Kurs for lærere

Chemistry Bachelor students lab assignments. Department of Chemistry. Photo: Per Henning/NTNU

Videreutdanning er emner som gjerne går over ett eller to semester. Emnene er samlingsbasert (4 - 6 dager for 7,5 stp.), har eksamen og gir studiepoeng. Alle deltagere får vitnemål ved avlagt eksamen. Kursmateriell deles ut, ligger på nett eller må kjøpes. Normalt vil NTNU-videre administrere emnet. 

 

Vi har følgende tilbud: 

Kompetanse i skolen (KOMPiS) - Teknologi og forskningslære

Kompetanse i skolen (KOMPiS) - Naturfag 1

Kompetanse i skolen (KOMPiS) - Naturfag 2

Kompetanse i skolen (KOMPiS) - Fysikk 1

Kompetanse i skolen (KOMPiS) - Fysikk 2

Kompetanse i skolen (KOMPiS) - Kjemi 1

Bilde som illustrerer etterutdanningskurs på Skolelaboratoriet. Foto: Maren S. Fredagsvik

Etterutdanningskurs er korte kurs som går over en til to dager. Kurset har ikke eksamen og gir ikke studiepoeng, men alle deltagere får kursbevis. Kursmateriell deles ut på kurset.

Ved påmelding til etterutdanningskursene brukes www.skolelab.no. Dette er en felles database for de forskjellige Skolelaboratoriene i Norge. Her kan du enkelt registrere deg/logge inn som bruker av tilbudet. Etter registreringen kommer du direkte inn og kan melde deg på relevante mailinglister, publisere informasjon om prosjekter og melde deg på kurs.

Kurs for våren 2018 legges ut fortløpende etter som det blir klart. Dessuten sender vi ut invitasjon til alle lærere som er registrert i databasen til www.skolelab.no og har krysset av for at de ønsker invitasjon til kurs innen realfagene fra NTNU.

Bilde som illustrerer kurs på bestilling på Skolelaboratoriet. Foto: Maren S. Fredagsvik

Skoleeiere og skoler kan bestille kurs som tidligere er avhold, eller få skreddersydde kurs. Kursene kan enten holdes i Skolelaboratoriets lokaler eller om mulig ved den aktuelle skole. Vi arbeider med at flere av våre kurs kan bestilles på denne måten. Vennligst ta kontakt om det er spesielle kurs eller tema som ønskes. Vi tar forbehold om kapasitetsbegrensning. 

 

Lærerkurs som kan bestilles:

Eksperimenter i fysikk

  • Lærere i naturfag, 5.-10.trinn

Eksperimenter i Kjemi

  • Lærere i naturfag, 5.-10.trinn

Videregående Geogebra-kurs

  • Lærere i matematikk, 8.-10.trinn og Vgs

"Hvordan bygge radiostyrt båt" og "Vi bygger vann- og vindturbin"

  • Lærere i teknologi i praksis, 8.-10.trinn