Tysk

Tysk

Bachelorprogram 3-årig, Trondheim

studyprogramme-autofacts-portlet

BFS, Fri Apr 19 21:15:51 CEST 2024 | B3

Visste du at 100 millioner europeere har tysk som morsmål, og at det dermed er det største i Europa? I dagens verden er det viktig å kunne flere språk enn engelsk, og en bachelorgrad i tysk gir deg en kompetanse som er etterspurt i mange yrker.

Studiet omfatter tysk språk og tyskspråklig litteratur og kultur. Du lærer om språkets system og oppbygging, om tyskspråklig litteratur og sakprosa, og du undersøker Tysklands rolle i Europa. I tillegg blir du god til både å skrive og å snakke tysk. 

Les mer om hva du lærer

Med tysk som studiefag er mulighetene mange. Du opparbeider deg både en kulturell og en språklig kompetanse som du vil få god bruk for i mange yrker. Blant annet er Tyskland en av Norges viktigste og største handelspartnere, og tyskkompetanse er etterspurt i næringslivet.

Les mer om jobbmulighetene

Undervisningen foregår i klasserom og små grupper. Du får god mulighet til å bli kjent med dine medstudenter og tett oppfølging fra foreleserne.

Språkstudentene har en felles linjeforening, Babel, som er ansvarlig for fadderuka i tillegg til andre aktiviteter i løpet av året. 

Les mer om studiemiljøet

Les mer om studiets oppbygning

Opptakskravet til bachelor tysk er generell studiekompetanse. Vi anbefaler at du har forkunnskaper i tysk tilsvarende nivå 2 fra videregående skole.

Les mer om opptak og opptakskrav

Kontakt og veiledning