Emne - Videregående avvannings- og tørketeknikk - EP8207
EP8207 - Videregående avvannings- og tørketeknikk
Om emnet
Vurderingsordning
Vurderingsordning: Muntlig
Karakter: Bestått/ Ikke bestått
Vurdering | Vekting | Varighet | Delkarakter | Hjelpemidler |
---|---|---|---|---|
Muntlig | 100/100 | D |
Faglig innhold
Emnet undervises normalt annet hvert år. Neste gang høsten 2023. Ramme for faglig innhold: Introduksjon til faseoverganger. Fysiske tilstand og molekylær mobilitet. Vann og faseforandringer. Sorpsjonsisotermer. Komponenter i næringsmidler og polymerer. Tidsavhengige fenomener. Mekaniske egenskaper. Tørkekinetikk. Tørking og avvaninnings prosesser og systemer. Faget vil bli tilpasset til den enkelte PhD-kandidats behov.
Læringsutbytte
Kunnskaper: Emnet skal gi studenten kunnskap om: Teknikker for avvanning og tørking. Faseoverganger og fysiske tilstander. Molekylær transport i materialer. Tidsavhengige fenomener i materialer under tørking. Tørkekinetikk. Emnet skal gi studenten innsikt i: Fysiske og termiske prosesser ved avvanning og tørking. Tørketekniske fenomener og prosesser
Ferdigheter: Emnet skal gjøre studenten i stand til å: Designe og dimensjonere avvannings og tørkeprosesser. Vurdere ulike prosesser egnethet for ulike materialer og løsinger
Generell kompetanse: Emnet skal gi studenten: Kompetanse innen avvannings- og tørketekniske prosesser. Inngående kunnskap om faseoverganger og vannets mobilitet i produktet ved avvanning og tørking
Læringsformer og aktiviteter
Kollokvier hvor PhD-kandidaten presenterer emnet, men etterfølgende diskusjon for utdyping av innhold.. For å få bestått i emnet kreves det en score på minimum 70 prosent (70 av 100 poeng).
Obligatoriske aktiviteter
- Øvinger
Anbefalte forkunnskaper
Grunnleggende kunnskaper i termodynamikk, varme- og massetransport.
Forkunnskapskrav
Termodynamikk og/eller varme og massetransport, Grunnleggende kunnskaper om kuldeteknikk
Kursmateriell
Utvalgte emner fra følgende bøker: Phase Transitions in Foods, Yrjö Roos, Handbook of Industrial Drying, Arun S. Mujumdar, Utvalgte artikler og publikasjoner.
Ingen
Versjon: 1
Studiepoeng:
7.5 SP
Studienivå: Doktorgrads nivå
Termin nr.: 1
Undervises: HØST 2023
Undervisningsspråk: Engelsk
Sted: Trondheim
- Industriell prosessteknikk
- Energi- og prosessteknikk
- Næringsmiddelfag
- Teknologiske fag
Eksamensinfo
Vurderingsordning: Muntlig
- Termin Statuskode Vurdering Vekting Hjelpemidler Dato Tid Eksamens- system Rom *
- Høst ORD Muntlig 100/100 D
-
Rom Bygning Antall kandidater - Vår ORD Muntlig 100/100 D
-
Rom Bygning Antall kandidater
- * Skriftlig eksamen plasseres på rom 3 dager før eksamensdato. Hvis mer enn ett rom er oppgitt, finner du ditt rom på Studentweb.
For mer info om oppmelding til og gjennomføring av eksamen, se "Innsida - Eksamen"