Byggesett for salg

Byggesett for salg

Bilde som illustrerer salg av utstyr. Illustrasjon.

Her finner du en oversikt over forskjellige byggesett som er mulig å kjøpe gjennom Skolelaboratoriet. For kjøp av byggesett, ta kontakt med Nils Kr. Rossing. Det tas forbehold om vi har byggesettet på lager. 

Byggesett for salg

Terningen leveres som byggesett med alle nødvendig komponenter. En detaljert byggebeskrivelse Byggesett. Illustrasjon.for elevene følger med. Lærerarket inneholder i tillegg beskrivelse av virkemåte og forslag til oppgaver som kan brukes i undervisningen. Av verktøy trengs 30 W loddebolt, tinn, sideavbiter, og avisoleringstang.
Byggesettet leveres med byggeveiledning, men uten 4,5 V flatbatteri. 

Last ned elevark

Last ned lærerark

Pris: 60 kr/stk eks. mva.

Elektronisk fuktoghetsdetektor. Illustrasjon.

Fuktighetsdetektoren leveres som byggesett med alle nødvendig komponenter. En detaljert byggebeskrivelse for elevene følger med. Fordypningstoff finnes i boka Grunnleggende elektronikk og sensorteknikk (s. 62 og utover). Detektoren kan tilsluttes ulike sensorer. Av verktøy trengs 30 W loddebolt, tinn, sideavbiter, og avisoleringstang. 4,5 V flatbatteri følger normalt ikke med. 

Last ned eleveark

Fordypningsstoff:
SL-serien nr.2 Elektronikk for skolen
Fra Blå hefteserie: Grunnleggende  elektronikk og sensorteknikk

Pris: 90 kr/stk eks. mva.

DByggesett. Illustrasjon.en generelle detektoren består av komparator med terskel kontroll. Ulike sensorer kan tilkobles klemmene på inngangen. Utgangen er normalt tilkoblet en buzzer/lysdiode, kan kan også tilkobles et rele for styring av høyere spenninger og strømmer. Om ønskelig så transistoren på utgangen byttes ut med en FET-transistorer slik at strømmer opp til 5 A kan styres. Kretsen leveres uten sensorer og batteri (9V).

 

Last ned elvark/lærerark

Pris: 160 kr/stk eks. mva.

Et kolorimeter måler konsentrasjonen i en oppløsning ved å bestemme mengden lys som absorberes i oppløsningen. Den optimale fargen til lyset bestemmes av fargen til oppløsningen. Elevene bygger kyvettekammeret og elektronikken, for deretter å kalibrere og bruke instrumentet. 

Kolorimeter. Illustrasjon.Kolorimeter i aluminium er relativt lett å bygge og passer for de som ønsker å fokusere på virkemåte å anvendelse. 

 

 

Kolorimeter. Illustrasjon.Kolorimeter i kapa kan være krevende å bygge og passer for de som ønsker å fokusere på konstruksjons- og bygge aktiviteten. 

 

 

 

Byggesettet leveres med byggebeskrivelse, men uten batteri (9V).

 

Last ned elevark/lærerark

Komplett byggeveiledning og komponentliste: Elevverkstedet "Bygg et kolorimeter"

Pris: 160 kr/stk eks. mva.