Byggesett for salg

Bilde som illustrerer salg av utstyr.

Her finner du en oversikt over forskjellige byggesett som er mulig å kjøpe gjennom Skolelaboratoriet. For kjøp av byggesett, ta kontakt med Ellen Andersson eller Nils Kr. Rossing. Det tas forbehold om vi har byggesettet på lager. 

Elektronisk terning - 7.-10.trinn

Terningen leveres som byggesett med alle nødvendig komponenter. En detaljert byggebeskrivelse for elevene følger med. Lærerarket inneholder i tillegg beskrivelse av virkemåte og forslag til oppgaver som kan brukes i undervisningen. Av verktøy trengs 30 W loddebolt, tinn, sideavbiter, og avisoleringstang.
Byggesettet leveres med byggeveiledning, men uten 4,5 V flatbatteri. 

Elevark: Last ned

Lærerark: Last ned

Pris: 55 kr/stk

Elektronisk fuktighetsdetektor - 7.-10.trinn, Fysikk 1

Bilde av elektronisk fuktoghetsdetektor.

Fuktighetsdetektoren leveres som byggesett med alle nødvendig komponenter. En detaljert byggebeskrivelse for elevene følger med. Fordypningstoff finnes i boka grunnleggende elektronikk og sensorteknikk. Detektoren kan tilsluttes ulike sensorer. Av verktøy trengs 30 W loddebolt, tinn, sideavbiter, og avisoleringstang. 4,5 V flatbatteri følger normalt ikke med. 

Elevark: Last ned

Fordypningsstoff: SL-serien nr.2 Elektronikk for skolen

Pris: 50 kr/stk

Generell detektor - TiP (ungd.skole) og ToF (Vgs)

Den generelle detektoren består av komparator med terskel kontroll. Ulike sensorer kan tilkobles klemmene på inngangen. Utgangen er normalt tilkoblet en buzzer/lysdiode, kan kan også tilkobles et rele for styring av høyere spenninger og strømmer. Om ønskelig så transistoren på utgangen byttes ut med en FET-transistorer slik at strømmer opp til 5 A kan styres. Kretsen leveres uten sensorer og batteri (9V).

 

Elevark/Lærerark: Last ned

Pris: 160 kr/stk

Kolorimeter m/kyvettkammer i aluminium eller kapa - ToF og Kjemi (Vgs)

Et kolorimeter måler konsentrasjonen i en oppløsning ved å bestemme mengden lys som absorberes i oppløsningen. Den optimale fargen til lyset bestemmes av fargen til oppløsningen. Elevene bygger kyvettekammeret og elektronikken, for deretter å kalibrere og bruke instrumentet. 

Kolorimeter i aluminium er relativt lett å bygge og passer for de som ønsker å fokusere på virkemåte å anvendelse. 

 

 

Kolorimeter i kapa kan være krevende å bygge og passer for de som ønsker å fokusere på konstruksjons- og bygge aktiviteten. 

 

 

 

Byggesettet leveres med byggebeskrivelse, men uten batteri (9V).

 

Elevark/Lærerark: Last ned

Komplett byggeveiledning og komponentliste: Elevverkstedet "Bygg et kolorimeter"

Pris: 160 kr/stk