spesialsamlinger - historiske bilder

Historiske bilder

Søk etter bilder i vår nye søketjeneste  Gunnerus.no

NTNU Universitetsbiblioteket har tatt vare på bilder siden år 1899 og har i dag anslagsvis 1 million stykker datert fra 1840-tallet til i dag.

Omtrent 100.000 av disse er søkbare via Gunnerus.no og antallet øker stadig. Materiale relatert til NTNUs historie, fagområder og forskning jobber vi spesielt hardt med å gjøre tilgjengelig.

Spesielt verdt å merke seg er vår samling av eldre og unike fotografier som inneholder daguerreotypier, ambrotypier og ferrotypier.

De fleste bildene vi har er fra Midt-Norge og Trondheim, men det finnes eldre bilder fra andre deler av Norge. Vi har også arkiv fra yrkesfotografer i Trondheim, reklamebilder, pressebilder, amatørfotografier, gaver fra privatpersoner og foreninger, flyfoto, Nidarosdomen, portretter, interiør- og eksteriørbilder fra hjem, skoler og arbeidsplasser. Vi har ikke mange bilder fra utlandet, men de forekommer.

Bildeopplysninger fra brukere tas imot med stor takk! Send dem til oss via kommentarfeltene på Gunnerus.no eller til vår epost til bildesamlingen. Besøk blogg for spesialsamlinger for bilder og fortellinger fra spesialsamlingene ved NTNU Universitetsbiblioteket.

Utsikt mot dagens NTNU på Gløshaugen og Trondheim

Kontakt

Kontakt

Bildesamlingen, Dorabiblioteket

Arkivsenteret, Maskinistgt.1

 

Ta kontakt med oss på epost for spørsmål og veiledning.

Tlf.: 73 59 00 81

E-post bildesamlingen: bilder@ub.ntnu.no

 

SoMe spesialsamlinger

Følg bildesamlingen på sosiale medier:

Ikon: Facebook Ikon: Blogg  Ikon: Instagram Ikon: Twitter