Årsstudium kirkemusikk

Orgelstudent spiller på orgelet i Orgelsalen
Foto: Juliane Schütz/NTNU

Årsstudium kirkemusikk

Kirkemusikk - ettårig studium

Autofacts portlet

 • Bachelor
  Fulltid, 1 år
 • Studiested
  Trondheim
 • Opptakskrav
 • Studieplasser
 • Språk
  Norsk
 • Søknadsfrist
  15. desember

 

Introtekst om studiet

Ønsker du kirkemusikalsk tilleggskompetanse og har avsluttet en musikkutdanning med et annet hovedinstrument enn orgel? Ønsker du å integrere en kirkemusikalsk komponent i din utøvende musikkutdanning? Årsstudiet i kirkemusikk åpner nye muligheter for deg.

Årsstudium kirkemusikk har to retninger: klassisk og rytmisk kirkemusikk. Sistnevnte er opprettet i samarbeid med instituttets jazzlinje. Studiet er primært et påbygningsstudium for musikere som ønsker kirkemusikalsk tilleggskompetanse.

Årsstudium i kirkemusikk har ikke opptak i 2023/2024.

Toggler

Studiet er på 60 studiepoeng, og inneholder utdanning i hovedinstrument samt kor-/ensembleledelse, komposisjon/arrangering, og kirkemusikalske teoriemner I kombinasjon med tidligere musikerutdanning på minimum 3 år kvalifiserer studiet til kantorkompetanse. Kirkemusikere i tjeneste som ikke har 3 års formell musikerutdanning kan i spesielle tilfeller få opptak til studiet, men vil ikke være utdannet kantor etter endt studium. Studiet kan tas på heltid over ett år, eller på deltid over to år.

Les mer om læringsmålene

Ønsker du å jobbe i kirken? Musikerutdanning kombinert med ettårig studium i kirkemusikk åpner nye muligheter.

Les mer om jobbmulighetene

Som student på årsstudiet i kirkemusikk integreres du i studiemiljøet ellers ved den utøvende musikkutdanningen i Trondheim, og får et nettverk i kirkemiljøet og musikkmiljøet generelt i kulturbyen Trondheim.

Les mer om studiemiljøet

Opptakskravet er generell studiekompetanse, og som hovedregel 3 år utøvende musikkutdanning i tillegg. Det er opptaksprøve til studiet.

Les mer om studiets oppbygning

Årsstudium i kirkemusikk skal ikke ha opptak i 2023/2024 på grunn av revisjon av innholdet i studieprogrammet. 

Opptakskravet er generell studiekompetanse, og som hovedregel 3 år utøvende musikkutdanning i tillegg. Det er opptaksprøve til studiet.

Les mer om opptak og opptakskrav her

En studieveileder gir råd og veiledning til studenter som er tatt opp på et studieprogram, men svarer også gjerne på spørsmål om studietilbudene fra andre. En del studieveiledning foregår på e-post, men dersom det er behov for å møtes bør det avtales tid.

Kontakt og veiledning