

 

De første dagene

De første dagene

Du finner detaljert informasjon om oppstart på nettsidene til hvert studiprogram.

Finn ditt studieprogram

NYTTIGE LENKER

Fordeler til deg som student

Fordeler til deg som student

Som student kan du benytte deg av ulike fordeler. Visste du at du har tilgang til flere nettaviser som NTNU-student?

Gjennom en avtale med Studenttinget og Schibsted Student har alle NTNU-studenter gratis plusstilgang til noen av landets største aviser.

Se hvordan du kan få tilgang til dette her!

I studiestarten gir også Klassekampen gratis tilgang til studenter ved NTNU. Se mer om hvordan du kan få tilgang her!

Dagens Næringsliv har også en avtale som gir studenter ved NTNU gratis tilgang. Logg inn på NTNUs nettverk og gå inn på dn.no/ntnu 

iBok er Norges største markedsplass for kjøp og salg av pensumbøker på nett. Her får du tak i det du trenger av pensum, og du sparer både penger og miljøet. Tjenesten er utviklet og driftet av frivillige studenter. 

Har du behov for noen å prate med?

Studentprestene

Vår viktigste oppgave er å være en samtalepartner for deg som av ulike grunner trenger noen å snakke med. Til oss kan du komme med hva du måtte ha på hjertet. Du trenger ikke ha en religiøs bakgrunn eller problemstilling - du som kommer bestemmer hva vi skal snakke om. Vi har taushetsplikt og tid.Vi er her for deg! 

Studenthumanist ved NTNU

Studenthumanisten er ansatt som humanistisk livsveileder av Human-Etisk Forbund og er til stede for studentene som en del av velferdstilbudet på NTNU.

Tilbudet er åpent for alle studenter, uavhengig av livssyn og studenthumanisten har taushetsplikt.

Kirkens SOS Trøndelag

Kirkens SOS Trøndelag har 100 frivillige medarbeidere som besvarer henvendelser på telefon, SOS-melding og chat. Årlig tar vi imot omkring 17000 henvendelser fra mennesker som trenger noen å snakke med.

Telefonene er betjent hele døgnet, chatten er åpen hver kveld mellom 18:30 og 22:30, og i helgene til 01.30. SOS-melding er alltid tilgjengelig.

Amathea

Amathea er en gratis helsetjeneste med kort ventetid. 

Har du spørsmål om seksuell og reproduktiv helse og rettigheter er det bare å ta kontakt med oss. 

Vi holder til i Kjøpmannsgata 16, kontortid mandag – fredag 08.00 – 15.30. Åpen telefon og chat-tjeneste, tlf.nr 90 65 90 60 

 


Praktisk informasjon

Praktisk informasjon

Orakeltjenesten (IT-brukerstøtte)

NTNUs brukerstøtte innen IT. Her kan du blant annet få hjelp til å semesterregistrere deg, aktivere brukerkontoen din og logge deg på Innsida og Blackboard. Se gjerne denne videosnutten for å lære mer om Orakeltjenesten!
Statens lånekasse for utdanning Her får du informasjon om utdanningsstøtte og hva du har krav på.
Studerer du teknologi, ingeniør eller realfag? 

Fakultet for informasjonsteknologi og elektroteknikk (IE), Fakultet for ingeniørvitenskap (IV), Fakultet for naturvitenskap (NV)

I denne Facebook-gruppa kan du spørre nåværende teknologi, ingeniør og realfags-studenter spørsmål om stort og smått mellom kl. 09.00-15.00, tirsdag 11. august. 

Studerer du ved Det humanistiske faktultet? Dekanen ved fakultetet har laget en velkomsthilsen til deg som ny student ved fakultetet! Ta en titt her!

Universitetsbiblioteket

  Lån pensum gratis, få hjelp til å skrive oppgaver og finn din favorittarbeidsplass på et av NTNU Universitetsbibliotekets 15 avdelinger. Studentkortet er ditt adgangskort og lånekort! 

NTNU Bridge

NTNUs offisielle koblingsportal mellom NTNU-studentene og arbeidslivet for samarbeid om studentoppgaver, praksisplasser og jobber.

NTNU Karriere

Hva blir du? NTNU Karriere har laget to filmer om sitt tilbud

Høyere utdanning åpner for mange muligheter og at det er lurt å bruke studiet og studietiden til å utforske mulighetene og egne interesser https://www.youtube.com/watch?v=KlWEHwd5clk&feature=youtu.be (Tid 2:20)

Her presenteres våre nettsider, kurs og veiledning https://youtu.be/Km7x5b1Vank (Tid 01:30)

NTNU tilrettelegging

NTNUs tilretteleggingstjeneste for studenter med funksjonsnedsettelse og behov for tilrettelegging under studiet og på eksamen. Se gjerne denne videoen for å bli bedre kjent med tilbudet deres: https://youtu.be/5n71_0NoiUE 

Fagforeninger

Naturviterne     Norsk lektorlag   Lektorstudentene   Tekna   Nito    Forskerforbundet