Alumniportrett

NTNU alumni

Alumniportrett

Les om våre alumners karrierer og samfunnsbidrag

 

Ressurspublisering

Aldri utlært eller helt ekspert

Eivind Fjeldstad tror han ble smittet av en stemning av entreprenørskap ved NTNU da han tok bachelor i Afrika-kunnskap. I 2012 startet han opp det norsk-afrikanske handelskammeret NABA.

Fikk toppstilling med doktorgrad fra NTNU

Haibo Chen tok sin master- og doktorgrad ved NTNU. I dag er han Principal Consultant i det globale selskapet Lloyd’s Register. Det er mer enn 20 år siden han kom til Norge og NTNU for første gang, men Chen er fremdeles en dedikert NTNU-er. Han er på jevnlige besøk og veileder flere Ph.d.-studenter. Nå har han knyttet en enda sterkere relasjon til NTNU, som nestleder i styret for NTNUs internasjonale nettverk i Kina.

Som utdannet siviløkonom fra NTNU var det kort vei til arbeidslivet

Sarpsborg-jenta Anna Sara Fjeld kom til Trondheim i 2014 og tok en master i økonomi og administrasjon, med hovedprofil innenfor strategi og ledelse, ved NTNU Handelshøyskolen. Etter endt utdannelse landet hun en jobb i Direktoratet for økonomistyring her i Trondheim. Anna Sara syntes alltid det var vanskelig å vite hva hun skulle bli og hadde ingen karriereplaner, men som utdannet siviløkonom fra NTNU var det kort vei til arbeidslivet.

Det beste med jobben er også det som er mest utfordrende

Amritha Ballal jobber som arkitekt hos SpaceMatters, et arkitektfirma utenfor New Delhi, India. Ballal startet firmaet i 2004 sammen med kollegaene Suditya Sinha og Moulshri Joshi. Firmaet har siden blitt anerkjent som et av Indias ledende innen design og har vunnet prestisjefylte priser for sine prosjekter.

Bidrar til vannkraftutbygging i Nepal

Biraj Singh Thapa er assisterende professor ved Institutt for maskinteknikk ved Kathmandu Universitet (KU) i hjemlandet Nepal.

Her bidrar Thapa til å finne løsninger på tekniske utfordringer gjennom å overføre kunnskap fra NTNU og KU til lokalt næringsliv i Nepal. Dette arbeidet bidrar betydelig til utviklingen av landet hans.

Psykologiutdannelsen gir tyngde

Psykologspesialist Jan-Ole Hesselberg er kjent fra TV-serier som Folkeopplysningen og Typisk deg.  – Alle jobbene, selv om de er forskjellige, har stilt store krav til faglighet og uten psykologiutdannelse ville jeg vært fortapt, sier den tidligere NTNU-studenten.

Finner løsninger på problemer som aldri har blitt løst før

Mariam Kaynia bor i Tyskland og jobber for konsulentfirmaet McKinsey & Company. Arbeidsoppgavene er varierte og krevende: Hun må ofte finne løsninger på problemer som aldri har blitt løst før.