course-details-portlet

IELS2003 - Ingeniørprosjekt III

Om emnet

Undervises ikke studieåret 2023/2024

Faglig innhold

Med utgangspunkt i prosjektet gjennomført i IELS2002 Ingeniørprosjekt II, får studentene bryne seg på økt kompleksitet på alle plan i dette emnet. Det gjelder for den grunnleggende teknologien og utviklingsmetodikken for elektronisk systemdesign, for sensorer og aktuatorer med tilhørende elektroniske kretser, for forståelsen og anvendelsen av mikrokontrollerens instruksjonsarkitektur og peripherienheter, og for konnektiviteten og samspillet mellom IoT-node-nivået og lagene over i IoT-systemet.

Dette understøttes direkte av tematikken i parallelle og tidligere emner.

Det skal designes en større Smart City-løsning med fokus på undertematikken smarte sensorsystemer.

Noen stikkord: Lærer å kombinere elementer i større prosjekter. Mer selvstendig prosjektansvar, mer utredning på egen hånd. Flere moduler må spille sammen, kompleks kravspesifikasjon. Mer avanserte analogløsninger mellom sensorer og MCU’en. Miljøanalyse. Bærekraft. Økonomistyring og investering.

Læringsutbytte

Kunnskaper

Kandidaten skal forstå

  • hvordan den tematikk som han/hun lærer i de parallelle emner kan omsettes til løsninger på de utfordringer som han/hun møter i prosjektet

Ferdigheter

Kandidaten skal kunne

  • designe og implementere elektroniske systemer som IoT-node-sentrerte løsninger av økt kompleksitet i alle ledd og i integrasjonen mot lagene over i systemet, sammenlignet med utfordringene i Ingeniørprosjekt - II
  • foreta grunnleggende miljøanalyser og reflektere over prosjektets innvirkning på relevante bærekraftmål, og velge løsninger deretter.

Generell kompetanse

Kandidaten skal

  • ha etablert en grundig forståelse for hvilke elementer som inngår i prosjekt, både i fasen før det startes opp, under prosjektets gang, ved leveransen, og i etterkant.

Læringsformer og aktiviteter

Øvinger og labøvinger med innleveringer. Prosjektarbeid i grupper med delleveranser, samt sluttrapport og presentasjon for resten av klassen. Generelt legges det opp til varierte former for studentaktiv læring. Gjesteforelesninger og andre impulser fra relevant industri/næringsliv og forskning. Det vil være krav om et visst antall godkjente innleveringer.

Obligatoriske aktiviteter

  • Obligatorisk oppmøte

Mer om vurdering

Vurderingen i faget skjer på bakgrunn av et antall prosjektarbeider som eksempelvis kan bestå av gruppevise og/eller individuelle demonstrasjoner av fungerende løsninger, presentasjoner, muntlige høringer, og innleveringer, o.l..

Det er obligatorisk oppmøte i faget.

Ved gjentak må hele emnet tas på nytt.

Spesielle vilkår

Krever opptak til studieprogram:
Elektronisk systemingeniør - Ingeniørfag (BIELSYS)

Forkunnskapskrav

IELS2002 Ingeniørprosjekt II eller tilsvarende.

Kursmateriell

Oppgis ved semesterstart

Flere sider om emnet

Ingen

Fakta om emnet

Versjon: 1
Studiepoeng:  7.5 SP
Studienivå: Videregående emner, nivå II

Undervisning

Undervisningsspråk: Norsk

Sted: Trondheim

Fagområde(r)
  • Datateknikk og informasjonsvitenskap
  • Elektronikk
  • Teknologiske fag
Kontaktinformasjon
Emneansvarlig/koordinator:

Ansvarlig enhet
Institutt for elektroniske systemer

Eksamensinfo

  • * Skriftlig eksamen plasseres på rom 3 dager før eksamensdato. Hvis mer enn ett rom er oppgitt, finner du ditt rom på Studentweb.
Eksamensinfo

For mer info om oppmelding til og gjennomføring av eksamen, se "Innsida - Eksamen"

Mer om eksamen ved NTNU