Bruk av digitale verktøy som helsefremmende tjeneste for kronisk syke

Bruk av digitale verktøy som helsefremmende tjeneste for kronisk syke

HLS3800 - info

 

I denne landsbyen skal dere jobbe i et tverrfaglig miljø som sammen skal ha fokus på å utvikle og/eller prøve ut digitale verktøy og velferdsteknologiske løsninger som helsefremmende tjeneste for pasienter med kroniske sykdommer (f. eks pasienter med hjerte-, lunge, kreft og sykelig overvekt). Dere skal være med på å utvikle ulike digitale løsninger som har potensiale til å være helsefremmende i dagliglivet. Begrepet helsefremming betyr det å gi mennesker bedre kontroll over egne liv og egen helse. Helsefremming er dermed noe annet enn sykdomsforebygging. Helsefremmende digitale hjelpemidler er dermed alle de ulike digitale hjelpemidlene som kan bidra til at mennesker øker kontrollen over eget liv som derigjennom bidrar til bedret helse. Det finnes få begrensinger på hva et digitalt hjelpemiddel er. Det kan være slikt som apper, programmer eller rett og slett digitalt styrte hjelpemidler. Oppgaven er altså i løpet av EiT å komme opp med ideen til eller konstruere slike hjelpemidler.


Relevant kompetanse

Studenter fra alle fagmiljø og fakulteter er velkommen. Det er ønskelig med god tverrfaglighet i gruppene og landsbyen søker studenter som liker å kombinere kreativitet med mer rasjonelle løsninger.


Om landsbyen

Eksterne samarbeidspartnere
Landsbyen samarbeider bl.a. med SINTEF teknologi og samfunn, avdeling helse og LHL-klinikkene (Landsforeningen for hjerte og karsykdommer) som kommer til å presentere noen utfordringer for dere i oppstarten. LHL-klinikkene tilbyr rehabilitering i spesialisthelsetjenesten til pasienter med behov for rehabilitering. Denne landsbyen handler om hvordan man kan utvikle effektive og gode teknologiske løsninger som er helsefremmende for pasienter med ulike kroniske sykdommer.

Landsbyen er godt egnet til tverrfaglighet da dette handler om alt fra helsefremming, folkehelse, velferdsteknologi, innovasjon, sammenhengen mellom hverdagsliv og livsstil med mer.

Ekskursjon
Det vil bli lagt opp til mulighet til ekskursjon ved LHL-klinikkene ved behov.
 

Utprøving av alternativ vurderingsform

I denne landsbyen vil det bli testet ut alternative vurderingsformer til prosjektrapporten. Vanligvis skal studentgruppene skrive en prosjektrapport som teller 50% av karakteren i faget, men her blir prosjektrapporten erstattet med en poster, en posterpresentasjon og et produkt. Den obligatoriske muntlige presentasjonen av prosjektet vil inngå i vurderingen. Produktet kan være noe som vises fram på presentasjonen, eller noe som studentgruppa har beskrevet.
 

Avslutning for helseklynga

Studentgruppene presenterer sine prosjekter som en posterutstilling i Kunnskapssenteret på St. Olavs Hospital siste landsbydag. Posterutstillingen foregår i tidsrommet kl 10– 2 siste landsbydag (26. april 2017), og hele studentgruppa må være tilstede for å gi sin presentasjon og svare på spørsmål.

28 sep 2017

HLS3800 notis

Emnekode: HLS3800
Landsbytittel: Bruk av digitale verktøy som helsefremmende tjeneste for kronisk syke
Type: Langsgående
Språk: Norsk
Landsbyleder: Line Oldervoll
Undervises: Vår 2017

Infoboks nettpresentasjoner

Viktig informasjon om EiT:

  • Det unike med EiT er fokuset på samarbeidskompetanse og gruppeprosesser.
  • Undervisningsformen i EiT forutsetter at alle bidrar og er til stede hele semesteret. Derfor er det obligatorisk tilstedeværelse hver landsbydag.
  • I motsetning til mange emner er spesielt de første dagene viktig i EiT. Det er da dere i gruppa blir kjent med hverandre, og diskuterer hva hver enkelt kan bidra med. Dere skal også utarbeide den obligatoriske samarbeidsavtalen, samt begynne å utarbeide en felles problemstilling.
  • Utfyllende informasjon om Eksperter i team finner du på siden for studenter.