Studiemiljø

Årsstudium i økonomi og ledelse

Studiemiljø

Bli kjent med campus Ålesund

Din hverdag som student i økonomi og ledelse

Du er sannsynligvis vant med klasseromsundervisning og fastlagte timeplaner preget av mange obligatoriske gjøremål. Hverdagen som universitetsstudent er annerledes enn hverdagen på videregående. Du må ta mer ansvar for å strukturere dagen og studiene dine utenom fastsatte forelesningstider, men du har også friheten til å tilpasse hverdagen slik at den passer deg best mulig.

 

Studiehverdagen

Forelesninger

Forelesningene foregår i hovedsak i forelesningssaler med opp mot 250 studenter. Dette gjelder spesielt fagene første studieår. Det er likevel god anledning til å stille spørsmål, både underveis og i pauser. I tillegg har vi åpne dører for deg som ønsker å komme å snakke med oss utenom forelesningene. 

Noen fag har obligatorisk oppmøte, andre har ikke. Vi anbefaler at du går i forelesningene. Det er en sterk sammenheng mellom karakteren du får og oppmøte i forelesning. De fleste fagene på bachelorstudiet er på 7,5 studiepoeng, og hvert semester består av 30 studiepoeng totalt. Det vil si fire fag per semester.
 

Øvinger og obligatorisk arbeid

I løpet av et semester vil arbeidet du skal gjennom være variert. I de fleste fag må du gjennomføre obligatorisk arbeid for å få lov å gå opp til eksamen. I noen fag er det også obligatorisk oppmøte i forelesninger og/eller øvinger for å få ta eksamen. 

I mange fag arrangeres det øvingstimer. I øvingstimer deles studentene inn i mindre grupper, slik at du lettere kan stille spørsmål. Øvingslærer kan være foreleser eller en student som har kommet lengre i studieløpet. Formen på øvingene kan være tavleundervisning, arbeid i grupper eller en anledning til å stille spørsmål.   

 

Eksamen

Hvert semester avsluttes med en forelesningsfri periode som gjerne begynner noen uker før eksamen. Eksamensformen vil variere. De mest vanlige formene er skriftlig eksamen, muntlig eksamen, hjemmeeksamen og prosjektoppgaver. En vanlig skriftlig eksamen varer som regel i 3-4 timer, avhengig av størrelsen på faget. Les mer om eksamen på NTNU. 

Tre uker etter eksamen kommer sensuren. Du kan be om begrunnelse på karakteren du har fått, og eventuelt klage dersom du er uenig i karakteren. Les alltid løsningsforslag fra faglærer før du ber om begrunnelse eller klager. Denne legges ut på Blackboard etter eksamen. 
Om du har en sykdom eller en funksjonsnedsettelse som gjør det vanskelig for deg å gjennomføre eksamen, eller å følge vanlig undervisning, ber vi deg ta kontakt med oss så tidlig som mulig. Det finnes ulike muligheter for tilrettelegging. 
 

Lesesaler

De fleste velger å studere på en av lesesalene som finnes på campus. Campus har et eget areal for studenter, Beddingen, hvor du kan lese og jobbe sammen med medstudentene dine. Det er også mulighet for å reservere grupperom på campus for de som foretrekker å arbeide i grupper. I hovedbygget finner du biblioteket som også har leseplasser.

Foto: Tone Molnes/NTNU
Foto: Tone Molnes/NTNU

Studielivet

Studentmiljøet i Ålesund er tett sammenknyttet og inkluderende, og det finnes mange muligheter til å engasjere seg i organisasjoner og linjeforeninger. 

 

Studentorganisasjoner
NTNU i Ålesund har mange forskjellige studentorganisasjoner du kan engasjere deg i.  Ålesund studentsamfunn jobber med å fylle hverdagen din med ting du interesserer deg for, START Ålesund arrangerer kurs, foredrag, konkurranser og arrangementer for å fremme innovasjon og bærekraftig entreprenørskap. 

 

Børsen linjeforening
Børsen er linjeforeningen for økonomi og markedsføring ved NTNU i Ålesund. Deres oppgave er å fremme sosialt samvær og faglig kompetanse for studentene. De arrangerer jevnlig faglige og sosiale arrangementer som du som student på Iinstitutt for internasjonal forretningsdrift kan bli med på. Du finner Børsen på Facebook. 

 

Studenttillitsvalgte
Studentrådet består av tillitsvalgte fra alle studieprogrammene ved Fakultet for økonomi. Lurer du på hva et studentråd er og hvorfor vi har det? Hvem er de tillitsvalgte og hva kan de gjøre for deg? Finn ut mer om studentdemokratiet her. 

 

Sundebygget
Sundebygget er Campus Ålesund sitt studenthus. Her finner du studenthybler, treningssenter, innovasjonshub, kafé, bar og konsertlokale. 

Tone Molnes/NTNU
Tone Molnes/NTNU

Student i Ålesund

NTNU i Ålesund ligger vakkert plassert mellom fjord og fjell. Jugendbyen har ca. 45000 innbyggere, og 3000 studenter. Ålesund er av National Geographics kåret som Norges og en av Europas vakreste havnebyer. Byen er berømt for sin vakre natur og den korte avstanden mellom høye fjell og dype blå fjorder. Et perfekt utgangspunkt for fjellturer i Sunnmørsalpene, kiting, surfing, kajakkpadling, dykking, skiturer, fisking, klatring, sykling, havrafting, paragliding og mer.

Ålesund har også et yrende byliv, med mange restauranter, barer, museer og butikker. Ca. 10 minutt fra Campus ligger AMFI Moa, et kjøpesenter med nesten 200. butikker. Her finner du også kino og bibliotek.

Enten du er interessert i friluftsliv eller byliv, har Ålesund noe å tilby. 

Mer om studielivet i Ålesund.