Årsstudium, 1-årig

Matematiske fag

- Om studieprogrammet

Matematiske fag

Matematikk er vitenskapens språk, og har siden Phytagoras' tid til dagens moderne samfunn vært svært viktig for samfunnets utvikling. Matematikk og statistikk er grunnleggende fag som aldri går ut på dato.

Matematiske fag er midt i blinken for deg som har interesse for problemløsning og liker matematikk!

Faget anvendes innenfor medisin, naturfag, teknologi, finans, miljø, offentlig forvaltning og mye mer. Med en utdanning innen matematiske fag blir du svært ettertraktet på arbeidsmarkedet

Opptak

Søknadsfrist er 15. april. Du søker via samordna opptak

Årsstudiet passer for etterutdanning, kvalifisering til videre studier, støttefag i en bachelorgrad eller for å gi grunnlag for å undervise matematikk i videregående skole. For eksempel kan du senere bygge det ut til en bachelorgrad i matematiske fag.

Du kan også ta årsenhet i matematikk som fleksibel fjernundervisning på deltid. DELTA er et nettbasert matematikkstudium med obligatoriske samlinger i Trondheim. Les mer om dette tilbudet på www.ntnu.no/delta.

Jobbmuligheter

Årsstudiet passer for etterutdanning, kvalifisering til videre studier, støttefag i en bachelorgrad eller for å gi grunnlag for å undervise matematikk i videregående skole. Det kreves 60 stp i matematiske fag for å ha formell undevisningskompetanse i matematikk i skolen. Du kan også bygge ut et årstudium til en bachelor med NTNU's nye interne overgangsordning

Fakta om studieprogrammet

Gradsnivå: Årsstudium

Adgangsbegrensning: Ja

Opptak: Samordna opptak

Søknadsfrist: 15. april

Studieprogramkode: AAMATSTAT
Studiekode (SO): 194 205
Vertsfakultet: IME