Intervju med stipendiat Ranik Raaen Wahlstrøm

Intervju med stipendiat Ranik Raaen Wahlstrøm


Hvordan er en vanlig arbeidsdag for deg?

For det meste jobber jeg med forskning. Dette innebærer å fordype meg i relevante tema, samle inn og analysere data, tolke resultater og skrive artikler. Forskningen gjøres enten på egenhånd eller i samarbeid med andre stipendiater eller vitenskapelig ansatte. Fra tid til annen drar jeg på seminarer for å få inspirasjon fra andre forskere, og for å presentere egen forskning. Jeg har også fått muligheten til å undervise i fagfelt jeg interesserer meg for.

Hvem passer ikke dette yrket for?

Å jobbe mot en doktorgrad gir deg mulighet til å jobbe med noe du selv synes er interessant, og det gir deg mye fleksibilitet. Samtidig skal du jo lage en doktorgradsavhandling. Det er derfor en jobb som passer best for de som har, eller ønsker å tilegne seg, en høy selvdisiplin og mye gjennomføringsevne.

Hva liker du best med yrket ditt?

Det aller beste er at jeg får lov til å fordype meg i noe jeg interesserer meg for. I tillegg er det personlig utviklende å jobbe mot en doktorgrad. Du lærer blant annet å tenke langsiktig, legge planer for eget arbeid, presentere muntlig og skriftlig, jobbe analytisk og være strukturert.

Hva misliker du mest med yrket ditt?

Sammenlignet med andre yrker er det i mindre grad noen som forteller deg hva du til enhver tid skal jobbe med. Noen kan savne veldefinerte/rutinemessige oppgaver.

Hvilke muligheter finnes innenfor yrket?

En del som tar doktorgrad fortsetter i akademia som førsteamanuensis/professor. Disse fortsetter å forske på, og undervise i, tema de selv synes er interessante. Det finnes også mange muligheter utenfor akademia. Kunnskapen og evnene man tilegner seg i arbeidet mot en doktorgrad blir verdsatt flere steder, for eksempel hos konsulentvirksomheter, banker, offentlige etater eller andre private bedrifter.

Hvordan anser du sjansene for å få jobb etter stipendiatperioden?

Kunnskapen og evnene man tilegner seg i jobben mot doktorgrad er ettertraktet flere steder i privat og offentlig sektor

Gode! Siden vi lever i et kunnskapssamfunn trenger vi flere som kan forske og undervise. Med doktorgrad er man godt rustet til å ta en slik jobb. I tillegg vet jeg at kunnskapen og evnene man tilegner seg i jobben mot doktorgrad er ettertraktet flere steder i privat og offentlig sektor.

Hvordan er arbeidsmiljøet for stipendiater på NTNU Handelshøyskolen?

Jeg trives godt i arbeidsmiljøet. Det er lav terskel for å få hjelp og innspill fra kolleger, og det legges godt til rette for at man skal fullføre doktorgraden. I tillegg er det flere samlingspunkt og sosiale arrangementer, både for stipendiater og sammen med alle ansatte.