NTNU Brohode Havbruk vi gjør noe annet og får til enda mer 

Et samspill mellom videregående skole, universitet, næring og forvaltning for å bygge et felles kunnskapsplattform for framtiden. Har fått støtte fra Forskningsrådet gjennom Brohode Havbruk 2050 prosjektet. 

Mer informasjon

Ønsker du å delta i en eller flere aktiviteter?
Meld din interesse her

For prosjektpartnere:
Prosjekthotell

Ny Minor i havbruk!

Minor i havbruk er en fagpakke til sivilingeniører på NTNU som gir studentene kunnskap om teknologi på biologens premisser. En helt unik studium som vil bidra til økt innovasjonskraft og kompetanse i havbuksnæringen! Mer info HER

Aqua Nor 2019

Torsdag 22.august kl. 16:45-19:15 NTNU Alumni-treff

Møt tidligere studenter som jobber havbruksnæringen og få unik tilgang til NTNUs fagmiljøer.

Brohode Havbruk 2050 er et plattform for samarbeid og kunnskapsdeling mellom akademia og næringslivet. Forskning skal resultere i innovative løsninger og skape nye muligheter. Studenter skal bli ettertraktede kandidater som tilfører kunnskap til sektoren. NTNU inviterer sine Alumni og andre interesserte til et faglig og sosialt treff under Aqua Nor.

Sted: NTNU Sealab, Brattørkaia 17C (2. etg), Trondheim

Mer info finner du her

Påmelding (gratis, men bindende påmelding) innen 19. august kl. 12.

Kontaktperson: Alexandra Neyts

Fredag 23. august kl. 10-15:30 Studentdagen

Studentdagen starter i teltet, hvor studentene samles til et seminar om bransjen. Her vil de som har gjennomført studentoppgaver i samarbeid med en bedrift, eller som allerede har en jobb i næringen, dele sine erfaringer fra en stadig voksende og mer profesjonalisert bransje. Seminaret varer i én time og etterpå blir det mulighet for å besøke stander.

Sted: Trondheim Spektrum, Teltet foran hovedinngangen

Mer info finner du her

Påmelding (gratis, men bindende påmelding) (innen 19. august kl. 12)

FB arrangement.

Kontaktperson: Alexandra Neyts

Fredag 23. August kl. 10-11:30 Studentoppgaveseminar

" Har du en oppgave du aldri har fått prioritert? Eller har du behov for nye impulser og innspill? Da kan et oppgavesamarbeid mellom student, faglærer og din bedrift være en god løsning! "

I forbindelse med studentdagen inviterer Brohode Havbruk 2050 til samarbeid mellom veileder og næringsliv om studentoppgaver - på bachelor, master eller phd nivå, og innenfor et bredt fagspekter (teknologi, bio/bioteknologi, samfunnsvitenskap). Faglærere fra NTNU vil presentere forskningsprosjekter som er egnet for studentoppgaver, og som kan løses i samarbeid med næringslivet. Det vil så bli "speed-dating" mellom bedrifter og aktuelle veiledere hvor dere kan melde interesse og/eller komme med egne ønsker for studentoppgaver.
Program:

 • Aktuelle forskningsprosjekter
 • Diskusjon/ "speed-date"
 • Oppsummering

Oppgaveseminaret arrangeres samme dag som studentdagen på AquaNor slik at dere blir bedre kjent med hva en studentoppgave innebærer, og hvilke spennende prosjekter det er mulig å delta på. Vi håper DERE vil delta på oppgaveseminar, som kan resultere i et godt samarbeid med akademia!

Mer info finner du her

Påmelding (innen 22. august kl. 17)

Sted: Trondheim Spektrum, Møterom K-340

Kontaktperson: Heidi Røkenes

Brohodekonferansen

 • Brohodekonferanse Høst '19
  Norsk oppdrettsnæring i 2030 – fortsatt vekst eller stagnasjon?

  • Aquaculture Hackathon (kun for studenter; 29-30. okt)
  • Brohodekonferanse 30-31. okt

  Frøya Kultur- og kompetansesenter
  Invitasjon

  Påmelding kommer

  Brohodekonferansen høst 2019 (30-31/10)
 • Brohodekonferansen vår 2019

Brohodekonferansen høst 2019

Mer info kommer

Brohodekonferansen vår 2019

Næringen møtte engasjerte studenter på bachelor, master og phd nivå til å se på utfordringer i havbruk. Disse hadde bakgrunn i bioteknologi, marin teknikk, robotikk, industriell kjemi, biomarin innovasjon, marin biologi, maskiningeniør, industriell matematikk, produktutvikling, energi og miljø, automatisering, økonomi, entreprenørskolen og markedsføring. Gjennom ekskursjoner, diskusjoner og samtaler med selskap i Ålesund regionen ble de inspirert til å se på muligheter for samarbeid.

Se bilder

Se film

Profiler til studentdeltakere

 

Tidligere konferanser

Rapporter

Kompetansebehov i regionen

Resultater og aktiviteter år 1 (2018-19)


Håndbok

   

 

Finansiert av: