Sosialantropologi

Sosialantropologi

Sosialantropologi - årsstudium

Foto: Elin Iversen/NTNU

studyprogramme-autofacts-portlet

  • ÅrsstudiumFulltid, 1 år
  • Studiested Trondheim
  • Opptakskrav Se opptak
  • Studieplasser 25
  • SpråkNorsk
  • Søknadsfrist 15. april
ÅSANT, Tue Apr 16 13:38:25 CEST 2024 | AR

Lurer du på hvordan vi kommuniserer og lever sammen i ulike kulturer og samfunn? Hvordan samfunnet utvikler seg når kontakten mellom ulike folk og kulturer er stadig større?

Med et årsstudium i sosialantropologi lærer du å se på deg selv og andre med nye øyne. Studiet gir deg en bredere forståelse av samfunnsaktuelle tema, alt fra konsekvenser av naturkatastrofer og pandemier til migrasjonsprosesser og overgangsritualer.

Studiet passer for deg som er interessert i verdens små og store forskjeller, deg som lurer på om det finnes universelle sannheter og for deg som søker forståelse for ulike typer samfunnstematikk. Antropologer forsker på alt fra overgangsritualer i Nepal til migrasjonsprosesser i Europa, nettsamfunn og konsekvenser av naturkatastrofer og pandemier. All menneskelig virksomhet og kunnskap er interessant når sosialantropologer forsøker å forstå variasjon, sammenhenger og endring i samfunn og kultur.

Les mer om hva du lærer

Du kan ta årsstudiet som et frittstående studium eller det kan inngå som første år av en bachelorgrad i sosialantropologi eller som breddefag i andre bachelorprogram.

Hvordan er hverdagen din som student? Hvordan er det sosiale og faglige tilbudet, og hvordan er undervisningen?

Les mer om studiemiljøet

Årsstudiet i sosialantropologi går over ett år. Du kan ta årsstudiet som et frittstående studium eller det kan inngå som første år av en bachelorgrad i sosialantropologi eller som breddefag i andre bachelorprogram.

Som student tatt opp til et årsstudium, har du mulighet til å søke intern overgang til andre studieprogram ved NTNU innen 15. februar. Overgang innvilges kun dersom det er plass på studiet du søker overgang til.

Les mer om studiets oppbygning

Søknadsfrist er 15. april. Det er ett opptak i året, og du søker om opptak via Samordna Opptak.

Opptakskrav er generell studiekompetanse. Vi tar opp 25 studenter i året. Studenter som allerede er tatt opp ved NTNU, kan ta emnene i årsstudiet uten å søke gjennom Samordna opptak.

Les mer om opptak og opptakskrav

Kontakt gjerne våre studieveiledere på
e-post: kontakt@sosant.ntnu.no
eller telefon: (+47) 73 41 29 62

Du kan også besøke oss på NTNU Dragvoll: Bygg 7, nivå 4.

Vi kan hjelpe deg med utdanningsplaner, fagvalg og generelle spørsmål om studieprogrammet.

Kontakt og veiledning