Hva lærer jeg

To mennesker smiler mens de jobber sammen over en Mac
Foto: Arne Hauge/NTNU
Creative Music Technology (Master’s programme)

Hva lærer jeg?

Musikkteknologi ved NTNU from NTNU

Det meste av musikken vi omgir oss med i dagens samfunn er laget ved hjelp av teknologi og dataverktøy. Med en mastergrad i musikkteknologi får du et solid faggrunnlag og spisskompetanse knyttet til denne teknologien. Da vil du ha gode forutsetninger for å undersøke de uutforskete kreative mulighetene som den nye teknologien skaper. Studiene gir deg på den ene siden en dypere estetisk forståelse av de nye musikkuttrykkene som teknologien har bidratt til å få fram. På den andre siden jobber du ofte tverrfaglig og får et bredere perspektiv på feltet mellom kunst og teknologi.

Som masterstudent på musikkteknologi får du tilgang til utstyr, programvare og studiofasiliteter bygget for framtidens musikkproduksjon, som kombinerer det beste av den analoge lydteknologien med ny nettbasert lydteknologi. Musikkteknologi har ord på seg for å ha et åpent og stimulerende læringsmiljø. Her får du egen kontorplass der du kan jobbe fokusert, og der lærere som jobber internasjonalt i feltet ikke er langt unna. I studiene legges det også opp til nært samarbeid med musikkstudenter fra andre studieprogram, slik at man vil kunne bygge seg opp gode nettverk som man kan dra nytte av etter studiene.

En master i musikkteknologi kombinert med en 1-årig praktisk pedagogisk utdanning gir deg kompetanse som lærer sånn at du kan undervise i kulturskolen og øvrig skoleverk. Mange musikklinjer og kulturskoler opplever økt søknad til laptop som hovedinstrument, og her trenger skolene kvalifiserte lærere. Her vil nettopp denne kombinasjonen gi deg et yrkesmessig fortrinn.