Bachelorprogram 3-årig, Trondheim

Informatikk

Hanne, Robin og Pernille på Hackerspace

Velkommen til studiestart 2016

8.-12. august – Oppfriskningskurs i matematikk

Oppfriskningskurset i matematikk er et frivillig og gratis kurs over én uke som avholdes før den ordinære undervisningen og Teknostart begynner.

Kurset er først og fremst myntet på dem som ønsker en litt mykere start på semesteret. Kurset er ment å gi et bedre grunnlag for å gå løs på matematikkemnene ved NTNU.

Les mer om innhold og påmelding.

Søndag 14. august - Velkomstdag for jenter

Før immatrikulering og offisiell skolestart inviterer Jenteprosjektet Ada til velkomstdag for de nye jentene. Her får du møte de andre jentene som skal gå i samme klasse som deg og jentene fra de studiene som ligger nærmest ditt eget.

Du får informasjon om de ulike tilbudene som Jenteprosjektet Ada har til jentene på studiene, hvordan det er å være jente blant mange gutter og du får en snikktitt på NTNU, før det braker løs for alvor uken etterpå.

Denne dagen er et frivillig tilbud; du går ikke glipp av noe faglig hvis du ikke kan være med. Her skal vi bare bli kjent med hverandre, spise god mat og ha det gøy sammen.

Program for velkomstdagen

Mandag 15. august - Kom-i-gang-dag

Kl. 10.00 - 15.00 Kom-i-gang-dagen

Arrangeres på Gløshaugen for sivilingeniør- og realfagstudenter.

Her får du blant annet treffe studieveiledere for ditt studieprogram, linjeforeninger, Studentservice og Studentsamskipnaden. For mer informasjon og program gå til Kom-i-gang-dag.

 

Merk: Kom-i-gang-dagen er et frivillig tilbud for å gjøre studiestarten din enklere. Vi anbefaler deg å bruke dagen for å ordne de viktigste tingene som semesteravgift, adgangskort osv. om du ikke har gjort dette før. 

Tirsdag 16. august - Immatrikulering og fadderordning

Kl. 09.15: Felles immatrikulering – Plenen bak Hovedbygningen

Velkomstseremoni for alle nye NTNU-studenter. Møt opp på plenen bak Hovedbygningen på Gløshaugen i god tid før seremonien starter.

Les mer om den felles immatrikuleringen.

Kl. 11.50: Informatikk immatrikulering – EL5, Elektrobygget

Immatrikulering for informatikk. Obligatorisk oppmøte.

Har du ikke mulighet til å møte, gi beskjed til IME-fakultetet (studinfo@ime.ntnu.no).

Inndeling i faddergruppe – EL5, Elektrobygget

Skjer i EL5 i Elektrobygget rett etter studieprogrammets immatrikulering.

Hvis du ikke kan møte på immatrikuleringsdagen, kan du kontakte linjeforeningen Online for å bli med på fadderordningen.

Kl. 14.00: Pizza og omvisning – Drivhuset, IT-bygget

Pizza til faddergruppene i Drivhuset. Hackerspace holder åpnet.

Onsdag 17. august og Torsdag 18. august– Orienteringsmøter

Onsdag 17. august – R5, Realfagbygget

Kl. 14.15: Velkomstmøte fra institutt og næringslivsnettverk

Institutt for datateknikk og informasjonsvitenskap (IDI) og Næringslivsnettverket for kommunikasjon-, informasjons- og datateknologi (KID) ønsker deg velkommen. Like etter velkomstmøte er det ekskursjon til en bedrift i regi av KID. Buss går fra Realfagbygget (hovedinngang) kl. 15.00.

Torsdag 18. august – R2, Realfagbygget

Kl. 09:15: Orienteringsmøte informatikk

Institutt og fakultetet inviterer til orienteringsmøte om faglig innhold i første studieår, studieteknikk med mer.

18. - 26. august - Realstart

Realstart er et obligatorisk oppstartsprogram for studenter som begynner på NTNUs realfagstudier (informatikk, matematikk og naturfag).

Hensikten med Realstart er:

  • å gi tilstrekkelig praktisk informasjon slik at studentene skal kunne orientere seg på campus og i studietekniske ting (hvor finner man hva, hvem kan man spørre, hvor finner man informasjon mm)
  • å motivere for studiet
  • å skape en arena for den første kontakten mellom studenter på samme studieprogram

Realstart sin hovedside.

Realstartprogram for Informatikk.

Nyttig å vite

Om informatikk

Bachelor i informatikk er et 3-årig IT-studium der man lærer om datateknologi både fra et teknisk, menneskelig og samfunnsmessig perspektiv.

IT er i dag en integrert del av vår hverdag, fra vi blir vekket om morgenen av mobiltelefonen til vi sovner med nettbrettet. Å lage gode IT-systemer, både for bedrifter og folk som skal bruke dem, krever en helhetsforståelse som man får gjennom informatikkstudiet.

De fleste IT-prosjekter i dag er utført av team av fagfolk med forskjellig kompetanse.  Informatikkstudiet gir deg mulighet til å kombinere en solid basis i IT med andre fag du synes er interessante på NTNU – det være seg mer teknologi, samfunnsfag, psykologi, ledelse, innovasjon eller noe helt annet.


Søk opptak

Søknadsfristen er 15. april, og det er ett opptak i året.

Du søker om opptak via Samordna opptak. Vi tar årlig opp ca 135 studenter.


Jobbmuligheter

Når du er ferdig med det treårige bachelorstudiumet i informatikk, kan du gå ut i arbeidslivet eller du kan fortsette på en to-årig mastergradsutdanningEn utdannelse innen informatik gjør deg attraktiv i arbeidsmarkedet, og du kan jobbe i en rekke ulike bransjer.

 


Studiets oppbygning

Bachelorstudiet består av halvparten informatikkfag og halvparten valgfag. Du kan dermed velge å fordype deg i informatikk eller velge å ta en mer tverrfaglig utdanning. 


Studieveiledere

Kontakt gjerne våre studieveiledere.

Dersom du ønsker å snakke med noen av våre studenter, kan du også ta kontakt med studentkontaktene. De svarer på det meste du måtte lure på om informatikkstudiet og livet som student i Trondheim.

Master i Informatikk

En bachelorgrad i informatikk kvalifiserer for opptak til mastergradsstudium i informatikk. For tiden tilbys følgende studieretninger ved masterstudiet i informatikk:

  • Databaser og søk
  • Kunstig intelligens
  • Programvareutvikling
  • Interaksjonsdesign, spill- og læringsteknologi


Allerede student?

Informasjon om utveksling, tillitsvalgte og informasjonsmøter finner du på Datateknologi og informatikk ved IDI nettsiden på Innsida.

Fakta om studieprogrammet

Gradsnavn: Bachelor i informatikk
Studiepogramkode: BIT
Studiepoeng: 180
Søknadskode: 194 395
Undervisningsform: Heltid

Institutt for datateknikk og informasjonsvitenskap

Sted: Trondheim, Gløshaugen
Søknadsfrist: 15. april 

Opptakskrav: Generell studiekompetanse, R1

Poenggrenser 2016:
Førstegangsvitnemål: 49,4
Ordinær: 51,2

Informasjonens gyldighet:
Studieåret 2016–2017