NTNU Brohode Havbruk vi gjør noe annet og får til enda mer 

Et samspill mellom videregående skole, universitet, næring og forvaltning for å bygge et felles kunnskapsplattform for framtiden. Har fått støtte fra Forskningsrådet gjennom Brohode Havbruk 2050 prosjektet. 

Mer informasjon

Ønsker du å delta i en eller flere aktiviteter?
Meld din interesse her

Ønsker du å komme i kontakt med interesserte studenter?

Lag en profil i NTNU Bridge OCEANS

For prosjektpartnere
Prosjekthotell

Brohodekonferanse Høst 2019

30-31. oktober, Frøya Kultur- og kompetansesenter

Norsk oppdrettsnæring i 2030 – fortsatt vekst eller stagnasjon?

Skal veksten skje langs norskekysten eller på land i Asia og USA. Og hvis svaret er norskekysten, hva må da til for at en slik vekst skal skje?  Hvilke politiske, forvaltningsmessige og teknologiske grep må vi sammen ta?

Brohodekonferansen er en møteplass for bedrifter, politikere, forskere, studenter, elever og alle som ønsker å bidra til aktiv kunnskapsutveksling. Vi inviterer til faglig påfyll og gode diskusjoner!

OBS: Hotell Frøya er nå fullbooket, så anbefaler å booke inn på Dolmsundet hotell. Arrangør stiller med busstransport mellom hotellet og konferanselokaler på fastsatte tidspunkt.

Agenda  Påmelding

 

I forkant av Brohodekonferansen (29-30. okt) arrangeres AQUATHON - en spennende og løsningsorientert idémingling hvor studenter og stipendiater utfordrer næringen til å tenke nytt! Også du som ikke er student er invitert til å delta! Ta i så fall kontakt med Kristoffer Zieba fra NTNU Ocean School of Innovation.

 AQUATHON


For studenter:

Agenda Søknadsskjema

Ny Minor i havbruk!

Minor i havbruk er en fagpakke til sivilingeniører på NTNU som gir studentene kunnskap om teknologi på biologens premisser. Et helt unikt studium som vil bidra til økt innovasjonskraft og kompetanse i havbuksnæringen! Mer info HER

Aqua Nor studentdag 2019

Havbruksnæringen ønsker å tiltrekke seg de beste unge talentene, og for at næringen skal få påfyll og utvikle seg videre, ble det også i år arrangert Studentdagen som en del av Aqua Nor – verdens største havbruksteknologimessa. 

NTNU Brohode Havbruk 2050 og Stiftelsen Nor-Fishing, samt samarbeidspartnerne , NTNU Ocean Club, Trondheim kommune, Study Trondheim, og Sjømat Norge inviterte utstillere og studenter til et spennende program på messens siste dag, fredag 23.august.

Studentdagen startet i teltet, hvor studentene var samlet til et seminar om bransjen. Noen av dem som har gjennomført studentoppgaver i samarbeid med en bedrift, eller som allerede har en jobb i næringen, delte sine erfaringer fra en stadig voksende og mer profesjonalisert bransje. Seminaret ble avholdt på engelsk, og varte i én time, etterpå ble det mulig å besøke stander. Personer på stands var merket med Brohode klistermerke. Avsluttet med Happy Hour hvor det ble delt ut premier (billetter til Teknologikonferansen, kinobilletter, billetter til konsert).

Ca. 160 studenter deltok på seminaret, og over 600 studenter og elever besøkte messen gjennom hele uken

Brohodekonferansen

  • Brohodekonferansen høst 2019 (30-31/10)
  • Brohodekonferansen vår 2019

Brohodekonferansen høst 2019

Norsk oppdrettsnæring i 2030 – fortsatt vekst eller stagnasjon?

  • Aquathon 29-30. okt
  • Brohodekonferanse 30-31. okt

Frøya Kultur- og kompetansesenter
Invitasjon

Påmelding kommer

Brohodekonferansen vår 2019

Næringen møtte engasjerte studenter på bachelor, master og phd nivå til å se på utfordringer i havbruk. Disse hadde bakgrunn i bioteknologi, marin teknikk, robotikk, industriell kjemi, biomarin innovasjon, marin biologi, maskiningeniør, industriell matematikk, produktutvikling, energi og miljø, automatisering, økonomi, entreprenørskolen og markedsføring. Gjennom ekskursjoner, diskusjoner og samtaler med selskap i Ålesund regionen ble de inspirert til å se på muligheter for samarbeid.

Se bilder

Se film

Profiler til studentdeltakere

 

Tidligere konferanser

Aqua Nor 2019

NTNU Alumni-treff

Møte mellom tidligere studenter som jobber havbruksnæringen og NTNUs fagmiljøer.

Brohode Havbruk 2050 er et plattform for samarbeid og kunnskapsdeling mellom akademia og næringslivet. Forskning skal resultere i innovative løsninger og skape nye muligheter. Studenter skal bli ettertraktede kandidater som tilfører kunnskap til sektoren. NTNU inviterte sine Alumni og andre interesserte til et faglig og sosialt treff under Aqua Nor.

Se bildene fra NTNU Alumni treff

 

Studentdagen

Studentdagen startet i teltet, hvor studentene samlet til et seminar om bransjen. Her delte de som har gjennomført studentoppgaver i samarbeid med en bedrift, eller som allerede har en jobb i næringen, sine erfaringer fra en stadig voksende og mer profesjonalisert bransje. Etterpå besøkte studentene stands og snakket med bedriftene.

Se filmen over studenten her

Studentoppgaveseminar

I forbindelse med studentdagen inviterte Brohode Havbruk 2050 til samarbeid mellom veileder og næringsliv om studentoppgaver - på bachelor, master eller phd nivå, og innenfor et bredt fagspekter (teknologi, bio/bioteknologi, samfunnsvitenskap). Faglærere fra NTNU presenterte forskningsprosjekter som er egnet for studentoppgaver, og som kan løses i samarbeid med næringslivet. Samtaler mellom bedrifter og aktuelle veiledere førte til en god dialog om videre prosess. 

Mer info finner du her

Rapporter

Kompetansebehov i regionen

Resultater og aktiviteter år 1 (2018-19)


Håndbok

   

 

Finansiert av: