Alle kan støtte hjerneforskningen ved Kavli-instituttet

Alle kan støtte hjerneforskningen ved Kavli-instituttet


Støtt hjerneforskningen

Feiring av nobelprisen i Hovedbygningen på Gløshaugen. Foto: Nancy Bazilchuk/NTNU
Feiring av nobelprisen i Hovedbygningen på Gløshaugen. Foto: Nancy Bazilchuk/NTNU 

Som bedrift, organisasjon eller privat aktør kan du være med på å sikre høy kvalitet på hjerneforskningen ved NTNU. Privat støtte er verdifulle økonomiske bidrag for et forskningsmiljø og oppleves også som anerkjennelse og motivasjon.

TFSR er sertifisert til det som tilsvarer en amerikansk offentlig veldedighetsorganisasjon. Et ED-sertifikat for TFSR er tilgjengelig fra NGOsource.

Hvorfor støtte Hjerneforskningsfondet?

Hvorfor støtte Hjerneforskningsfondet?


Støtt hjerneforskningen

Støtt hjerneforskningen

Mange velger å gi minnegaver til Hjerneforskningsfondet for Kavli-instituttet. Dette er gaver vi setter stor pris på, og vi ønsker å takke så snart som mulig etter begravelsen. Ofte ønsker også pårørende oversikt over hvem som har gitt minnegaver. Vi håper derfor at pårørende, eller begravelsesbyrå, tar kontakt med oss før begravelsen. 

Dersom du vurderer å gi en testamentarisk gave til Kavli-instituttets forskningsfond anbefaler vi å ta kontakt med oss, for å sikre at den er i samsvar med testators vilje og for at formaliteter ved opprettelsen av testamentet blir riktig.

Vippsnummer Hjerneforskningsfondet 696680 (UNIFOR)

QR-kode Vipps til Kavli-instituttet
  • Åpne Vipps-appen på mobilen (eller rett mobilkamera mot QR-koden over og trykk åpne i Vipps. Følg instruksjonene).
  • Trykk på «Send» 
  • Skriv Hjerneforskningsfondet eller 696680 (UNIFOR)
  • Skriv beløpet du ønsker å gi og følg instruksjonene for å sende

Merk gjerne innbetalingen med anledning og kontaktinformasjon (e-post/telefonnr.) 

Det gjør det mulig for oss å takke for gaven.

Hjerneforskningsfondets bankkontonummer:

4202 17 13168

Hvis gaven er knyttet til en spesiell anledning, f.eks. bryllup, bursdagsfeiring, begravelse eller annet, setter vi pris på at dette oppgis på innbetalingen. Det gjør det lettere for oss å takke for gaven.

STØTT HJERNEFORSKNINGEN

STØTT HJERNEFORSKNINGEN

Gi med Vipps

Vipps Hjerneforskningsfondet: 696680 (UNIFOR)

QR-kode Vipps til Kavli-instituttet

Gi via bank

Hjerneforskningsfondets bankkonto:
4202 17 13168

Mer informasjon:
Støtt hjerneforskningen
 

 

Kontakt

Kontakt


Hvem har bidratt til Hjerneforskningsfondet

Hvem har bidratt til Hjerneforskningsfondet

Godt og vel 40 prosent av bidragene kommer fra Kavli Foundation i USA og de resterende knapt 60 prosent fra andre organisasjoner og enkeltpersoner (april 2023).

Vi mottar pengegaver fra enkeltpersoner, bedrifter og organisasjoner, samt testamentariske gaver. Ikke alle ønsker å offentliggjøre at de har gitt gaver, noe vi selvsagt respekterer. Alle gaver blir satt stor pris på og er meget viktige for fondet og forskningen ved Kavli-instituttet.

 

May-Britt og Edvard ved bryllupsbildet av Margaret og Per Fuchs.

Testamentarisk gave fra Margaret og Per Fuchs

Hjerneforskningsfondet mottok sommeren 2022 en stor testamentarisk gave fra ekteparet Margaret og Per Fuchs, som testamenterte bolig og annen formue til støtte for forskningen ved Kavli-instituttet. Margaret døde i 2019 og Per i april 2022.

