Bachelorprogram 3-årig

Matteknologi

Om matteknologi

Mat er verdens viktigste ressurs og matbransjen har behov for teknologisk kunnskap til å håndtere disse ressursene på en trygg måte. Denne kunnskapen oppnår du gjennom bachelorstudiet i matteknologi.

Studiet er satt sammen på en måte som gjør deg i stand til å gjennomføre gode faglige vurderinger og utviklingsarbeid som sikrer kvalitet og matvaretrygghet i alle faser fra råstoff til ferdige matvarer. Du får mulighet til å fordype deg i matkjemi, mikrobiologi, prosessteknologi og produktutvikling. Kunnskap om våre fascinerende smakssanser, ernæring, konservering og trender innenfor mat er andre smakebiter fra studiet. I tillegg får du arbeidserfaring gjennom fem måneders praksis som bidrar til å gjøre deg ettertraktet i arbeidsmarkedet.


Opptakskrav

Generell studiekompetanse. Alternative veier er 2-årig teknisk fagskole eller 1-årig forkurs for ingeniørutdanning.

Opptaksrammen for studiet er 50 studenter og opptaksgrensen var  41,6 poeng i ordinær kvote og 32.5 i førstegangsvitnemålskvoten.

Søknadsfristen er 15. april, og det er ett opptak i året. Du søker om opptak via Samordna Opptak.


Jobbmuligheter

Med en bachelorgrad i matteknologi kan du jobbe i matbransjen og tilhørende virksomheter. Matindustrien er Norges nest største industri, sektoren er i vekst og består av mer enn 2000 bedrifter og 50 000 ansatte.


Studiets oppbygging

Studiet går over tre år og starter med mye realfag som bygger opp under emnene i andre og tredje studieår der matrelaterte emner overtar. I vårsemesteret andre studieår er det fem måneders praksis i en matbedrift, forskningsinstitusjon eller mattilsyn.


Studieveiledning

Lurer du på noe om studieprogrammet eller har andre faglige spørsmål, ta gjerne kontakt med våre studieveiledere på e-post: studier@nv.ntnu.no

Thu, 06 Apr 2017 15:42:02 +0200
Fakta

Gradsnavn:
Bachelor i matteknologi
Studieprogramkode: MTMAT
Studiepoeng: 180
Studiekode: 194 346
Undervisningsform: Heltid

Fakultet for naturvitenskap
Institutt for bioteknologi og matvitenskap

Sted: Trondheim, Kalvskinnet
Søknadsfrist: 15. april

Informasjonen gjelder for inneværende studieår.