Bakgrunn og aktiviteter

Kjell Inge Tomren (1960) er universitetslektor ved institutt for IKT og realfag i Ålesund. Tomren er utdannet sivilingeniør i teleteknikk fra NTH (NTNU).

Undervisning

  • Ingeniørfaglig innføringsemne
  • Datakommunikasjon med fokus på internett og kommunikasjon til skip
  • Skytjenester, DevOps, Continuous Integration og Continuous Delivery (CI/DC)
  • Webteknologi og webtjenester

Teknisk/Pedagogisk kompetanse

Detaljert teknisk kompetanse innen tele- og datakommunikasjon med erfaring fra forskning, undervisning og utvikling. Kompetanse innen internett-teknologi med tjenester og tilhørende kommunikasjonsprotokoller – TCP/IP protokollene. Domenesystemet DNS. Grunnleggende webteknologi med HTTP og HTML. E-post protokollene POP3 og SMTP. Erfaring med metoder for spesifikasjon, dokumentasjon, koding og implementering av IT-løsninger.

Nyere yrkeserfaring

  • 2007- Høgskolelektor ved Høgskolen i Ålesund/Universitetslektor ved NTNU Ålesund. Studieprogramleder for bachelor data ingeniør og underviser på studiet. Medlem av høgskolestyret i perioden 2011 til 2016. Var dekanens stedfortreder fra 2012 til 2016. Sitter i ledergruppen for instituttet.
  • 1999-2007 Mimer AS/Tafjord Mimer AS, Ålesund. Ansatt som prosjektleder innen webutvikling frem til 2003. Deretter kundeservice overfor bedriftskunder med tilleggsansvar for storkunder, forhandlernett, web og annen markedsføring. Ansvar for salg og avtaler i forbindelse med utleie og hosting av servere. Storkundeansvarlig og forhandlerkontakt i salgsteamet fra 2005 til 2007.