Årsstudium

Matematiske fag

Tre studenter ser på bærbar datamaskin. Foto.


Velkommen til studiestart 2015

Søndag 9. august – Velkomstdag for jenter

Før immatrikulering og offisiell skolestart inviterer Jenteprosjektet Ada til velkomstdag for de nye jentene. Her får du møte de andre jentene som skal gå i samme klasse som deg og jentene fra de studiene som ligger nærmest ditt eget. Du får informasjon om de ulike tilbudene som Jenteprosjektet Ada har til jentene på studiene, hvordan det er å være jente blant mange gutter og du får en snikktitt på NTNU, før det braker løs for alvor uken etterpå.

Denne dagen er et frivillig tilbud; du går ikke glipp av noe faglig hvis du ikke kan være med. Her skal vi bare bli kjent med hverandre, spise god mat og ha det gøy sammen.

Program for velkomstdagen

Mandag 10. august – Kom-i-gang-dag

Mandag 10. august 2015, fra kl. 10–15 arrangeres Kom-i-gang-dagen på Gløshaugen for sivilingeniør- og realfagstudenter.

Her får du blant annet treffe studieveiledere for ditt studieprogram, linjeforeninger, Studentservice og Studentsamskipnaden. For mer informasjon og program gå til Kom-i-gang-dag.

Merk: Kom-i-gang-dagen er et frivillig tilbud for å gjøre studiestarten din enklere. Vi anbefaler deg å bruke dagen for å ordne de viktigste tingene som semesteravgift, adgangskort osv. om du ikke har gjort dette før. 

Tirsdag 11. august – Immatrikulering

Kl. 09.15: Immatrikulering del 1

Velkomstseremoni for alle nye NTNU-studenter. Møt opp på plenen bak Hovedbygningen på Gløshaugen i god tid før seremonien starter.

Kl. 12.00: Immatrikulering del 2

Immatrikulering for studieprogrammet. Obligatorisk, møt opp senest kl 11.50 iauditorium  EL5 i Elektrobygget.

Se informasjon om studiestart 2015

12. – 14. august – Realstart

Onsdag 12. august Kl. 09.00 Velkommen til Matematiske fag

Realstart er et obligatorisk oppstartsprogram for studenter som begynner på NTNUs realfagstudier (informatikk, matematikk og naturfag).

Oppmøte første dag av Realstart er kl. 9.00 i auditorium S5 i Sentralbygg 2.

Hensikten med Realstart er:

  • å gi tilstrekkelig praktisk informasjon slik at studentene skal kunne orientere seg på campus og i studietekniske ting (hvor finner man hva, hvem kan man spørre, hvor finner man informasjon mm)
  • å motivere for studiet
  • å skape en arena for den første kontakten mellom studenter på samme studieprogram

Realstart sin hovedside.

Se informasjon om studiestart for mer informasjon om programmet for Realstart 2015.

 

Nyttig å vite

Om årsstudiet i matematiske fag

Årsstudiet i matematiske fag er en innføring i de sentrale matematiske konseptene. Årsstudiet i matematiske fag kan enten være starten på en lengre matematisk utdanning, eller det kan inngå som et fag i en annen grad.

Mange tar også årsstudiet for å øke den matematiske forståelsen i forbindelse med arbeid eller generell interesse for faget. Årsstudiet kan også gi undervisningskompetanse i matematikk, da i kombinasjon med andre fag og praktisk pedagogisk utdanning. Etter årstudiet kan du søke intern overgang til for eksempel bachelor i matematiske fag.

Opptak

Søknadsfrist er 15. april. Du søker via samordna opptak.

Søk opptak nå!  

Du kan også ta årsenhet i matematikk som fleksibel fjernundervisning på deltid. DELTA er et nettbasert matematikkstudium med obligatoriske samlinger i Trondheim. Les mer om dette tilbudet på www.ntnu.no/delta.

Jobbmuligheter

Årsstudiet passer for etterutdanning, kvalifisering til videre studier, støttefag i en bachelorgrad eller for å gi grunnlag for å undervise matematikk i videregående skole. Det kreves 60 stp i matematiske fag for å ha formell undevisningskompetanse i matematikk i skolen. Du kan også bygge ut et årstudium til en bachelor med NTNU's nye interne overgangsordning. Faget anvendes innenfor medisin, naturfag, teknologi, finans, miljø, offentlig forvaltning og mye mer. Med en utdanning innen matematiske fag har du en vei inn i mange typer yrker og utdanninger.

Tue, 07 Jul 2015 12:54:55 +0200

Fakta om studieprogrammet

Gradsnivå: Årsstudium

Adgangsbegrensning: Ja

Opptak: Samordna opptak

Søknadsfrist: 15. april

Studieprogramkode: AAMATSTAT
Studiekode (SO): 194 205
Vertsfakultet: IME