Allmenn litteraturvitenskap

Allmenn litteraturvitenskap

Allmenn litteraturvitenskap - bachelorstudium

studyprogramme-autofacts-portlet

  • BachelorFulltid, 3 år
  • Studiested Trondheim
  • Opptakskrav Se opptak
  • Studieplasser 20
  • SpråkNorsk
  • Søknadsfrist15. april
BNORDLIT, Sun Jan 29 20:22:52 CET 2023 | B3

Er du interessert i litteratur? Har du lyst på en jobb i bok- eller kulturbransjen? Da er allmenn litteraturvitenskap studiet for deg! Her vier du hele studiet ditt til litteratur, samtidig som du forbereder deg for en karriere i kultursektoren. 

Du får en bred innføring i den litterære tradisjonen fra antikken til det tyvende århundrets modernisme. Du får et blikk for hvordan eldre tekster ble lest og oppfattet i sin egen tid, og hvordan vi forstår dem i dag. 

Les mer om læringsmålene

Mange som har studert allmenn litteraturvitenskap, jobber i forlags- eller bokbransjen, i bibliotek, reklamebyrå, som journalist eller i offentlig/privat administrasjon. I kombinasjon med språkfag egner faget seg også godt til læreryrket.

Les mer om jobbmulighetene

Det er et levende studentmiljø på instituttet. Linjeforeninga Gengangere, som er felles for studenter ved nordisk og allmenn litteraturvitenskap, arrangerer blant annet quizer, teaterturer og fester til tillegg til å ha ansvar for faglige arrangement.

Les mer om studiemiljøet

Det første året gir deg en bred innføring i den litterære tradisjonen fra antikken til i dag. I andre studieår tar du emner fra et annet studiefag, enten et årsstudium eller enkeltemner. I det tredje året fortsetter du litteraturstudiene og velger emner med mer spesialisert innhold i tillegg til at du skriver en bacheloroppgave.

Les mer om studiets oppbygning

Opptakskravet til bachelor allmenn litteraturvitenskap er generell studiekompetanse.

Les mer om opptak og opptakskrav her

Kontakt og veiledning