Med sin faglige bakgrunn innen strømningsteknikk og fluidmekanikk fra NTH og etter hvert SINTEF, ble Per Fuchs sentral ved utforming og realisering av det store flerfaselaboratoriet på Tiller ved Trondheim, et anlegg som har betydd veldig mye for utvikling av lønnsom norsk olje- og gassproduksjon til havs. Per Fuchs gikk etter hvert over til Equinor hvor han hadde ulike stillinger i Equinor sitt forskningsmiljø, blant annet som spesialist og sjefsforsker.

Solberg-ekteparet.
Ekteparet Solberg. Foto: Privat.

Anne-Lise og Erik Solberg stipendiat

Trondheims-ekteparet Anne-Lise og Erik Solberg ga i 2019 en stor gave til Hjerneforskningsfondet. Gaven er et uttrykk for deres sterke engasjement for instituttets banebrytende forskning og finansierer en permanent forskerstilling ved instituttet, Anne-Lise og Erik Solberg stipendiat.

Erik, som gikk bort i 2022, var adm.dir. ved Ila og Lilleby Smelteverker og sivilingeniør fra NTH i 1958. Det betyr at han må ha hatt noen overlappende studieår med Fred Kavli, grunnleggeren av Kavli Foundation og selve ryggraden for Kavli-instituttene rundt om i verden. Det er interessant at både Erik og Fred ble industriledere som på hver sin kant bidro til teknologisk utvikling. Kanskje ikke tilfeldig at det er slike mennesker som forstår viktigheten av grunnforskning?

Til topps mot Alzheimer
- støtt forskningen i jakten på en kur 

Vi heier på innsamlingsaksjonen til Nils-Jarle Sætre! Han har gått tur til minne om mora, Jorunn Ingerd Sætre som ble rammet av Alzheimers sykdom. Sommeren 2023 heiet vi Nils-Jarle gjennom Lofoten og opp til Sørøya i Finnmark, og i 2021 fra Stadt til Galdhøpiggen.

Han et sterkt ønske om å skape åpenhet om sykdommen og hjelpe de som er og blir ramma. Underveis på turene har han møtt mange mennesker, slått av en prat, delt tanker og historier, samt holdt flere sterke og rørende foredrag. Et fantastisk engasjement!

Han har også et konkret mål om å samle inn en million kroner til grunnforskningen ved Kavli-instituttet.

Følg Nils-Jarles prosjekt på Facebook
og ta en titt på tiltoppsmotalzheimer.no
 

Utsnitt av fanen til Stjørdal Arbeiderkvinnelag
Utsnitt av fanen til Stjørdal Arbeiderkvinnelag.

Årlig bidrag fra Stjørdal Arbeiderkvinnelag

Stjørdal Arbeiderkvinnelag har støttet TFSR med 10 000 kroner i året siden 2015. Jorun Tyholt, leder i styret i Stjørdal Arbeiderkvinnelag sier at de først ble oppmerksomme på hjerneforskningen ved Kavli-instituttet etter Nobelprisen i 2014. Hun forteller at foreningen stort sett består av eldre damer som forstår viktigheten av hjerneforskning og forskning på Alzheimer og andre demenssykdommer.

Edvard Moser and Pauline Braathen
Edvard Moser and Pauline Braathen. Foto: Privat.

100 millioner i gave til Moserne

Den engelske kvinnen Pauline Braathen gir 50 millioner kroner til et nytt senter ved Kavli Institute for Systems Neuroscience ved NTNU. I tillegg gir Kavli Foundation 50 millioner kroner.

Gemini: Moser får 100 millioner i gave
Pauline Braathen forklarer hvorfor hun gir penger på senteret (Film på YouTube (3:03))

Ensliges Landsforbund. Logo.
.

Millionformuen til Ensliges landsforbund
støtter Alzheimer-forskningen

Ensliges landsforbund donerte hele formuen til forskning på Alzheimers sykdom ved Kavli-instituttet. Ifølge Marie Synnes og Ensliges landsforbund finnes det ikke noe viktigere å donere penger til enn Alzheimer-forskning.

– Med en økende eldre befolkning, er også Alzheimer et økende problem, sier styreleder Marie Synnes.

– Slike permanente gaver gjør det mulig å satse langsiktig, sier May-Britt Moser.

NRK: Gir over 20 millioner i gave


Logoer