Student får veilednig i skrivearbeid

Studiestøtte

NTNU Universitetsbiblioteket tilbyr hjelp til studenter når de trenger det. Våre primærbrukere er studenter og ansatte ved NTNU og St.Olavs Hospital, som finner praktisk informasjon om bruk av bibliotekets tjenester på Innsida, men enkelte av bibliotekets tjenester kan også benyttes av brukere som ikke er tilknyttet universitetet.

Besøk bibliotekets fagsider og blogger for nyheter og oppdatert informasjon innen ditt fagområde.

 

E-bøker og digitalt pensum

Visste du at biblioteket har ca 950 000 ebøker og 16 000 elektroniske tidsskriftabonnement? Disse kan du få tilgang til. En stadig større andel av pensum blir tilgjengelig digitalt, enten i form av kompendier eller som e-bøker fra biblioteket.

Se hvordan du kan bruke e-bøker fra biblioteket

For enkelte fag/studier tilbyr biblioteket elektroniske lærebøker for store deler av pensum. Les mer om elektroniske lærebøker for medisinstudiet.
 

Kurs

Biblioteket tilbyr en rekke nyttige kurs i litteratursøk, kildebruk og referanseverktøy. Mange av kursene er tilpasset studieprogram eller emner og er integrert i undervisning av faglærer.

Våre biblioteksansatte holder jevnlig enkeltstående kurs i litteratursøk og bruk av referansehåndteringsverktøy (eks EndNote) som studenter og ansatte kan melde seg på etter eget ønske. Vi tilbyr også skreddersydde kurs til grupper.
 

Nettbaserte kurs og verktøy

Vi har samlet en noen nettbaserte støtteverktøy her på nettsidene våre som kan hjelpe deg  i din studiehverdag.

VIKO er en nettressurs utviklet ved biblioteket som gir tips og råd til litteratursøk og oppgaveskriving for bachelor- og masterstudenter. VIKO kan brukes både som kurs og som oppslagsverk. Se også fagVIKO for fagspesifikke verktøy og informasjonskilder.

For ph.d.-kandidater anbefaler biblioteket nettkurset PhD On Track som gir tips om informasjon- og litteratursøk, kildekritikk og evaluering, samt hvordan en får publisert egen forskning. Dette kurset er ikke utviklet av NTNU Universitetsbiblioteket, men av en rekke fagpersoner fra universitet og høyskoler i Norge og Danmark.
 

Veiledning

Trenger du hjelp til litteratursøk eller kildehenvisning? Har du spørsmål om bruk av referanseverktøy (EndNote m.fl.) eller om opphavsrett? Biblioteket tilbyr studenter ved NTNU personlig veiledning, og kan hjelpe med å finne informasjon og litteratur innen ditt fagområde.

 

Rom og utstyr

Flere hundre lesesalsplasser er tilknyttet biblioteket. Vi har et variert tilbud av leseplasser og grupperom både med og uten PC, og har også lesesaler med universell utforming. De fleste arbeidsplassene har strømuttak slik at du kan bruke din egen laptop og koble deg til NTNUs nettverk.

På biblioteket kan du både skrive ut og kopiere. Vi tilbyr også diverse teknisk utstyr slik som mikrofilmapparat, DVD-/Bluray-spillere, musikkavspillingsutstyr med mer.

Oversikt over teknisk utstyr ved våre bibliotek

Biblioteket Dragvoll og Teknologibiblioteket tilbyr hjelp til å konvertere tekst til lyd for studenter med synshemming. Kontakt Studentservice for annen hjelp til tilrettelegging av din studiesituasjon.
 

Kontakt

Ta kontakt med ditt lokale bibliotek

Mon, 27 Jun 2016 11:58:18 +0200